• Deň čokolády
          • Deň čokolády

          • Pri príležitosti dňa čokolády, ktorý v tomto školskom roku pripadol na sobotu 13. septembra, sme v školskom klube detí dňa 16. septembra zorganizovali pre deti hry a aktivity týkajúce sa čokolády.

            Prvá aktivita mala názov Čokoláda a krabička. Deti mali na výber buď čokoládu alebo krabičku. Svoj výber museli odôvodniť, teda povedali pozitíva toho, čo si vybrali a negatíva toho, čo si nevybrali. Krabička bola buď prázdna, alebo sa v nej ukrývalo nejaké prekvapenie.

            Na začiatku si žiaci vyberali čokoládu, ale keď zistili, že v krabičke je nejaké prekvapenie, tak volili väčšinou krabičku, niektorí sa však sklamali, pretože v krabičke nenašli nič. Podstatou bolo uvedomenie si toho, čo získali výberom jednej z vecí. Čokoládou získali dôveru, vedeli, že si vyberajú konkrétnu vec a že ju môžu zjesť. Výber krabičky im priniesol pocit neistoty, ale aj prekvapenie, čo je v nej.

            Druhá hra mala názov Hladný Eskimák. Deti sedeli v kruhu, každý hádzal kockou. Kto hodil 6, prišiel do stredu, musel si obliecť sveter a šál a začať krájať príborom čokoládu dovtedy, dokiaľ si odkrojil kúsok čokolády, alebo niektoré z detí hodilo 6. Vtedy sa žiak musel vyzliecť, obliekol sa ten, ktorý hodil 6 a začal krájať. Hra pokračovala až dovtedy, dokiaľ sa nezjedla celá čokoláda.

            Pri týchto hrách bolo o zábavu a smiech detí postarané.

               

        • Športová olympiáda
          • Športová olympiáda

          • V piatok, 5. septembra 2014, sa všetky deti našej školy zúčastnili Športovej olympiády. Súťažili v atletických disciplínach: beh na 60 m, 200 m, skok z miesta znožmo a hod kriketovou loptičkou. Aj keď sa niektorým deťom spočiatku veľmi nechcelo, za výdatného povzbudzovanie svojich spolužiakov aj pani učiteliek sa napokon všetci prekonali a snažili sa podať čo najlepšie výkony. Veď nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa! A jednotka z telocviku za tú námahu určite stojí :-).

            Olympiáda-5.9.14

             

          • Slávnostné otvorenie šk.r.2014/2015

          • Prázdniny nám ubehli ako voda a ani sme sa nenazdali a je tu nový školský rok. Tento krát sa deťom, rodičom aj učiteľom školy prihovorili šachová dáma a šachový kráľ. Najskôr privítali odvážnych a šikovných prváčikov a zaželali im, aby sa v šachovom kráľovstve cítili ako doma a veľa sa toho naučili. Po predstavení nových učiteľov sa deti s radosťou pustili do plnenia úloh, aby pomohli šachovej dáme a kráľovi. Netrvalo dlho a podarilo sa im vyzbierať a navliecť roztrhané korále, poskladať loď, opraviť hrad a získať kľúč od brány, čím si vyslúžili od kráľovskej rodiny pochvalu aj ocenenie. Hradná brána sa mohla otvoriť a my všetkým deťom želáme, aby im školský rok 2014/2015 priniesol len samé úspešné dni.

            Otvorenie šk.r.14/15
        • Posledný deň v škole
          • Posledný deň v škole

          • V piatok 27.6.2014 sa žiaci a pedagógovia našej školičky rozlúčili so šk.rokom 2013/2014. Na úvod nás privítala p.riaditeľka Janka.  Najprv sa prváci rozlúčili s 1.triedou veselou pesničkou a potom sa tak ako predchádzajúce roky odovzdával Oskarko 2014, ktorého môže získať žiak za reprezentáciu školy, za pomoc spolužiakom, učiteľom, za správanie ... Tiež sme sa rozlúčili so spolužiakmi , ktorí prestupujú na inú školu alebo sa sťahujú . Po záverečných slovách p.riaditeľky sa deti rozpŕchli do svojich tried, kde ich čakala odmena za celoročné snaženie – vysvedčenie. A potom „ Zbohom škola „ , pretože sú pred nimi  2 mesiace voľna.

