• ŠARKANIÁDA
          • ŠARKANIÁDA

          • Lepšie počasie ako bolo v sobotu 2. októbra 2015, sme si ani nemohli priať. Potrebovali sme slnečný, ale zároveň veterný deň, aby sa naše šarkany vzniesli vysoko. A práve takéto počasie zavládlo v Zlatníckej doline počas tradičnej Šarkaniády, na ktorej sa stretávajú prvú októbrovú sobotu deti, rodičia a učitelia našej školy. Občas fúkalo až príliš silno, a tak nám niektoré šarkany celkom uleteli, možno až do Českej republiky :-). Mali sme ich však dostatok  do zásoby, tak sme ich rýchlo nahradili. Ideálny priestor na neformálnu komunikáciu a vzájomné spoznávanie sa mimo školského priestoru využili mnohí nadšenci tejto, nielen detskej  zábavy.    

            Šarkaniáda 2015
        • Rodina bez cigariet
          • Rodina bez cigariet

          • Občianske združenie Rodina a spoločnosť pripravila primárne pre základné školy okresu Skalica už 4. ročník projektu Rodina bez cigariet. Tento rok prišla i novinka – Detská konferencia  spojená s prezentáciami pripravených projektov žiakov základných škôl.

            Zapojili sme sa i my – štyri súťažné tímy v zložení: za 5. ročník Lívia B., Eliška Š. a Dorotka B., za 7. ročník boli tímy dva – dievčenský Veronika A., Saška J, a Ema R., chlapčenský Juraj B. a Michal V., za 8. ročník Michal D., Samo M.  a Matúš S,. Témy svojich prezentácií si mohli vybrať z ponúknutých od organizátora. Pripravené prezentácie odprezentovali pred ostatnými súťažiacimi i divákmi z radov spolužiakov i žiakov iných škôl. Boli naozaj výborní, nebolo na nich badať žiadnu trému, boli takmer profesionálni J. A ich skoroprofesionalitu potvrdilo aj konečné hodnotenie poroty – Miško V. a Jurko B. získali 1. miesto, Miško D., Samo M.  a Matúš S. získali 2. miesto, dievčenské tímy získali cenu organizátora. Naša škola tak potvrdila v konkurencii 16 súťažných tímov z 5 základných škôl svoje kvality. A čo je úplne najlepšie, ako škola sme získali najviac bodov a naša pani riaditeľka prevzala od organizátorov hlavnú cenu pre našu školu – fotoaparát NICON!!! Ďakujemeee!

            Rodina bez cigariet 2015
        • Za poznaním osobnosti M.R.Štefánika
          • Za poznaním osobnosti M.R.Štefánika

          •      V piatok 2.10.2015 sa tretiaci, štvrtáci a piataci vybrali na výlet. Naše prvé kroky smerovali do Brezovej pod Bradlom - k Mohyle M.R. Štefánika, kde sa nám okrem architektonickej stavby naskytol aj krásny výhľad na okolitú krajinu. Našli sme tu i spojitosť s naším mestom. Autorom mohyly je Dušan Samuel Jurkovič, architekt, ktorý navrhol kultúrny dom v Skalici. Odfotili sme sa, nastúpili do žltého autobusu a hurá do ďalšieho cieľa, ktorým bolo múzeum M.R. Štefánika v obci Košariská. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií o živote tejto významnej osobnosti. Po prehliadke múzea si deti zakúpili suveníry, občerstvili sa a opäť sme sa usadili do autobusu. To sme už smerovali k nášmu poslednému cieľu – do hvezdárne v Sobotišti. Deti sa prostredníctvom prezentácie dozvedeli zaujímavosti o hviezdnej sústave i to, ako si ľudia v starovekom Grécku predstavovali súhvezdia. Výlet sa nám všetkým páčil a deti boli spokojné. Tešíme sa na ďalší!

            Výlet za poznaním-M.R.Štefánik
          • Bežecký dvojboj

          • Vo štvrtok 17.septembra sa žiačky našej školy zúčastnili atletickej súťaže pod názvom „Bežecký dvojboj“, ktorú organizovala mesto Skalica. Súťažilo sa na futbalovom štadióne v Skalici a každá z pretekárok musela odbehnúť dva behy: krátky a dlhý. Podľa vekových kategórií krátky beh mal 50 m, resp. 60 m a dlhý 150 m, 200 m, resp. 800 m. Súťažili žiačky všetkých skalických základných škôl. Dosiahnuté časy boli obodované a súčty dosiahnutých bodov určili konečné poradie súťažiacich. Našu školu reprezentovali tieto žiačky: Nina Kvaltínová, Kunáková Karin, Blahová Lívia, Príkazská Linda, Černinová Diana, Lašáková Tamara, Gučková Aneta, Dubanová Kristína, Kubová Karin.

