• Active English Week with Andrew for 14-15 years old
          • Active English Week with Andrew for 14-15 years old

          • Toľko energie, optimizmu a pozitívneho myslenia sme v škole už dávno nemali (ak vôbec niekedyJ). Sčítaný, scestovaný a skúsený Angličan Andrew Meyer prišiel cez spoločnosť Sidas Language School z Košíc. Ako sám hovorí, je od januára „učiteľ na cestách po Slovensku“ a týždeň čo týždeň je v inom meste, v inej škole a s inými deťmi, ktorých úroveň angličtiny je tiež vždy iná. Andrew nielenže bravúrne zvládol našich 19 najstarších, ale si všetky tie hodiny s nimi aj užil. Tak ako sa v angličtine hovorí: „Enjoy yourself“, a to som videla len zopár hodín...
            Našich najstarších žiakov veľmi chválil a hovoril, že úroveň ich angličtiny je naozaj skvelá. Čudoval sa, že sme prebrali dokonca aj „present perfect continuous“ a podmienkové vety, a vraj s našimi študentmi môže robiť také aktivity, ako bežne robí na strednej škole. Wow!
            Fotografie sú dôkazom toho, že tento týždeň sa vydaril, Andrew dodal našim deckám hrsť sebavedomia a viery vo vlastné schopnosti a kus nadšenia, ktoré ich určite poženie vpred za ešte lepšou angličtinou :).

            PS: Pozrite si video z poslednej hodiny a ak treba, poproste svoje deti, aby vám ho preložili, prosím. (ma)

             

            Active English Week
        • Zápis do 1.ročníka
          • Zápis do 1.ročníka

          • Zápis do 1. ročníka našej školy na školský rok 2015/2016 sa uskutočnil v piatok, 16. januára 2015.  Pre budúcich prváčikov  je prostredie školy dobre známe, pretože sa sem chodievali hrať ešte počas dní otvorených dverí, ktoré prebiehali v novembri. Úlohy, ktoré deti plnili, aby preukázali svoju pripravenosť do školy boli „schované“ v rozprávke O troch prasiatkach. Pani učiteľky tak nepozorovane sledovali, či poznajú deti farby, geometrické tvary, ako kreslia a vyjadrujú sa. Všetky deti smelo predviedli, že sa toho v škôlke aj s rodičmi veľa naučili a do školy sa veľmi tešia.  Zapísaných bolo 21 detí, odloženú školskú dochádzku budú mať pravdepodobne 3 deti.

        • Jasná 2015
          • Jasná 2015

          • Správa zo 6.dňa - 30.1.2015

            Veterné počasie ešte zosilnelo, ale keďže sa skončil náš pobyt v Jasnej, nezostávalo nám nič iné, len vydať sa na cestu domov. Ráno sme zbalili batožinu a čakali na naše autobusy, ktoré kvôli počasiu meškali. Kým dorazili, malým deťom sme pustili rozprávku (prenosný dataprojektor je skvelá vec :-). Veľký autobus mal problémy s horami snehu, ktoré rýchlo pribúdali, ale naši deviataci a ôsmaci neváhali a spolu s učiteľmi pomáhali vyhrabať zapadnuté kolesá. Neoceniteľnú pomoc preukázali i menším deťom, keď nanosili všetku batožinu, vrátane lyží, do batožinového priestoru v autobusoch. Ešte raz: veľká vďaka :-). Keď sme opúšťali Demänovskú dolinu, netušili sme ešte, aká strastiplná cesta nás čaká. Najhorší úsek bol medzi Žilinou a Trenčínom. Tu sme zostali uväznení na 4 hodiny v kolóne áut. Diaľnica, ktorá vôbec nevyzerala ako diaľnica, skôr ako poorané pole, odstavila niekoľko kamiónov i osobných áut, ktoré zakliesnili cestu. Naše deti však neľahkú situáciu zvládali statočne, za čo im patrí poďakovanie. Vyznamenanie si zaslúžia aj páni šoféri, ktorí nás bezpečne priviezli po 10 hodinách domov. Unavení, ale šťastní sme sa zvítali s rodičmi a po predĺženom víkende sa opäť stretneme v školských laviciach, bohatší o skúsenosti, akú moc majú vrtochy počasia.     