            Prajeme Vám krásne prázdniny, plné slniečka, vody a ničnerobenia .

            Záver šk.roku 13/14

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Posledný júnový týždeň naši rodičia vyprázdnili pivnice, pracovne a kancelárie, pani učiteľky triedy a sklady a zapojili sme sa do každoročného zberu starého papiera. Podarilo sa nám spoločnými silami vyzbierať 3 980 kg papiera, čím sme prispeli k záchrane približne 68 stromov.  Skvelé! Ďakujeme za pomoc všetkým účastníkom :-) .

            Zber papiera 2014
          • Happy Štvorlístok

          • Toto video vzniklo ako práca detí na počít.krúžku Malý filmárik a keďže naše deti sú šťastné a tvorivé, preto pieseň Happy.

        • Skalické kúpalisko
          • Skalické kúpalisko

          • V pondelok 23.6. sme sa rozhodli deťom v ŠKD spríjemniť odpoludňajší pobyt v škole a tak sme sa vybrali na miestne kúpalisko. Deti sa mohli vyblázniť s pieskom, čo možno vidieť na fotkách, mnohé deti si zahrali volejbal. A keďže na nás pekne svietilo slniečko, bufet bol neustále obliehaný smädnými a mlsnými deťmi.

            Kúpalisko
        • Výlet do Londýna
          • Výlet do Londýna

          • Londýn 11/06/14 - 16/06/14 
            Prvá cesta do krajiny anglického jazyka a zvykov

             

            1.      1deň streda
            Odchod z SI o 6:15 cesta mikrobusom. Odlet z BA 10:10, prílet do Londýna letisko Stansted, kontrola pasov a identity, cesta vlakom 30 min. na stanicu metra Totenham Hale, cesta metrom asi 55 min. na stanicu Hounslow Central (zóna 4) Victoria a Piccadelly line. Ubytovanie a cesta metrom späť do centra. Teplo 26°C. Pešo všetko od stanice Westminster po južnom nábreží až po St. Paul´s Cathedral. Návrat asi 10 pm.

            2.      2.  deň štvrtok
            Raňajky o 6:45, metro, Tower of London (história, klenoty, sprievodca...) 26°C, metro British Museum do 5:30 pm, piknik,  metro = DLR,  Catty Sark, poludník, park v Greenwich, cesta loďou späť a znova metro. Návrat asi 10pm.

            3.      3.  deň piatok
            Raňajky 7:00, metro, St James Park, kačky, vtáky, kone - fotky, Westminster Abbey, St Margaret Church, výmena stráží pred Buckingham Palace od 11:15 do 12:15 am horúco... picknic v parku, The Mall, National Galery s audio sprievodcom do 6pm, Oxford Street a prvé nákupy, London Eye o 8pm, ihrisko pri „oku“, cesta domov metrom, návrat asi 9:30 pm.

            4.     4.  deň sobota  
            Raňajky 6:30, metro, Westminster, prehliadka The Houses of Parliament so sprievodcom asi 90 min, Madam Tussauds múzeum voskových figurím od 2pm do 5 pm, suveníry a ďalšie nákupy na Oxford Street, Hyde Park, jazero, Princess Diana´s Memorial, Kensington Gardens, víťazné oblúky, metro, návrat asi o 9pm.

            5.      5. deň nedeľa

            Raňajky 8:30, metro, doubledecker bus do Hampton Court Palaca = kráľovský palác aj Henricha VIII, sprievodca aj audio sprievodca, divadelné predstavenia, záhrady, prvý tenisový kurt a nádherný park všetko aj s obedom do 6pm. Návrat 8pm a prvé balenie.

            6.       6. deň pondelok

            Balenie, raňajky do 8:30, odchod do Science Museum a cesta na letisko Stansted, bezpečnostná kontrola aj s igelitovými vrecúškami..., prílet 9:00 pm. Bus do SI. 

