• Vianočné predajné trhy
          • Vianočné predajné trhy

          • Aj v tomto šk.roku sa naša škola zapojila do projektu " Škola priateľská k deťom" , cieľom ktorého je vytvoriť v školách prostredie, v ktorom sa deti cítia šťastne a bezpečne a plne sa zapájajú do školských aktivít. V utorok 17.12. sa uskutočniliuž po druhý raz vianočné predajné trhy, na ktorých sa predávali výrobky, ktoré deti so svojími  pedagógmi . Ich snaživosť ocenili všetci rodičia, starí rodičia tým, že si kúpili niektorý výrobok. A veru ponuka bola pestrám čo možno vidieť na fotografiách.
            Týmto ďakujeme všetkým za zakúpenie niektorého z výrobkov, čím nám pomohli prispieť na pomoc deťom v  Afrike
            .

          • Vianočné besiedky

          • Príchod vianočných sviatkov sa deti 1. a 2.ročníka rozhodli osláviť vianočnými besiedkami. Vzorne si pripravovali svoj program o zvieratkách, anjeloch, o narodení Ježiška, aby ho mohli venovať svojim blízkym. Prváci sa predviedli v utorok 17.12. a druháci potešili svojich príbuzných vo štvrtok 19.12.2013. Bol krásny pohľad na rozžiarené oči detí, v ktorých sa zračila veľká túžba, aby tie Vianoce boli už čo najskôr.

            Deti 3.ročníka sa zasa predstavili rodičom divadelnou scénkou o živote anjelika, ktorý bol v nebíčku troška neposlušný a živý. Preto ho Sv. Peter vyslal na Zem, aby sa naučil konať dobro. Stretáva sa s Mikulášom, pomôže mu s ozdobením vianočnej jedličky pre deti. Tiež odoženie čertíka Bertíka, pretože ten deťom potajomky pri zdobení stromčeka kradol salónky. Celým predstavením deti sprevádzala kapela ADORÁMUS. Po skončení predstavenia všetkých čakalo pohostenie vianočnými dobrotami, ktoré napiekli mamičky našich tretiakov.

             

        • Vianočná rozprávka
          • Vianočná rozprávka

          • Vianočný počítač už odrátava posledné dni do Vianoc, a to je ten pravý čas na peknú  rozprávku. Prišli nám ju do školy zahrať študenti Strednej odbornej školy J. Čabelku v Holíči, ktorí sa pripravujú na svoje povolanie v odbore sociálno – výchovný pracovník. Vianočná rozprávka bola vtipná i poučná zároveň. Rozprávala príbeh o deťoch, ktoré ešte nikdy nedostali žiadny darček pod stromček, ale vôbec z toho neboli smutné, pretože posolstvo Vianoc je o láske, porozumení a spoločne strávených chvíľach v kruhu svojej rodiny. Po skončení predstavenia si študenti spolu s deťmi a učiteľmi ešte zaspievali na rozlúčku známe koledy. Už teraz sa tešíme na ďalšiu peknú rozprávku!

        • BRATISLAVA – iHRYsko a divadelné predstavenie
          • BRATISLAVA – iHRYsko a divadelné predstavenie

          • Tento rok priniesol Mikuláš na druhý stupeň nielen sladkosti ale aj VÝLET.
            Divadelné predstavenie VEJÁR v novej budove SND v Bratislave bol darčekom pre všetkých, ktorí  sa nechali školským Mikulášom pozvať do večernej Bratislavy.
            Najprv sme sa zaviezli do spoločnosti a herne spoločenských hier iHRYsko na Trenčianskej ulici. Šikovní a ochotní animátori mali už prichystané na stoloch rôzne spoločenské hry a pravdu povediac, takmer všetci si našli tú svoju HRU a pekne sa zabavili alebo si aj trocha aj hlavy polámali. Niektorí si aj kúpili čo–to pod stromček J.
            Ďalšou krátkou zastávkou bola EUROVEA. Krásne vyzdobené malé námestie so sobom a stromčekmi, vianočná výzdoba pred divadlom a Mikuláš s pomocníkmi medzi uličkami obchodov, to všetko nás naladilo na sviatočnú nôtu.
            Budova divadla je len na skok a pretože VŠETCI prišli načas, rozdali sme si lístky, posadali do kresiel a nechali sa zabávať známymi hercami, ktorí sa i sami bavili tým ako hrajú a čo hrajú. VEJÁR rozosmial asi všetkých. Vtipné repliky, krásne kostýmy a rozšantení herci celkom iste rozhýbali aj divákov. Divadlo bolo plné a atmosféra príjemná.