            Poďakovanie p.riaditeľky vodičom.pdf    

            Správa z 5.dňa - 29.1.2015

            Aj keď oneskorene, ale predsa :-), posielame správy z posledných dní našej expedície. Vo štvrtok ráno nás privítalo veterné počasie a k tomu husté sneženie. Obľúbená lanovka „vajíčko“ prestala po necelej pol hodine premávať, a tak malí lyžiari zvolili plán B, vychádzku k Vrbickému plesu, vzdialenému necelých 10 minút od hotela. Pleso bolo zamrznuté, ukryté v hustom lese, kde nefúkal nepríjemný vietor. Z náučného chodníka v jeho okolí sa deti dozvedeli informácie o národnom parku NAPANT, čo sa im určite zíde na hodinách Vlastivedy :-). Starších žiakov neodradilo menej vľúdne počasie a odhodlane lyžovali na svojich zjazdovkách, poobede si všetci posledný krát vychutnali bobovačku, lopatovačku a guľovačku. Po večeri sme zbalili lyže a vyhodnotili sme celý týždeň našej výpravy. Pri speve gitary a obľúbených pesničkách sme spomínali na zážitky z výbornej lyžovačky v Jasnej.

            Správa zo 4.dňa - 28.1.2015

            Dnes sme my snowboardsky tím (Agáta, Marek, Matúš, Aneta, Váca, Barbora) boli na  Lúčkach, odkiaľ sme zišli späť na Bielu Púť. Všetci sme znateľne lepší než keď sme sem prišli. Dokážeme už aj bez väčších problémov zísť červenú trasu. Ale aj tak radšej jazdíme po modrej trase. Raz za čas aj spadneme, ale to patrí k tomu. Prajem veľa šťastia do posledného dňa.

            Správy z dnešného dňa napísal Matúš S.

             

            Správa z 3.dňa - 27.1.2015

            Raňajky boli vynikajúce tak ako včera. Doobeda sme boli lyžovať na zjazdovke Brhliská. Je to modrá (ľahká trasa). Až poobede sme našli na trase "skokánky". Skákali sme do výšky dvoch metrov :) Cez deň sa na nás vickrát umialo zubaté slniečko. Večera bola suprová. Teraz sa ideme pozerať na rozprávku. Zajtra plánujeme, že pôjdeme na trasu Biela Púť, čo je stredne tažká trasa (červená). A ináč našli sme skratku k vajíčku (to je kabínková lanovka). :)
             Správy z dnešného dňa napísali piatačky: Lillly, Kačka, Zazanka a Lea.

            Správa z 2.dňa - 26.1.2015

            Dnes bol krásny, snežný deň. Začali sme raňajkami. Lyžovali sme na Brhliskách, kde je zaujímavá cesta bublinou (niektorí tomu hovoria vajíčko). Do 11:30 sme lyžovali. A potom nás čakal hrozný, hrôzostrašný výšľap na kopec do hotela. Niektorí si mysleli, že prídu až na druhý deň. Po všetkej tej námahe nás čakal chutnučký obed (gulášová polievka, cestoviny so špenátovou omáčkou, väčšine to chutilo). Poobede sme mali na výber medzi prechádzkou a lyžovaním. Väčšina išla lyžovať. Tí, čo išli, našli skratku do hotela a tešili sa, až skákali od radosti. Chvíľku sme si odpočinuli a už sme sa nevedeli dočkať večere (kuracie soté s hranolkami, bolo to dobré). Štvrtáčky majú teraz meninovú oslavu (Tamarky). Po oslave nás čaká rozprávka (ešte nevieme aká) a spanie. O 21:30 sa dáme do pyžám a šup do postele. Dobrú noc a krásne sny.