             

            ALL DONE.

            We would like to thank all our pupils for their great behaviour, punctuality, strenght and good mood. It was pleasure to be with you.
            MA & SŠ

            Londýn

        • MYKOLOGICKÝ DEŇ
          • MYKOLOGICKÝ DEŇ

          • Dňa 6.6. 2014 šiesta trieda vyrazila do našej partnerskej základnej školy v Ratiškoviciach na prednášku o hubách. Najprv nás oboznámili s niektorými druhmi húb a potom sme sa vydali hľadať hríby v areáli ich školy. Našli sme 13 húb a jednu vzácnu. Keď sme prišli naspäť  do školy mali sme prezentáciu o hubách, po ktorej nasledoval test, ktorý bol následne vyhodnotený. Výhercovia dostali suveníry. Potom pre nás prišiel taxikár a vrátili sme sa do školy . Na pamiatku sme dostali hubárske nožíky.

            Mykologický deň-6.6.2014
        • Land Art
          • Land Art

          • S tretiakmi sme sa rozhodli spraviť si netradičnú hodinu výtvarnej výchovy a vyskúšali sme si tvorbu Land artu - umenie v krajine. Deti sa veľmi dobre zhostili tejto činnosti a ich nápady pôsobili veľmi príjemne. Nakoniec posúďte sami.​​​

            Vv-3.ročník
        • TERCHOVÁ
          • TERCHOVÁ

          • Každoročne sa deti štvrtého ročníka vydávajú na trojdňový výlet „Po stopách Jánošíka", preto v stredu 21.5., všetci štvrtáci plní očakávania nastúpili do autobusu  a vyrazili smer Terchová. Ako prvé ich čakalo splavovanie pltí po rieke Váh. Mnohé dievčatá s malými obavami sadali na plte, ale my už vieme, že pltníci sú zruční a celou cestou deťom rozprávajú príhody, názvy skál, ale vedia aj zanôtiť. Po skončení plavby deti vystúpili na hrad Strečno, odkiaľ mali nádherný výhľad na prekrásnu krajinu. V Terchovej sa ubytovali v penzióne, ktorý sa volá Malá Fatra. Na záver prvého dňa si deti pozreli sochu Jánošíka, ktorá stojí na kopci nad Terchovou. Na druhý deň hneď po raňajkách sa vybrali na túru – smer Jánošíkove diery. Deti absolvovali túru po zbojníckych chodníčkoch, ktoré vedú cez nádhernú prírodu pozdĺž Bieleho potoka obklopení skalami, vodopádmi. Náročný deň deti ukončili odpočinkom v miestnom bazéne. Večer pred spaním deti zdolali „Krížovú cestu“. Na tretí deň – posledný – skôr, než vycestovali smerom do Skalice, navštívili Terchovské múzeum, v ktorom sa dozvedeli veľa zaujímavostí o Jánošíkovi,  v kostole sv. Cyrila a Metoda sa pokochali pohľadom na pohyblivý drevený betlehém.  Pokračovali do Starej Bystrice, kde je postavený originálny drevený Slovenský orloj a poslednou zastávkou bola jazda úvraťovou železnicou vo Vychylovke, kde si prezreli i skanzen. A potom už len "hurá" smerom  k domovu do náručia rodičov.

            Terchová 2014

             

        • EduPage – mobilná aplikácia
          • EduPage – mobilná aplikácia

          • EduPage – mobilná aplikácia pre Váš tablet alebo telefón.

            Rodič

            Známky, dochádzka, domáce úlohy, informácie o písomkách či skúšaní, preberané učivo, ospravedlnenky, príchody do školy, rozvrh, suplovanie.  Všetko do pár minút po zadaní priamo v mobile.

            Učiteľ

            Cez mobilnú aplikáciu aSc EduPage môžu učitelia zadávať známky, domáce úlohy alebo triednu knihu priamo na hodine. Zadané údaje sa automaticky prenesú do školského systému, netreba ich už druhýkrát zapisovať.

            Žiak

            Domáce úlohy, písomky, obedy, suplovanie, správy spolužiakom.