            Ďakujeme Mikulášovi a tešíme sa na ďalšie divadelné predstavenia.

            PS: Veľká pochvala všetkým deťom za správanie a dochvíľnosť .
             

            Výlet do Bratislavy 

            V piatok sa piatou hodinou trocha netradične skončilo vyučovanie pre 2.stupeň. 40 žiakov sprevádzaných 3 pedagógmi už o 14:00 nastupovalo do autobusu. Smer Bratislava. O necelé dve hodiny a po strastiplnom blúdení sme napokon zastali pre budovou, skrývajúcou okrem iného aj centrum  iHRYsko. V ňom sa sústreďujú tradičné i netradičné spoločenské hry. Dobrovoľníci sa ich postupne naučia a potom ich predvádzajú záujemcom. Majú ich vyše tisíc, slovensky, česky, nemecky, anglicky i francúzsky. Tu sme strávili asi jeden a pol hodinu. Zahrali sme si hry, inšpirovali sa a možno niektorí ich nájdu aj pod stromčekom. Po dome iHRYsko sme sa autobusom previezli do centra- na námestie pri Novej budove SND. Tu sme mali rozchod a asi 45 minút sme strávili v nákupnom centre Eurovea, prehliadkou námestia a napokon sme sa stretli o 16:40 pri vstupe do divadla. Lístky rozdané, sála zaplnená, svetlá zhasnuté- a predstavenie sa mohlo začať! Jednalo sa o komédiu Vejár. Mali sme tu možnosť porovnať herecké výkony umelcov v divadle a v televízii. Predstavenie skončilo až po deviatej. Mierne unavení sme nasadli do autobusu a už sme sa nechali unášať späť do Skalice. Po ceste ešte niektorí vystúpili v Brodskom a v Holíči. Do Skalice sme dorazili asi o 23:45. Výlet sme si určite všetci užili a vychutnali si atmosféru Slovenského národného divadla.  

            Autor: Rudolf A. 7.r.

             

          • Tretiaci v Topoľčanoch

          • V nedeľu, dňa 8. 12. 2013, niektorí tretiaci, pani uč. Adélka a kapela, s ktorou funguje, sa spoločne podujali na výpravu mikrobusom do Topoľčian. Rozhodli sa urobiť radosť deťom z detského domova, a tak rozžiariť ich tváričky, zvlášť v tomto predvianočnom období, divadelnou scénkou o živote anjelika. Hraný príbeh našimi tretiakmi hovorí o anjelikovi, ktorý bol v nebíčku troška neposlušný a živý. Preto ho Sv. Peter vyslal na Zem, aby sa naučil konať dobro. Stretáva sa s Mikulášom, pomôže mu s ozdobením vianočnej jedličky pre deti. Tiež odoženie čertíka Bertíka, pretože ten deťom potajomky pri zdobení stromčeka kradol salónky. Po ukončení divadelnej scénky nasledovali hádanky pre deti. Tie si za správnu odpoveď mohli vybrať nejaký malý darček, ktorý strážil náš anjelik. Ostatné deti boli obdarované tiež. Počas odovzdávania drobných darčekov deťom z detského domova v Topoľčanoch kapela zahrala a zaspievala niekoľko súčasných rádiových songov na spríjemnenie celej atmosféry. Žiaci tretieho ročníka a tiež p. učiteľka s kapelou odchádzali z tohto podujatia s úsmevom na tvári. Svoj cieľ splnili.

        • Mini Soči - olympijské hry Ratíškovice
          • Mini Soči - olympijské hry Ratíškovice

          • Už pravidelne sa štvrťročne stretávajú žiaci družobných škôl zo Skalice, Hodonína, Ratíškovíc a Senice na športových podujatiach, ktorých cieľom je nielen rozvíjať a podporovať zdravý pohyb, ale i prispievať  k vzájomnej komunikácii  v českom a slovenskom jazyku, vytvárať priestor pre nadväzovanie priateľstiev a výmenu skúseností medzi pedagógmi jednotlivých škôl. Posledné stretnutie v tomto kalendárnom roku sa uskutočnilo v telocvični ZŠ s MŠ Ratíškovice a malo názov „Mini Soči olympijské hry“. Žiaci 4. ročníkov si tu zmerali svoje sily v 10 rôznych disciplínach, z ktorých boli niektoré športového charakteru, iné boli skôr oddychové a zábavné. Po sčítaní všetkých bodov sa na stupienok víťazov postavilo domáce družstvo z Ratíškovíc. Aj keď víťaz môže byť len jeden, dobrý pocit a hodnotné ceny si odnášali všetci súťažiaci.  