            Správy z dnešného dňa napísali: Dorotka, Chiarka, Linda a Karinka

            Správa z 1.dňa - 25.1.2015

            Dneska to bolo dobré. Cesta v autobuse ubiehala pomaly. Pozerali sme dve rozprávky: Kúzelná opatrovateľka a Mach a Šebestová. V hoteli je detský kútik. Je útulný. Je tu stolík, skákacia lopta, molitanové stavebnice (tam práve leží Šimon), hojdačka, kruhy, tunel, žinienky, rebrininy, kuchynka, trojkolky, tabule na kreslenie a veľa plyšákov. Keď sme prišli, ubytovali sme sa v dobrom hoteli. Potom sme išli na prechádzku. Keď sme sa vrátili, boli sme strááášne unavení. Po večeri (hovädzí vývar a rizoto) sme sa stretli v detskom kútiku a rozprávali sme sa o pravidlách správania sa na svahu.

            Správy z dnešného dňa napísali Lejla, Monika, Simonka a Paulínka.

             

            Jasná 2015
        • Olympiáda z AJ - krajské kolo
          • Olympiáda z AJ - krajské kolo

          • Krajské kolo
             
            Rudolf A. získal 3. miesto medzi žiakmi 8.a 9. roč. v znalostiach anglického jazyka v Tnavskom kraji . Je to nielen veľký úspech, ale aj zadosťučinenie za prípravu. BLAHOŽELÁME. a ďakujeme za reprezentáciu školy. 

             

            Okresné  kolo

            Víťaz okresného kola Olympiády anglického jazyka v kategórii 1B (pre 8. A 9. ročník) v tomto školskom roku je Rudko A..

            Výborný výkon a plný počet bodov v časti Picture Story, Role Play a Reading s celkovým ziskom 60 bodov zo 70 zabezpečili Rudkovi víťazstvo a postup do krajského kola. Matúš S. bol na súťaži po prvý krát a v okresnom hodnotení je v kategórii 1A na 5. mieste.

            BLAHOŽELÁME.

             

          • Vianočné triedne besiedky

          • V posledný vyučovací deň pred vianočnými prázdninami sa trieda štvrtákov rozhodla urobiť vianočnú besiedku pre svojich rodičov.  Aj keď bol piatok večer, účasť bola pekná a my sa tešíme, že sme sa mohli takto rozlúčiť s kalendárnym rokom v škole. Naším hosťom sme zahrali scénku o Snehulienke a siedmich trpaslíkoch. O tom, ako sa chystajú na Vianoce. Trpaslíci upratovali, zdobili stromček, Snehulienka uvarila vianočnú kapustnicu a potom všetci počúvali rádio Trpaslík1 a neskôr pozerali vianočný program v televízii, kde si trpaslíci mohli pozrieť vystúpenie šikovných detí. Hralo sa na flautu, klavír, mohli sme si všimnúť aj šikovné nohy známeho futbalistu Lionela Messiho, a na záver moderný tanec v podaní štyroch dievčat. Počas celej scénky sme si mohli vypočuť zopár hitov, a to nielen vianočných, od kapely Adorámus, ktorá sprevádzala tento program mnohými známymi pesničkami z rádií. Trieda štvrtákov na záver celého programu prítomným zaspievala pesničku Šťastné a veselé od M. Čekovského. Hudobne ich sprevádzala, ako inak, kapela Adorámus.

            S týmto programom žiaci 4. ročníka potešili v pondelok 22. 12. tiež deti v Detskom domove Skalica. Za odmenu, ktorú si skutočne naši malí herci zaslúžili, kapela Adorámus usporiadala malé predvianočné posedenie v Reštaurácii u Viktora v Skalici. Na večeru nás tam čakala pizza. Bola super zábava. Užili sme si to. Ďakujeme všetkým sponzorom .

            Vianoč.besiedka-4.trieda

             

            Dňa 16. 12. sa v telocvični našej školy uskutočnila druhácka vianočná besiedka. Deti potešili svojich rodičov a starých rodičov básničkami o zvieratkách a snehuliakovi, tiež spievali pesničky nie len slovenské ale aj po anglicky. Monika a Leila zahrali koledy na flaute a Ondrejko na keyboarde. Všetkých divákov rozosmiala  scénka o lenivých  snehových vločkách.  Všetkým rodičom sa vystúpenie veľmi páčilo.

            Vianočná besiedka-2.trieda

             

            Vianoč.besiedka-1.trieda
        • Technika
          • Technika

          • Aj takto sa učíme ...