            Naše pretekárky sa povzbudzovali navzájom a niektorým sa vďaka tomu lepšie aj behalo. Spomedzi  86 súťažiacich pretekárok sa naše veru nestratili.

            V záverečnom hodnotení  sme diplomom a vecnými cenami mali ohodnotené tieto žiačky:

            kategória prípravka:

            5. miesto – Karinka Kubová,

            6. miesto - Dianka Černinová

            kategória najmladšie žiačky:

            6. miesto – Príkazská Linda

            kategória staršie žiačky:

            3. miesto – Kvaltínová Nina

            Poďakovanie patrí všetkým žiačkam, ktoré reprezentovali našu školu. Tešíme sa na ďalšie súťaže.

            Bežecký dvojboj

             

             

        • Teddy Bear Day
          • Teddy Bear Day

          • Veru, škola dnes pukala vo švíkoch. Privalilo sa do nej okolo 100 medveďov, mackov, macíčkov a medvedíkov. Deň „medveďkov“ bol v škole prvý krát a žiadny poriadny medveď ho nemohol zmeškať:) Najväčší z nich mal možno aj 2 metre a najmenší by sa vari vošiel i do orechovej škrupinky. Pôvod myšlienky bol celkom nevinný, prváci sa učili na angličtine zvuk „t” ako „teddy bear”. Dobrý dôvod priniesť si toho svojho medveďa! Lenže potom sa zvesť valila ako lavína a všetci sa chceli pochváliť tým svojím mackom. Téma plyšový medvedík sa prelínala asi vo všetkých predmetoch. Dnes sme sa dozvedeli ,prečo sa „teddy” volá teddy. O medveďoch sa čítalo, spievalo i hralo divadielko. Deti porozprávali históriu svojho medveďa, na hodinách napísali opis, porozprávali príbeh, ba i vymysleli rozhovor. Medvede sme počítali, prenášali, hádzali a obdivovali a niektoré z nich zostali aj v škole :) Zdá sa, že sa im u nás páčilo.    

            Teddy Bear Day-1.10.15

                  

        • Jolly  Phonics
          • Jolly Phonics

          • je metóda vyučovania angličtiny, kde sa deti oboznamujú so zvukmi, ktoré potom spoznávajú ako pismenká a skladajú z nich slová i neslová:) Tie potom píšu a čítajú. Popri tom si rozprávajú príbehy, spievajú pesničky, vyfarbujú a hýbu sa, pretože každý zvuk má svoje symboly. Je to metóda hravá a zdá sa, že pre deti zábavná. Tento rok ju skúšame prvý krát. Tešíme sa z nej. Keď príde ten správny čas, pozveme rodičov na otvorenú hodinu.   

             

        • Deň európskych jazykov  - 26.9.
          • Deň európskych jazykov - 26.9.

          • Aj v našej škole máme zopár detí, ktoré hovoria aj iným jazykom ako slovenským a preto vôbec nie je zlé, pripomenúť si známe: „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom“. V rámci tohto dňa starší naučili mladších našu už obľúbenú riekanku: „Who took the cookie from the cookie jar“ a skvele sa zabavili. Prváčikovia boli prekvapení, ako hovoria zvieratká v iných krajinách a na piatakov a siedmakov ešte čakajú kvízy o jazykoch v Európe.

        • Také iné Účelové...
          • Také iné Účelové...

          • Začiatkom každého školského roka máme na II. stupni Účelové cvičenie.  Tento rok bolo trošku iné. Okrem toho, že sme v triedach venovali nejaký čas teórii, zvyšok dňa sme strávili ,,na cestách – necestách za hradbami Skalice“. Vybrali sme sa spoločne smerom k Predmestiu a potom ďalej, stále po červenej značke. Pomaly sme tak míňali vinné sklepy a záhrady plné jesennej úrody, až sme došli k  cieľu, ktorým bol výhľad na Skalicu. Nebola to len príjemná prechádzka, ale aj pozorovací, výskumný a vzdelávací výlet. Zásluhou šiestakov máme Správu o počasí, piataci zdokumentovali druhovú rozmanitosť rastlinstva v sledovanej lokalite, siedmaci vytvorili unikátnu mapu, ktorá je aj verným zobrazením trasy a úlohou ôsmakov bolo odkrokovať a odstopovať celú trasu – napočítali spolu 3 700 krokov/ 42 min. 51 s.  Wow!