          • MIKULÁŠ

          • V piatok 6.12.2013 k nám opäť zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi: anjelmi a čertmi. Našu školu už dobre pozná, veď sem chodieva každý rok. No pribudli k nám aj noví prváčikovia, s ktorými sa rád zoznámil. Niektoré deti už poznal po mene, boli to najmä nezbedníci chlapci, ktorým sa už trošku tlačia „čertovské rožky“. Veľkí čerti ich aj chceli zobrať so sebou, ale po krátkej naháňačke sa anjeli prihovorili a Mikuláš sa tiež nechal obmäkčiť. Navyše, keď zaspievali peknú pesničku, už neváhal ani chvíľku a rozdal deťom sladkosti.

        • Návšteva Mestského úradu
          • Návšteva Mestského úradu

          •     O tom, ako si možno preveriť teoretické poznatky v praxi sa presvedčili deti II. stupňa našej školy na návšteve Mestského úradu v Skalici. Srdečne nás privítal a sprevádzal pán prednosta Ing. Bobrík, ktorý nás aj bližšie oboznámil s činnosťou tohto úradu a samotnými priestormi, z ktorých „dýchala história“. Takými boli napr. konšelačná miestnosť, obradná sieň, matrika, malá zasadačka.... Naše vedomosti sme uplatnili v otázkach pre pána prednostu, ktorý bol milo prekvapený, čo všetko vedia naše deti počnúc piatakmi a končiac ôsmakmi. Zistili sme, že vedomosti z občianskej náuky nie sú  zbytočné a záležitosti verejné sa týkajú i nás-mladej generácie. Ani sme sa nenazdali, že vyučovanie už skončilo, neprekážal nám čas navyše strávený v tejto inštitúcii, lebo na návšteve sme sa cítili dobre, pohodlne  a rozšírili sme si poznatky. Táto návšteva splnila svoj cieľ a my sa tomu úprimne tešíme.

        • Beseda so spisovateľom
          • Beseda so spisovateľom

          • V stredu, 5. novembra, k nám prišiel do školy pán Štefan Nižňanský, aby nám porozprával o knihe, ktorú napísal pre deti. Rozprávky o dvanástich trpaslíkoch sa deťom veľmi páčili a tak využili prítomnosť pána spisovateľa, aby sa ho spýtali ako vymýšľal jednotlivé rozprávky, prečo majú trpaslíci také zaujímavé mená aj ako to bolo v skutočnosti s belasým mačiatkom. Malých záhradných trpaslíkov si deti mohli aj pozrieť, lebo prišli spolu s pánom Nižňanským v čarodejnom kufríku. Kniha je nielen zaujímavá, ale aj poučná a vtipná, dozvedeli sme sa z nej napríklad aj to, ktoré rastliny sú jedovaté a ako sa dostala kukučka do hodín.

        • Rebríček slov.šachových klubov
          • Rebríček slov.šachových klubov

          • Slovenský šachový zväz vytvoril rebríček slovenských šachových klubov, pri čom zohľadnil vek a počet členov. Naša škola je v tomto rebríčku na 7 mieste zo 240 klubov. Tento výsledok sme dosiahli vďaka projektu Šach na školách, v ktorom máme registrovaných 17 prémiových členov a dúfame, že sa naša základňa ešte rozšíri. Rebríček si môžete pozrieť na adrese:
            http://www.chess.sk/index.php?str=clenovia&detail=18

          • HALLOWEEN

          • U nás , ako vieme, Halloween nemá takú tradíciu, ako v anglicky hovoriacich krajinách. Medzi deťmi síce získava stále väčšiu  obľubu, ale u väčšiny z nás má ďaleko hlbší význam Sviatok všetkých svätých alebo „Dušičky“ – pamiatka zosnulých. Sú to sviatky pokoja, kedy spomíname na tých, ktorí už s nami nie sú a s ktorými sme prežili časť života.

            Mnohé deti chcú sláviť tiež Halloween, pretože je to pre nich taký veľký karneval v maskách.

            Aby sme  uspokojili  túžbu detí z našej školy, obliecť si strašidelný kostým a nechať sa aj postrašiť, usporiadali sme v utorok večer pre nich lapanie zlých duchov, ktorí ohrozovali našich siedmakov a ôsmakov.  Žiaci museli  na stanovištiach plniť rôzne úlohy, odolávať zastrašovaniu rôznych ohavných bytostí a museli zlých duchov aj zajať a priviesť ich k Rotunde sv. Juraja, kde ich počas rituálneho tanca spálili.