            V rámci Štátneho vzdelávacieho programu základných škôl sú žiaci povinní absolvovať vyučovací predmet TECHNIKA. Naším záujmom je čo najkvalitnejšie odučiť každý predmet, a preto sme sa spojili so SOŠ strojníckou v Skalici, čím sme nadviazali veľmi príjemnú spoluprácu. SOŠ ponúkla našim žiakom nielen priestory – dielne, ale aj pána majstra odborného výcviku P. Vaculku. Žiaci si tak vyskúšali prácu v „pravej“ dielni pod odborným dozorom. Táto hodina bola pre nich veľkým spestrením ...

             

        • Dni otvorených dverí
          • Dni otvorených dverí

          • S cieľom informovať rodičov a deti o našej škole, pripravujeme už niekoľko rokov Dni otvorených dverí. Nebolo tomu inak ani tento rok, kedy počas troch novembrových sobôt navštívilo našu školu veľa záujemcov o zápis do 1. ročníka. Deti si vyrobili v tvorivých dielničkách lienky, ježkov a snehuliakov, vypočuli si pekné rozprávky a pohrali sa v herni školského klubu.  Rodičia si pozreli prezentáciu zriaďovateľa školy a dozvedeli sa odpovede na otázky, ktoré ich zaujímali. V školskom roku 2015/2016 bude otvorená jedna prvácka trieda, zápis do 1. ročníka bude v termíne od 15.1. do 15.2.2015.

        • OLYMPIÁDA Z ANGLICKÉHO JAZYKA – ŠKOLSKÉ KOLO
          • OLYMPIÁDA Z ANGLICKÉHO JAZYKA – ŠKOLSKÉ KOLO

          • To, že olympiáda z anglického jazyka bude len pre len silné a odhodlané povahy,  bolo jasné už z termínu školského kola:  Piatok 12.12. o 14:00 po vyučovaní. UH!!
            Taký termín zvládnu len nadšenci.  Takí, čo nerepcú, že je piatok a škola už skončila a takých je to našťastie v škole dosť.

            V kategórii 1A pre žiakov 5. 6. 7. ročníka boli nominovaní nadšenci  Andreas S., Matúš S., Ján Š..
            V kategórii 1B spoločnej pre 8. a 9. ročník súťažili Radovan B., Barbora J., Rudolf A.  a Tatiana T..

            Bohužiaľ, hoci výsledky boli veľmi tesné, do okresného kola  postupuje z každej kategórie len víťaz. Blahoželám Matúšovi a Rudkovi. Náhradníkmi sú Barborka a Andreas.

            Ďakujem všetkým za ich odhodlanie a usilovnú prácu navyše. Krúžok priučovania z AJ pokračuje aj napriek víťazom, lebo S ANGLIČTINOU ĎALEJ ZÁJDEŠ.
            MA

          • Čarovný odkaz Vianoc

          • V piatok, 12. decembra 2014, sa v Záhorskom osvetovom stredisku v Senici uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej a literárnej súťaže Čarovný odkaz Vianoc. Do súťaže sa zapojilo 14 škôl, ktoré zaslali 236 príspevkov, z ktorých porota vybrala a ocenila 36 prác. Z našej školy si ocenenie bola prevziať piatačka Ellka S. Po vyhodnotení súťaže si mohli deti vyskúšať tradičné zdobenie medovníkov, krájanie jabĺčka, či púšťanie orechových škrupiniek so sviečkami v nádobe s vodou. Pripravené bolo i chutné občerstvenie pre deti i dospelých. Ellke blahoželáme a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov :-).  