            Skvelý bol aj záver - cesta naspäť do školy -  o zábavu sa nám v tomto prípade postarali deviataci, ktorí poskrývali indície na rôznych miestach na trase a my ostatní sme dostali kartičky s textom v angličtine. Úlohou bolo správne priradiť čísla. Veru jednoduché to nebolo... Najlepšie si poradili siedmaci, ktorí získali plný počet: 10 bodov. Blahoželáme.

            Už teraz sa tešíme na to cvičenie s názvom : ,,Účelové “ v šk. roku 2016/2017. 

            Účelové cvičenie 2015
        • DO ŠKOLY NA BICYKLI
          • DO ŠKOLY NA BICYKLI

          • „Do školy na bicykli“ je názov celonárodnej kampane, ktorá prebiehala od 21 – 25.9.2015. Prvý, pilotný ročník si kládol za cieľ upriamiť pozornosť detí na využívanie bicykla ako ekologického dopravného prostriedku. Okrem toho kampaň podporuje i rozvoj bezpečnejšej dopravnej cykloinfraštruktúry, zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky, ako aj  rozvoj výstavby a prevádzkovanie detských dopravných ihrísk.

            Deti našej školy sa počas tohto týždňa zapojili do viacerých aktivít. Jednou z nich bolo i športové súťaženie na dopravnom ihrisku. Tu mali na stanovištiach plniť rôzne úlohy spojené s dopravnou výchovou, napr. jazda zručnosti, poznávanie dopravných značiek, štafetový beh s reflexnou vestou alebo kreslenie vlastnej dopravnej značky.

            Všetkým deťom patrí sladká odmena, ktorú odovzdáme na triednickej hodine :-).

            Na bicykli do školy

             

        • Esztergom - Ostrihom
          • Esztergom - Ostrihom

          • alebo druhý žabkársky poznávací výlet
            17. 9. 2015 Ema, Veronika, Dáša, Alexandra, Radoslav a Michal opäť vyskúšali cestovanie vlakom. Ešte ako šiestaci zbierali koráliky a už ako siedmaci, tí najlepší z najlepších, dostali ako odmenu výlet za poznaním. EC vlakom priamo do Štúrova, potom prehliadka mestečka (vďaka MHD sme videli všetky sídliská:), prechádzka na malom námestí, fontánka, cintorín vojakov Červenej armády, obed a KONEČNE to hlavné. Pretože, čo je najkrajšie na Štúrove? No predsa výhľad na Ostrihom a jeho baziliku! Na maďarskú stranu sme prešli po moste Márie Valérie (rekonštrukcia r.2001) a mačacou uličkou sme sa vyštverali až tam – hore ku monumentálnej stavbe baziliky. Prezreli sme si majestátnu stavbu zvonku aj z vnútra, zvládli sme okolo 400 schodov až na vyhliadku na kupole chrámu, prezreli sme si kryptu a objavili súvislosti medzi Skalicou a Ostrihomom. Počasie bolo skvelé a výlet výborný. Kto chce vedieť viac, nech sa opýta výletníkov:)  

            Ostrihom-17.9.15
        • Školská športová olympiáda
          • Školská športová olympiáda

          • Prvý septembrový týždeň naša škola každoročne pripravuje v spolupráci s pánom učiteľom Zapletalom športovú olympiádu, ktorá sa koná na letnom štadióne v Skalici. Nebolo tomu inak ani tento školský rok, aj keď nás ráno takmer odradil dážď. No „kto si počká, ten sa dočká“, a tak sme sa aj my nakoniec presunuli na atletickú dráhu, kde sme postupne po triedach absolvovali disciplíny: beh na 50 m a 200 m (mladšie deti) a beh na 60 m a 400 m (staršie deti). V škole sme ešte skákali do diaľky a poslednú disciplínu – hod loptičkou si naplánujeme na niektorú ďalšiu hodinu telesnej výchovy, pretože sme ju nestihli pre oneskorený začiatok nášho súťaženia. Ocenenie patrí všetkým deťom, ktoré sa usilovali podať čo najlepší výkon.