            Viac informácií nájdete na stránke http://mobile.edupage.org/

            Sziahnete na tejto stránke:  https://play.google.com/store/apps/details?id=air.org.edupage&hl=sk

        • MDD
          • MDD

          • V pondelok 2.6., deti v škole oslávili svoj sviatok – Deň detí. Na tento deň im p.učiteľky pripravili odpoludnie plné hier, súťaží a zábavy. Hry sa niesli v duchu Európskych krajín. Každé stanovište predstavovalo krajinu , kde deti plnili úlohu , ktorá charakterizovala jednotlivé krajiny. V Anglicku triafali so zaviazanými očami loptou bránku,  v Belgicku zatľkali klince, v Holandsku stavali čo najrýchlejšie veže, vo Fínsku sa lyžovali atď. Ako odmenu deti dostávali žetónky, za ktoré si mohli „ nakúpiť“ rôzne veci. Deti sa veľmi snažili, zbierali čo najviac žetónov a nakupovali, pretože v obchode sa všetko popredávalo. Počas celého odpoludnia deťom vyhrávala hudba a kto si chcel odpočinúť , mohol si zaskákať na skákacom hrade, ktorý im zabezpečila p. riaditeľka Janka alebo mohol navštíviť maľovacie centrum, kde im p.uč.Adelka s našimi šikovnými výtvarníkmi pomaľovala ruky i tváre alebo si zahrať obrie šachy.
            Vďaka patrí aj  starším spolužiakom za veľkú výpomoc na jednotlivých stanovištiach.

            MDD 2014
          • Družobné stretnutie Hodonín

          • Dňa 28.5. 8 žiaci zo šiesteho ročníka a jedna siedmačka sa zúčastnili orientačného behu vo veslárskom klube v Hodoníne. Bolo tam veľmi dobre, lebo sme behali, strieľali, hádzali granátom, odpovedali sme na rôzne otázky zo zdravovedy a boli sme aj na veslárskom trenažéri. Pre nás bola najlepšia disciplína strieľanie vzduchovkou. Po behu nás čakal čaj zdarma. Keď sme sa všetci zišli, išli sme vláčikom do základnej školy v Hodoníne na obed. Obed bol veľmi dobrý, mali sme „ krajancovú polievku „ a kurací rezeň so zemiakmi. Po obede sme sa presunuli do haly, kde sme sa dozvedeli výsledky. Dievčatá sa umiestnili na druhom mieste a chlapci na poslednom štvrtom mieste. Ako odmenu sme dostali  čokolády,  nastúpili do taxíka a išli domov. Bol to veľmi perný deň.

            Napísali šiestaci.

            Orientačný beh Hodonín
        • NAUTILIÁDA
          • NAUTILIÁDA

          • V polovici plaveckého kurzu sa naši druháci a tretiaci zúčastnili zábavných (pod)vodných súťaží s názvom „Nautiliáda“. Najskôr mali obavy, či všetky disciplíny zvládnu, ale tie sa veľmi rýchlo rozplynuli, pretože čoskoro zistili, že tu nešlo o výkon, ale skôr o zábavu. Súťažilo 20 slovenských detí proti 20 českým deťom. Prvá súťaž spočívala v štafete, ktorá sa odovzdávala prezlečením mokrého trička. Deti pri nej pochopili akú ťažkú úlohu majú záchranári, keď musia niekedy plávať v oblečení. Ďalšia hra bolo plávanie s plastovou miskou na hlave. Nešlo tu o rýchlosť, ale skôr o trpezlivosť a pozornosť, aby sa miska z mokrých vlasov nezošmykla. Tretia disciplína sa volala záchrana Titaniku: vo vode plávali rôzne predmety a úlohou detí ich bolo čo najrýchlejšie pozbierať. Vyhralo družstvo, ktoré malo viac zachránených vecí. Posledná úloha bola tímová. Deti urobili vo vode vláčik a prvý v rade bol lokomotíva, ktorá mala za úlohu ostatných čo najrýchlejšie dopraviť do stanice.