            Čaro Vianoc-výtv.súťaž
        • MINICOOL  a MIDICOOL – volejbalová súťaž
          • MINICOOL a MIDICOOL – volejbalová súťaž

          • Minicool a Midicool je volejbalová súťaž určená pre žiakov 5. – 6., resp. 7. – 9. ročníka základných škôl. Od „šestkového“ volejbalu sa líši nižším počtom hráčov, menšími rozmermi ihriska a turnajovým spôsobom odohratia povinných zápasov. Naši mladí volejbalisti sa do súťaže zapojili už účasťou v prvých turnajoch.  Sú absolútnymi nováčikmi, čo sa týka volejbalových súťaží  i hráčskeho obsadenia.
            V súťaži Midicool odohralo družstvo dievčat prvé vzájomné zápasy s družstvami  zo ZŠ Vajanského Skalica. Dievčatá zbierajú ešte len volejbalové skúsenosti, a tak si ceníme ich snahu zahrať čo najlepšie.
            V súťaži Minicool odohralo svoje prvé zápasy družstvo chlapcov so súpermi z Kútov, kde dosiahli víťazstvo v troch zápasoch zo šiestich. Toto bolo veľmi potešujúce, pretože hrali so žiakmi, ktorí volejbal  hrajú už druhý rok.
            Na svoj prvý zápas ešte len čakajú mladšie žiačky, ktoré pôjdu na budúci týždeň do ZŠ Unín.

            Všetkým držíme palce a veľa športových úspechov. O ďalších zápasoch  budeme priebežne  informovať.

            Volejbal-14.12.14

             

        • Matematická PYTAGORIÁDA-šk.kolo
          • Matematická PYTAGORIÁDA-šk.kolo

          • Dňa 10. 12. 2014 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA. Deti pracovali sústredene a veľmi zaujato, o čom svedčí aj veľmi pekný výsledok. Zo 74 zúčastnených detí bolo 31 úspešných ,               čo je 42 %.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa síl do ďalšej prípravy na okresné kolo.

        • VIANOČNÉ PREDAJNÉ TRHY
          • VIANOČNÉ PREDAJNÉ TRHY

          • Šikovné rúčky našich detí vyrábali už niekoľko týždňov vianočné ozdoby a iné „potrebnosti“, ktoré skrášlia naše domáce príbytky počas blížiacich sa sviatkov. Vo štvrtok, 11. decembra, sa všetky ozdoby dokončili a pripravili na vianočné predajné trhy, kde si rodičia, pani učiteľky i deti mohli za symbolické ceny tieto výrobky zakúpiť. Časť vyzbieraných finančných prostriedkov bude poukázaná na účet projektu Škola priateľská k deťom, ktorého cieľom je podpora bezpečného prostredia v školách v rámci projektu UNICEF. Atmosféra bola výborná, vôňa vianočného punču a medovníkového pečiva sa šírila celou školou. Ďakujeme všetkým rodičom i deťom za podporu tejto aktivity, ktorou sme pomohli deťom, ktoré to potrebujú.   

            Vian.predajné trhy-11.12.14
          • MIKULÁŠ

          • Aj tento rok zavítal do našej školy Mikuláš so svojimi pomocníkmi, aby sa po roku presvedčil, či všetky deti poslúchajú tak, ako sľúbili. Navštívil všetky triedy, vypočul si básničky a pesničky v slovenskom i anglickom jazyku a bol veľmi spokojný. Za odmenu rozdal deťom sladkosti a rozlúčil sa, pretože mal ešte veľa práce :-). 

            Mikuláš 2014
        • Majstrovstvá Trnavského kraja
          • Majstrovstvá Trnavského kraja

          • V stredu, 3. 12., sa v Senici odohrali majstrovstvá Trnavského kraja v šachu žiakov a žiačok základných a stredných škôl. Z našich detí si vybojovali na tento turnaj z okresné kola Rudko A, Richard M., Barbora J., Lívia S a ako náhradníčka bola pozvaná Dorotka B. Turnaj bol mimoriadne silný, ale Rudkovi sa podarilo uhrať veľmi dobré, 5. miesto a len o jednu pozíciu mu ušiel postup na majstrovstvá Slovenska.

            V hodnotení škôl sme skončili na druhom mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy.