            Šport.olympiáda 4.9.2015
        • Otvorenie šk.roka 2015/2016
          • Otvorenie šk.roka 2015/2016

          • Nový školský rok 2015/2016 sme slávnostne otvorili milým programom, v ktorom účinkovali deti 5. ročníka aj pani učiteľky. Najskôr nám Karinka K. zaspievala s hudobným sprievodom nežnú pieseň z rozprávky Kráska a zviera. Potom sa rýchlo prezliekla a  pridala sa ku spolužiačkam Tamarke, Dorotke a Silvinke a spoločne si zatancovali na vynovenom pódiu školského dvora rytmickú skladbu Call Me Maybe. S najväčším ohlasom u detí sa stretla rozprávka Pod hríbom, ktorú zahrali pani učiteľky. Pod hríbik (našu školu), ktorý usilovne polievali pani riaditeľka a pán zriaďovateľ sa postupne prichádzali skrývať Šaláti (deviataci), Ryby (ôsmaci), Žabky (siedmaci), Mravce (šiestaci), Šmolkovia (piataci), Myšky (štvrtáci), Včielky (tretiaci), Sovičky (druháci), a nakoniec sa predstavila nová trieda prváčikov – Lienky. Na záver pani riaditeľka predstavila učiteľov, ktorí budú počas nasledujúcich 10 mesiacov sprevádzať deti na ich vzdelávacej cestičke a zaželala všetkým úspešný školský rok.

            Otvorenie šk.r.2015/16
        • Prázdninová škola 2015
          • Prázdninová škola 2015

          • Letná prázdninová škola alebo LOMY sme už obsadili :)