            Aj keď slovenské deti zvíťazili len v jednej disciplíne, užili si veľa zábavy a odmenou im bolo tričko s logom projektu „Učitel národů J.A. Komenský by z nás měl radost“ a diplom.

            Nautiliáda 23.5.2014
        • Exkurzia PÁLAVA
          • Exkurzia PÁLAVA

          • Dňa 22.5.,  18 žiakov z 5 a 6 ročníka išlo na Pálavu zbierať  odpadky. Ráno sme  sa autobusom doviezli do dedinky Klentnice pri prírodnej rezervácii Pálava. Vydali sme sa na túru a popritom sme zbierali odpadky. V tretine cesty sme prišli na zrúcaninu Sirotčieho hradu , odkiaľ bol pekný výhľad na okolie. Vyfotili sme sa spoločne s odpadkami a išli sme na obed. Všetci sa tešili do Aquaparku zvaný Moravia. Mali sme 2 hodiny na vyskúšanie 14 tobogánov a 9 úžasných bazénov. Poobedie sme zavŕšili večerou.Vrátili sme sa o 19 hod. príjemne unavení a plní krásnych zážitkov .  

            Pálava 22.5.2014

             

             

             

        • Návšteva UNICEF
          • Návšteva UNICEF

          • Organizácia UNICEF (skratka UNICEF; angl. United Nations Children´s Fund) je fond/organizácia vytvorený Organizáciou Spojených národov 11. decembra 1946 zameraný na pomoc deťom. V 36 rozvinutých krajinách, medzi ktoré patrí aj Slovensko, pôsobia národné výbory. Ich úlohou je najmä sústreďovanie fondov a popularizácia práv detí. Jej aktuálnym sloganom je: „Every Child is our Child“.
            Projekt ŠKOLA PRIATEĽSKÁ k deťom a ochrana práv dieťaťa je len jednou kvapkou v mori jej programov a oblastí záujmu.
            Naša škola získala certifikát ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM na  rok 2012/2013  a dnes nastal DEŇ „D“. Naozajstní ambasádori projektu, ľudia z rôznych krajín, si vybrali Skalicu  a našu školu, aby sa presvedčili o tom, či je škola NAOZAJ priateľská. V utorok 20.5.2014 sa škola rozrástla na dve hodinky o 14 ľudí, ktorí hovorili len anglicky. Pani učiteľky Janka a Anička sa o projekt starajú už od začiatku, preto bola najväčšia ťarcha organizácie stretnutia na nich. Ambasádori sa usadili v druháckej triede a deti za našej školy vystúpili v krátkom programe. Tancovalo sa, spievalo, recitovalo, hralo na keyboarde a gitare. Pani učiteľky sa najprv obávali, že program bude len s deťmi z prvého stupňa ale Barborka, Adelka, Rudko a Veronika sa ochotne pridali. Všetci boli skvelí a zožali veľký potlesk.
            Potom prišli na rad otázky a odpovede. Starší žiaci z parlamentu si precvičili angličtinu a odpovedali na nie ľahké otázky o organizácii žiackeho parlamentu, voľbách, problémoch školy, znalosti práv detí a vzťahoch medzi žiakmi navzájom, či učiteľmi a žiakmi. Možno sa im troška otvorili oči a okúsili štipku zodpovednosti.
            Nakoniec si delegácia prezrela triedy, jedáleň aj dvorček. Páčil sa im stolnotenisový stôl i šachovnice, nástenky a herbáre, plagáty a certifikáty, knižnica i obrázky v triedach.
            Za tak krátky čas je ťažké povedať, čo všetko škola ponúka. Verím však, že certifikát ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM si zaslúžime.

            MA

        • Záhorácka olympiáda
          • Záhorácka olympiáda

          • Vo štvrtok, 22, 5., sa 6 siedmakov a jedna ôsmačka zúčastnili atletickej olympiády v Gbeloch. Konal sa už siedmy ročník a toto nebola naša prvá účasť, ale bola to prvá účasť, z ktorej si naše deti doniesli diplom za umiestnenie. Podarilo sa to Terezke T, ktorá si na 800 metrov vybojovala tretie miesto. Mottom olympiád je však  "Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa!" a my ďakujeme všetkým reprezentantom našej školy: Julke, Linde, Anetke, Lívii, Nine, Richardovi a samozrejme Terezke.