            K výborne vydarenej akcii, ktorá mimochodom pre tretiakov a štvrtákov končila  nocovaním v škole, prispeli žiaci siedmej a ôsmej triedy, za čo im patrí veľká vďaka.
            A na záver treba povedať, že či už slávime Sviatok všetkých svätých, Pamiatku zosnulých alebo Halloween, symbol zapálenej sviečky, ktorý tieto sviatky spája je vždy aspoň  na chvíľu „ svetlom „ , ktoré rozžiari pochmúrne  jesenné dni.

             

          • Majstrovstvá okresu v šachu

          • V piatok, 25. 10. 2013, sa v priestoroch hotelu Patriot konali Majstrovstvá okresu žiakov a žiačok základných škôl Skalického okresu. Usporiadateľom bolo CVČ v Skalici a partnerom podujatia bol OZ ProZáhorí a hotel Patriot, ktorí sa o nás veľmi pekne postarali, za čo im veľmi ďakujeme. Bohužiaľ sa týchto majstrovstiev zúčastnili len štyri školy: SZŠ Gorkého 4, ZŠ Vajanského, ZŠ Strážnická a Gymnázium. Aj napriek tomu boli odohrané veľmi pekné partie.

            V kategórii žiakov a žiačok bolo nasledujúce poradie:

            1. Špaček Ján SVK SZŠ Gorkého 4
            2. Krakovský Jakub SVK Gymnázium Skalica
            3. Medlen Richard SVK SZŠ Gorkého 4
            4. Antálek Rudolf SVK SZŠ Gorkého 4
            5. Budinský Juraj SVK SZŠ Gorkého 4
            6. Lavu Marek SVK SZŠ Gorkého 4
            7. Gondár František SVK ZŠ Strážnická
            8. Pařízek Ondrej SVK SZŠ Gorkého 4
            9. Šurín Matúš SVK SZŠ Gorkého 4
            10. Krakovský Matej SVK Gymnázium Skalica
            11. Dujsík Radko SVK SZŠ Gorkého 4
            12. Balážik Pavol SVK SZŠ Gorkého 4
            13. Horák Viliam SVK ZŠ Vajanského 1
            14. Kováč Patrik SVK ZŠ Strážnická
            15. Schneider Richard SVK SZŠ Gorkého 4

            Dievčatá:

            1. Juríčková Barbora SVK SZŠ Gorkého 4
            2. Sedláčková Lívia SVK SZŠ Gorkého 4
            3. Romanová Ema SVK SZŠ Gorkého 4
            4. Horváthová Denisa SVK ZŠ Strážnická
            5. Budinská Dorota SVK SZŠ Gorkého 4
            6. Príkazská Linda SVK SZŠ Gorkého 4
            7. Hertlová Katarína SVK SZŠ Gorkého 4
            8. Ozánová Adriana SVK ZŠ Strážnická
            9. Jurovatá Sára SVK ZŠ Strážnická

             

            Prví traja z každej kategórie si vybojovali postup na krajské majstrovstvá. Takže postupujúcim budeme držať palce.

            Šach-Majstrovstvá okresu

             

          • Úcta k starším

          • V stredu, dňa 23. 9., o 14.00 hod. niektoré deti našej školičky vystupovali v Domove dôchodcov v Skalici pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Už pri úvode programu nás seniori privítali potleskom. Po celý čas sledovali náš program s úsmevom na tvári. Deti mali pre nich pripravený krátky, ale za to pestrý program. Tancovalo sa, spievalo, hralo na flautičky a gitaru, recitovalo sa, a tiež dievčatá mali pripravenú zostavu s gymnastickými stuhami. Po ukončení nášho vystúpenia sme odchádzali spokojní s úsmevom nielen na tvári, ale aj na srdci. Deti pri odchode dostali sladkú odmenu.