            10. augusta sa 36 osadníkov vybralo hľadať Hornú Ves pri Partizánskom. Cieľom bolo zanechať v priebehu najbližších 4 dní svoje stopy pri chate LOMY, skrytej v lesoch pohoria Vtáčnik.
            Bola to cesta horúcim letom (35°C bola konštantná denná teplota), nabitá rôznymi aktivitami a zábavou.
            Hneď prvý deň sme sa zastavili cestou v Hvezdárni Partizánske. Nadšený pán hvezdár nás bleskurýchlo previedol Mliečnou dráhou, ukázal nám hviezdnu oblohu vo dne i v noci, pomenoval hviezdy a zobrazil súhvezdia. Na stránke hvezdárne majú rôzne linky na fascinujúce pozorovania sond alebo oblohy. Odporúčam. My sme vďaka filtrom na ďalekohľade v kopule hvezdárne mohli pozorovať škvrny na Slnku. Silu Slnka sme cítili na vlastnej koži, hoci sme od neho vzdialený milióny kilometrov, hrialo NAOZAJ výdatne:) Horúca púť pokračovala do bývalého mesta Baťovany = Partizánske. Mesto založil pán Ján Antonín Baťa v 1938 a dnes tu majú malé múzeum topánok a histórie mesta. Videli sme typické murované „baťovské“ domčeky a kostol postavený v r 1949 štýle funkcionalizmu, vďaka čomu je na Slovensku ojedinelý. Našli sme skvelé ihrisko a pri ňom ochotných starých pánov, ktorí niektorých z nás učili hrať Pétanque /petang/ podľa pravidiel. V Partizánskom majú aj unikátnu, kvetinkovú maxi topánku. Pri nej sme sa samozrejme vyfotili.
            Kľukatá, úzka cesta lesom nás zaviedla do strediska Lomy, kde už boli osadníci tábora Bombovo a osi a muchy :( Hmyz našťastie na druhý deň zmizol a pretože Bombovo žilo svojím vlastným životom, nám zostalo dosť a dosť miesta na naše hry. 
            V prvej hre si Žirafa, Bobor, Medveď, Panda a Klokan našli svoje tímy, v ktorých malí aj veľkí počas týždňa spolupracovali a zbierali body. Hneď večer si ešte každý sám vyrobil koráliky, aby vo večernej pošte mohol odmeniť a pochváliť ostatných osadníkov za skvelé nápady, hry a kamarátstvo.
            Na druhý deň sme sa doobeda schladili aj vybláznili v bazéne, aby sme nazbierali sily na lesnú hru HĽADAJ DVOJICU a neskôr LOMOVINY. Hra, v ktorej sme mali priniesť 70 rôznych vecí/“nevecí“ (ako napr. aj modré z neba, svetlo, tmu, prasličku, metlu, stoličku...). Potrápili sme nie len nohy ale aj hlavu :) V ďalšej hre RISKUJ V LOMOCH nám Rudko pripravil prezentáciu s geografickými otázkami za 100 – 500 bodov z oblastí ako Lomy, Skalica, slovenské hory, ...  Ešte šťastie, že tam boli aj možnosti voľby, hoci aj tak sme sem-tam riadne pohoreli. V ten večer sme ešte dokázali aj dokončiť koráliky. Riadne nabitý program, čo poviete?
            V stredu sme sa vydali na kopec neďaleko osady - Buchlov. Bola to túra, v ktorej nikto nevyšiel až na vrchol, hoci niektorí boli neskutočne blízko. Skala MAGÁTKA je svedkom ich snaženia :) Poobedňajší bazén bol zaslúženou odmenou aj prípravou na ďalšie boje. Fyzickú kondíciu osadníkov preverila hra SAFARI, kde šerif a jeho zástupcovia neúprosne zatvárali pytliakov a pytliaci prepadávali lovcom a tak to šlo dokola aspoň hodinu!
            Vo štvrtok prišli na rad tričká. Čo by to bol za tábor, keby sme si vlastné tričká nevyrobili? Medzi tým sme sa doobeda kúpali, hrali MAXI-SCRABBLE, jedli desiatové MEDOVNÍKY priviazané na niti, trénovali na TALENT SHOW  a DIVADLO podľa scenára Adelky. (Máme v škole ozajstné talenty. Deti, ktoré sa neboja predstaviť svoje zručnosti a nápady. Wow! To ste mali vidieť!! )  Okrem toho najstarší osadníci cez obed každý deň pol hodiny NAHLAS ČÍTALI z rôznych kníh, tak aby si každý mohol vybrať. Vo štvrtok poobede prišla konečne na rad hlavná hra OSADNÍCI Z LOMOV. Za body, ktoré si tímy nazbierali si potom mohli nakúpiť rôzne obrázky, tak aby splnili 15 úloh a mohli obsadiť biele miesto na mape Lomov.
            Vznikli tak fantastické osady, ktorých mapy, hymny, jazyk, priemysel, poľnohospodárstvo, mestá a miesta môžete v septembri obdivovať v priestoroch školy.
            V piatok nás čakal bojnický zámok a v ňom milá sprievodkyňa s kufríkmi, ktoré nám postupne odhalili históriu zámku a jeho majiteľov. Jednoduché a pútavé rozprávanie s otváraním kufríkov bolo šité na mieru malým návštevníkom zámku a preto ich naozaj oslovilo. Myslím, že práve takto by sa malo robiť sprevádzanie pre deti.
            Koniec dobrý, všetko dobré.
            Tábor sa podľa mňa vydaril. Deti boli skvelé a aj vďaka veľkým „štvorlístkáčom“: Adelke, Terezke a Rudkovi, ktorí fantasticky pomáhali, plánovali a vymýšľali a Siske, ktorá bola „Boss“ a tvorca programu, bolo príjemné spolupracovať a pozorovať všetko to dianie.   
            Ďakujem za pekný týždeň v Lomoch.  MA

            LETNá šKOLA 2015
        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Počas posledného školského týždňa v našej škole prebiehal zber starého papiera. Deti, rodičia i učitelia vyprázdnili sklady, pivnice, kancelárie a povaly a nazbierali úctyhodných 4 460 kg. Poďakovanie patrí všetkým usilovným „zberačom“, osobitne p. Macháčkovi a Západoslovenským  tlačiarňam s.r.o., ktorí k našim kilogramom pridali ďalších 2 480 kg. Teší nás, že celkovo sa nám podarilo „zachrániť“ takmer 119     ! Celkom pekný lesík!

            Výťažok zo zberu (198,20 €) deti navrhli použiť na ďalšie skrášlenie školského dvora :-). Ďakujeme.   