            Záhorácka olympiáda 2014
          • Výtvarné súťaže

          • Viete, že deti z našej školy sú oceňované vo výtvarných súťažiach? Naše tretiačky získali diplomy za svoje práce v súťaži Farebná paleta - Dorota B. získala prvé miesto vo svojej kategórii - poriadanej CVČ Skalica. Druhú súťaž vypísalo CVČ Kúty pod názvom Náš učiteľ, kde Tamarka M. a Lívia B. boli ocenené v striebornej kategorii. Dievčatám blahoželáme.

            Výtvarné súťaže
          • Deň matiek

          • 4.ročník

            19. mája si naši štvrtáci pripravili pre svoje mamičky vystúpenie.  Preukázali svoj talent a šikovnosť. Dievčatá zacvičili svoju zostavu na fit-loptách, naše speváčky zaspievali duet pre mamičky. Veľa detí svoj čas trávi na krúžkoch. Svoju námahu a drinu zúročili, keď zahrali skladby na svojich hudobných nástrojoch – na flaute, klavíri a gitare.  Pripravili si country tanec, ktorý tancovala celá trieda, zaspievali pesničky a venovali mamičkám milé básničky. I keď sa v programe objavili menšie technické problémy, dúfam, že rodičov tento program potešil. Bol to darček detí venovaný svojim mamičkám za ich lásku a obetavosť.

            Touto cestou chcem veľmi poďakovať mojim štvrtákom, ktorí  sa zachovali veľmi zodpovedne. Pomohli mi so všetkými prípravami, čo ma veľmi potešilo. Preto milé deti vravím veľké „ĎAKUJEM“!

            Deň matiek- štvrtáci

            3.ročník

            Dňa 15. mája 2014 žiaci 3. ročníka pozvali svojich rodičov a starých rodičov na besiedku pri príležitosti Dňa matiek, ktoré sa uskutočnilo o 17.00 hodine v telocvični našej školy. Celým programom ich sprevádzala kapela Adorámus, kde im spievala ich p. učiteľka Adélka spolu s Jurkovou mamičkou. Program bol bohatý, tvorili ho viaceré pesničky ako je napr. známa Hallelujah s textom upraveným práve pre mamičky k ich sviatku. Deti spievali s kapelou ale aj hrali na hudobné nástroje ako je klavír, gitara či flauty. Zaznela aj anglická pieseň. Súčasťou programu bola aj scénka zostavená z vtipov s názvom „Taký obyčajný školský deň“, kde okrem vyučovania rodičia videli aj príchod domov žiaka a rodičovské združenie, a to všetko s humorným nádychom .

            Deň matiek- Tretiaci

             

            2.ročník

            Kytice prianí prinášame, ku sviatku našej dobrej mame.Aj takéto verše zazneli na druháckom  vystúpení, v utorok 20. mája. Mamičky s babičkami,si na besiedke vypočuli od svojich ratolestí básničky, pesničky, tóny z flautičkiek a husličiek. Úsmevná bola scénka Pytačky a  po nej tanečné kreácie detí na ľudovú pesničku Tancuj, tancuj, vykrúcaj. Svoju lásku, vďačnosť a úctu k mamičkám dokázali druháci vyjadriť aj v anglickom a francúzskom jazyku. Mamičky si okrem  darčeka -náramku, vlastnoručne vyrobeného svojim dieťaťom, odnášali úsmev, dojatie a slzičky.

            Deň matiek - druháci

            1.ročník

            V stredu 21.5. mamičky svojím vystúpením tiež potešili naši najmenší – prváci. Okrem kytičiek lúčnych kvetov v podobe básničiek mamičkám zaspievali pesničky , ale i zatancovali a tak ukázali mamičkám , aké sú šikovné. Na záver venovali mamičkám malý darček  vlastnoručne vyrobený ako poďakovanie  za všetku lásku, starostlivosť a opateru, ktorú im každá mamička dáva.

            Deň matiek-prváci