            MK Trnava -3.12.14
        • TUTANCHAMÓN -hrobka a jeho poklady
          • TUTANCHAMÓN -hrobka a jeho poklady

          • V piatok 21.11. 2014 sme boli zo školy v Bratislave na výstave o TUTANCHAMÓNOVI. Bolo to veľmi zaujímavé. Na výstave nám dali audioprístroje, ktoré hovorili o tejto výstave. Výstava bola obrovská, trvalo nám dosť dlho , kým sme to celé prešli. Na začiatku výstavy bolo niečo o vládcoch v Egypte. Tam sa mi páčila socha TUTANCHAMÓNA, na ktorej bolo odstránené meno TUTANCHAMÓN, ale meno bolo napísané aj vzadu, čo si nevšimol ten, čo to vysekal. V kinosále sme si pozreli film. Najviac ma zaujala hrobka faraóna a jeho šperky. Niektoré artefakty boli aj pravé, čo ma prekvapilo. Každému odporúčam, aby sa tam išiel pozrieť, je to krásne. (AJ)

            Mne sa výstava veľmi páčila. Vďaka veľkému priestoru Bratislavskej Incheby boli exponáty prehľadné a rozdelené do miestností podľa danej témy. Mohli sme sa vžiť do situácie, do ktorej sa v deň objavenia hrobky dostal Howard Carter. Na konci prehliadky sme si mali možnosť kúpiť suvenír. (MV) 

            Boli tam presné repliky všetkých vecí, ktoré boli v hrobke. Naskytol sa nám pohľad, ktorý videl aj Howard Carter, keď objavil hrobku. Sarkofág bol zložený z 3 častí a bol uložený v 4 skriniach. Bolo to zaujímavé, ale na nešťastie som si zobral zlý audioprehrávač. Potom sme sa naobedovali a na konci výletu sme išli do zábavno-vedeckého centra Atlantis. (RD)

            Celá výstava sa mi páčila, ale najviac ma zaujala časť venovaná objaveniu hrobky Carterom. Boli to dve miestnosti s vyskladanými vecami faraóna, ako ich Carter prvýkrát uvidel. Taktiež ma zaujali sošky vševedov, ktoré sa našli v hrobke, bolo ich tam cez 400. Pred mumifikáciou faraónovi vyňali z tela orgány a niektoré dali do sošiek, ktoré sa našli vo faraónovej hrobke. Faraón tieto orgány potreboval v posmrtnom živote. (DV)

            Výlet do múzea Tutanchamón sa mi páčil. Zaujali ma tie truhly, ktoré mali viac častí. To zariadenie so slúchadlami bolo zaujímavé. Boli tam zlaté šperky aj zlaté natiahnuté tigre (antilopy). Výlet bol naozaj skvelý. (SCH)


            Cesta autobusom bola fajn a všetci sa bavili. O 9:30 nás čakala prehliadka výstavy. Najprv sme si všetci odložili oblečenie do skriniek a potom každý dostali ovládač, na ktorom boli čísla: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0. Podľa týchto čísiel sme sa riadili. Prišli sme k vitrínke s číslom a také isté sme stlačili aj na ovládači. Ku každému nám to potom povedalo zaujímavé veci. Po pol hodine sme išli aj do kinosály. Tiež sme tam počúvali na slúchadlách. Náhle mi na ovládači zasvietilo červené svetielko, ale nakoniec sme zistili, že to boli len baterky. Mne sa výstava veľmi páčila. (DM)

            Na výstave sme dostali elektronických sprievodcov. Bolo tam aj kino. Potom sme videli Tutanchamónovu hrobku. Bolo tam veľa krásnych exponátov. (TM)

            PÁČILO SA MI:

            • maličkí sluhovia faraónov (v posmrtnom živote), ich dozorcovia a hlavní dozorcovia (na každý deň v roku 1 minisluha :) ); 
            • sarkofágy [bolo to niečo ako matrioška, v 1. sarkofágu bol druhý ...];
            • socha boha Anupa (nádherný);
            • a ďalšia kopa exponátov.

             

            NEPÁČILO SA MI:

            • prvá, úvodná miestnosť;
            • to, že nástupcu Tutanchamóna po úmrtí statného vezíra označovali ako keby za zlého...;
            • obrovský príval informácií (bolela - priam "brnela" z toho hlava :) )   (VA)

             

            Postrehy z výletu pre II. stupeň napísali šiestaci.