        • Skautskou stezkou k československým kořenúm – Dukla a východ Slovenska
          • Skautskou stezkou k československým kořenúm – Dukla a východ Slovenska

          • Píše Matúš:

            V dňoch 11. – 13. októbra sme sa zúčastnili zájazdu na východné Slovensko v rámci EU projektu, ktorý získal skautský oddiel Junák Ratíškovice. Vyrazili sme v piatok o 3:30 v noci a našou prvou zastávkou bol až Svidník, kde sme prišli okolo 10:30. Vo Svidníku je vojensko-historické  múzeum a pamätník sovietskym vojakom, ktorí padli počas bojov pri Dukle v októbri 1944. V parku za múzeom sú bojové vozidlá a lietadlá z 2. svetovej vojny. Potom sme išli na vyhliadkovú vežu pri hranici s Poľskom, kde nám sprievodca porozprával o bojoch v tzv. Údolí smrti. Pozreli sme si aj partizánske bunkre schované v lese. Z vyhliadky sme zbehli  k pamätníku čs. vojakov na Dukle.  Cestou späť náš autobus zastavili aj pri cintoríne nemeckých  vojakov, ktorí padli na tomto území a zastavili sme sa aj pri tankoch v Údolí smrti. Vo Vyšnom Komárniku sme ešte poprezerali drevený kostolík postavený v r. 1924. Nocovali sme vo Svidníku v hoteli Rubín.  V sobotu sme sa plavili po Dunajci na pltiach. Pretože počasie bolo nádherné, vyrazili sme na pešiu 10 km túru po hrebeni až do penziónu Pltník.  Uf!  V nedeľu sme sa zastavili v Bardejove a prešli sme sa po unikátnom námestí  s meštianskymi domami. Bola trocha hmla, ale námestie majú naozaj impozantné. Veď je aj zapísané na listine svetového dedičstva.  Poslednou zastávkou bol Vrbov – termálne kúpalisko pri Kežmarku. Cestou domov sme mali tiež skvelé počasie a preto aj nádherné výhľady na krajinu a Tatry.   
            V nedeľu o 8 večer sme už boli späť v Skalici.
            Výborný výlet.

            FOTO: http://www.junak-ratiskovice.cz/dukla-1113-10-2013

        • Orientačný beh
          • Orientačný beh

          • V stredu, 9. októbra 2013, sa konalo v Zlatníckej doline ďalšie priateľsko – športové stretnutie žiakov a učiteľov družobných základných škôl zo Skalice, Senice, Ratíškovíc a Hodonína. Organizátorom bola tento krát Skalica a pripravila pre žiakov 5. ročníkov orientačný beh. Hneď ráno sa dievčatá a chlapci rozdelili do 4 – členných družstiev a vymysleli si mená pre svoje tímy. Po vysvetlení pravidiel odštartovalo prvé družstvo dievčat, po každých 10 minútach pokračovali ďalšie. Trať bola dlhá približne 2 km, viedla cez lúku i les a žiaci na nej zdolávali okrem prírodných prekážok aj úlohy, ktoré boli pripravené počas trate na 5 stanovištiach. Pani učiteľky ich preverili z topografickej prípravy, dopravnej výchovy, ale i logiky, bystrosti a šikovnosti. Po dobehnutí družstva do cieľa sa žiakom zaznamenal čas, vyhodnotili splnené úlohy a na základe získaných bodov porota určila poradie. V kategórii dievčat sa najviac darilo tímu zo ZŠ Hodonín „Očovanky“, v kategórii chlapcov boli najlepší žiaci zo Senice s názvom tímu „Fantastická štvorka“.      

            Typické jesenné počasie s občasným mrholením nepokazilo účastníkom náladu, a tak sa už teraz tešia na ďalšiu družobnú návštevu, ktorá bude v decembri v Ratíškoviciach.

          • Družobné stretnutie Skalica-Ratíškovice

          • Vo štvrtok 3. októbra sme v našej triede privítali návštevu - štvrtákov z Ratiškovíc. Posedeli sme si v našej triede, predali si vyrobené darčeky a zahrali sa v herni. Stihli sme aj mini turnaj v stolnom tenise. Pani učiteľky s deťmi sa okrem školy prišli pozrieť i na naše pekné a historicky zaujímavé mesto. Absolvovali sme spoločne prehliadku mesta pod vedením sprievodkyne pani Rozborilovej. Naša prehliadka sa začala vyhliadkou z kostolnej veže. Mnohí prekonali samých seba pri výstupe na vežu, no uznali, že výhľad stál za to. Po náročnom výstupe sme si boli trocha zamaškrtiť, pozreli sme si kuchyňu, kde sa pečie preslávený Skalický trdelník. V bývalom jezuitskom kostole sa niektorým zatajil dych pri prehliadke hrobky. Po ceste do ľadovne sme nemohli vynechať ani Rotundu sv. Juraja, ktorá je taktiež pýchou Skalice. Bodkou našej prehliadky bola spomínaná ľadovňa, kde sme mali možnosť vidieť, ako si naši predkovia uchovávali potraviny pred skazou z tepla. V jednej časti bola nainštalovaná aj pôsobivá výzdoba - draci, strašidlá, netopiere, príšery. My sme sa však nezľakli. Zvyšok energie, ktorá deťom zostala si vybili pod kalváriou, kde sa prebehli a pohrali. Myslím, že stretnutie bolo príjemné no naviac aj osožné a poučné. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí zo života našich predkov.