            Tutanchamón
        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Veronika a Patrícia nás reprezentovali 24.11. na okresnom kole v prednese slovenskej povesti. Súťaž bola dobre obsadená a dievčence to nemali vôbec ľahké. Obom ďakujeme za skvelú reprezentáciu a Veronike blahoželáme k 3.miestu.

             

            Vo štvrtok 13.11.2014 sme v našej škole zorganizovali školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Zúčastnili sa ho víťazi triednych kôl a každý z účinkujúcich zaujímavo predniesol svoju ukážku - povesť. Postupujúcim však mohol byť len jeden súťažiaci v každej kategórii, a tak pani učiteľky slovenského jazyka vyniesli konečný verdikt: postúpili Paťka K. z 5. ročníka a Veronika A. zo 6. ročníka. Tieto dve žiačky budú našu školu reprezentovať na okresnom kole, tak im držíme palce J.

                        Avšak poďakovanie patrí aj ďalším súťažiacim: Radkovi D., Miškovi V. a Denisovi M. zo 6. ročníka a Karolínke F. a Leuške H.  z 5. ročníka, ktorí sa zapojili do súťaže. Tešíme sa nabudúce.

             

        • iBobor
          • iBobor

          • Žiaci 5., 6. a 7. ročníka sa 18.11. 2014 zapojili do informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom tejto súťaže bol podporiť u žiakov záujem o informačné a komunikačné technológie. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT a posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. A tak aj naši žiaci boli čulí a vyskúšali si svoju inteligenciu pri riešení úloh vyžadujúcich logiku. Riešili 15 úloh, z ktorých boli niektoré ľahšie a niektoré ťažšie. O dva dni ich úsilie organizátori vyhodnotili a 11 žiakov získalo ocenenie úspešný riešiteľ.

                        Absolútne najlepším z našich žiakov bol Jurko B. zo 6. ročníka, ktorý získal plný počet bodov (80), nasledovali Emka R. (76 b) a Radko D. (74 b), tiež šiestaci. Spolu s nimi sa úspešnými riešiteľmi stali: Adam L., Andreas S., Saška J.., Emilka B., Matúš S., Karolína S., Michal D., Tadeáš F. Každý z úspešných riešiteľov získal pekný diplom. Ocenenie však patrí všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili.

                        Ak by ste si chceli vyskúšať úlohy aj Vy, pozrite si stránku ibobor.sk/archív úloh.

          • ŽI SVOJ SEN

          • Dňa 12. novembra 2014 sa v KD Skalica konal slávnostný krst rozprávkovej knihy PAPILLÓNIA. Jej autorkou je EleniS, mamička našich dvoch žiakov.
            Súčasťou tejto zázračnej knihy o snoch je tiež CD s pesničkou „Ži svoj sen“, ktorý EleniS naspievala spolu s MC Erikom. Oficiálny klip si môžete pozrieť už teraz na youtube.com, ale náš školský práve tu na našej školskej stránke. Týmto ďakujeme EleniS, že nám umožnila vytvoriť si svoj vlastný videoklip k tejto veselej pesničke.

        • Majstrovstvá Skalického okresu v šachu
          • Majstrovstvá Skalického okresu v šachu

          • V piatok, 7. 11. 2014, sa v Hoteli sv. Ludmila odohral ďalší ročník majstrovstiev Skalického okresu žiakov a žiačiek v šachu. Naša škola sa, samozrejme, opäť zúčastnila vo veľkom počte. Veľmi potešujúca informácia oproti minulému roku bola, že turnaja sa zúčastnili viaceré školy. Účastníkmi boli žiaci škôl: Vajanského, Strážnická, aj obe školy z Holiča a naša škola. Chlapcov hralo spolu 20, z toho našich bolo 12. Dievčat bolo 7 a našich bolo 6. Žiacku kategóriu suverénnym spôsobom vyhral Rudolf A. a na treťom mieste skončil Richard M.

            Dievčenskú kategóriu vyhrala Ema R., Lívia S. bola druhá a Barbora J. tretia. Veľkú pochvalu však zaslúžia všetci účastníci. Výsledkové listiny si môžete pozrieť v prílohe.

            mo_si_d_2014.pdf         mo_si_ch_2014.pdf

            MO v šachu 2014