          • Exkurzia u uja ovocinára

          • V utorok, 8. októbra 2013, sa druháci našej školy vybrali na exkurziu do ovocného sadu neďaleko Skalice. Na autobusovej zastávke ich čakal ujo ovocinár, vystrojený v pôvodnom skalickom kroji, ktorý ich zaviedol do svojho sadu. Najskôr im predstavil svoje gazdovstvo aj s jeho zvieracími obyvateľmi: strážnym psom Indiou, koníkom Sally a tromi mačičkami. Potom deti ochutnali dobroty z domácej produkcie: púpavový med s orieškami, sušené jabĺčka a škoricovú cuketu, chlebík s džemom a nakoniec skvelý ovocný čaj s bylinkami. Keď sa posilnili, pustili sa do práce. Pod vedením uja ovocinára sa učili založiť bylinkovú mini záhradku, okopať pôdu okolo stromov, sadiť jablone, zbierať ovocie, lisovať ovocnú šťavu a veľa iných prác, ktoré je potrebné vykonať, kým sa nám na stôl dostane chutný ovocný pokrm. V sade bol dokonca ukrytý poklad v starej truhlici. Keď ho deti našli, dozvedeli sa, čo je najdrahšie na svete. Celá návšteva u uja ovocinára bola pre deti zábavná, ale zároveň poučná. Zopakovali si, čo sa učili na hodinách prírodovedy o ovocných stromoch, a pamätali si toho ozaj dosť J.

        • ŠARKANIÁDA
          • ŠARKANIÁDA

          • V sobotu, 5. októbra 2013, sa stretli deti, ich rodičia a učitelia na VII. ročníku Šarkaniády v Zlatníckej doline. Tento ročník sa mimoriadne vydaril, pretože počasie bolo presne také, aké sme potrebovali. Slniečko svietilo a vietor fúkal tak silno, že niektoré šarkany dokonca odtrhol zo šnúrky a odvial preč. Mali sme však dostatok náhradných, takže sme hneď mohli pokračovať. Pobyt v peknej prírode nám spestril ocko Leušky a Theušky, keď nám priviedol ich koníka, aby sme sa povozili. Hovorí sa, že pohľad na svet z konského chrbta je najkrajší, a presvedčili sa o tom nielen deti, ale aj ich rodičia. Keď sme už boli z toľkého behania hladní, občerstvili sme sa špekáčikmi pri ohníku. Niektoré deti si ešte vyskúšali svoju obratnosť na lanovej dráhe Tarzánia. Večer sa nikomu nechcelo ísť domov a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto obľúbeného školského podujatia.  

        • Škola priateľská deťom
          • Škola priateľská deťom

          • Naša škola sa aj tento školský rok zapojila do projektu ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM, ktorý je postavený na
            myšlienke Dohovoru o právach dieťaťa. Podľa určitých stanovených kritérií vzdeláva a vychováva k uplatňovaniu
            práv dieťaťa celé kolektívy škôl - žiakov, pedagogicky i nepedagogický personál škôl, ale aj rodičov, pričom
            podstatným prvkom je plnohodnotná spoluúčasť detí na chode školy. Cieľom našej, ale aj iných škôl je vytvoriť
            v školách také prostredie, v ktorom sa každý žiak cíti bezpečne, dobre, sebaisto a do ktorého chodí s radosťou.
            Zámerom tohto projektu je podporiť školy vo vytváraní školského prostredia.
        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

          • Tri oriešky pre Popolušku. Tak sa nazývalo divadelné predstavenie banskobystrického divadla Clipperton., ktorého herci opať navštívili našu školu. Po minuloročnom predstavení Cisárove nové šaty, boli žiaci prvého stupňa plní očakávania. Herci nesklamali. Predstavenie okorenili deťom blízkym,  moderným humorom, až sa všetci popadali za bruchá. A to, že ich pani učiteľke črievička nesadla, oželeli, veď predsa len patrila  rozprávkovej Popoluške!