          • Projekty na hodinách fyziky

          • Dňa 24. 6. 2015 sa vestibul a dvor našej školy zmenil na malú vedeckú výstavu. V rámci hodín fyziky sú žiaci povinní spracovať projekt na učiteľom zadanú tému. Projekty si vypracujú doma či už samostatne alebo s pomocou rodičov a dokonca aj starých rodičov.  Dôležité je, aby si žiaci svoj projekt obhájili, na hodine popísali ako to robili a aký jav chcú pomocou neho ukázať.

            Keďže tohoroční šiestaci sú naozaj veľmi šikovní, tak sme sa rozhodli ich projekty ukázať svojim mladším aj starším spolužiakom. Vybrali sme tie najatraktívnejšie, rozložili sme sa na „ping-pongovom“ stole a tie nebezpečné sme rozložili na dvore. Postupne k nim prichádzali žiaci z jednotlivých tried a šiestaci im všetko trpezlivo vysvetľovali. Mladší žiaci ich niekedy pozorovali s otvorenými ústami... a veru bolo čo obdivovať. Či už rôzne druhy rovnoramenných váh, magnetické kyvadlo, magnetický futbal, ponorky, dôkaz prelievania plynu pomocou ohňa alebo malý magnetoelektrický motorček...

            Touto cestou chcem ešte raz poďakovať rodičom a starým rodičom za ich čas a chuť pomôcť svojim deťom . Ďakujeme.

            Fyzika 2015
          • Rozlúčka deviatakov

          • Ako to už v živote chodí, všetko sa raz končí. Aj základná škola. No skôr, než privítame nové, je potreba sa patrične rozlúčiť so starým, tak, ako to urobili naši deviataci. V pondelok, 29. júna žiaci deviateho ročníka usporiadali malú rozlúčku so školou v podobe krátkeho vystúpenia, ktoré pozostávalo z divadla, v ktorom všetci účinkovali, príhovoru riaditeľky školy, parodizovaného baletu a tanečného mixu najobľúbenejších pesničiek všetkých generácií. Večerom sprevádzali moderátori Juliana Vajlová a Martin Tomek, žiaci ôsmeho ročníka a prípravu viedla Silvia Štefancová. Diváci aj účinkujúci boli s vystúpením spokojní. Po programe nasledovala voľná zábava s občerstvením.

        • Odovzdávanie Oskarkov a ukončenie šk.roka
          • Odovzdávanie Oskarkov a ukončenie šk.roka

          • Na slávnostné ukončenie školského roka sa všetko školopovinné žiactvo aj s učiteľským zborom nasťahovalo do našej „telocvičničky“. Pomestili sme sa všetci, lebo dobrého sa veľa zmestí...
            Posledný deň školského roka je u nás zvykom pozrieť si nejaké to maličké vystúpenie, vyhodnotiť najlepších a až potom si rozdať vysvedčenia. Tento rok sa predstavili prváci. Zaspievali, potešili.
            Potom nastal čas pre sošku OSKARKA. Každá trieda má svojho a má svoje kritériá, ako si vyberá jeho majiteľa. Nestačí len mať dobrý prospech. Treba urobiť viac. Byť kamarátsky, reprezentovať školu, pomôcť, poradiť, čítať viac ako ostatní...  OSKARKA si treba zaslúžiť.
            My však máme veľa skvelých a šikovných detí a preto ďalšou odmenou boli knižky. Tento rok sme zvolili anglické encyklopédie, či beletriu pre prvých detských čitateľov. Odmenených bolo viac než dosť. Ďalší školský rok za nami. Tento bol mimoriadne úspešný a pestrý. Ešte šťastie, že máme všetko zapísané na stránke školy. Bolo toho toľko, že je ťažké uveriť, čo všetko sme zažili.
            Napokon pani riaditeľka popriala všetkým KRÁSNE PRÁZDNINY a pani učiteľky sa po rozdaní vysvedčení strácali za kyticami kvetov. Milé.

            Pa – pa škola. Pekné leto!

            Záver šk.r.2014/15
          • Štvrtácka výprava a la Mokrý Háj

          • V pondelok, 29. júna, sa už po druhý raz vybrali znova na turistickú vychádzku do Mokrého Hája. Navštívili pieskovňu a vežu na Vintoperku, kde si dali krátku prestávku a nadesiatovali sa. Po prestávke pokračovali v ceste ďalej. V dedinke Mokrý Háj navštívili MiniZoo u sestry p. učiteľky. Videli poníka Bleska, psíka Ronyho, ale mačku nie, tá bola na svojej vlastnej výprave. Okrem iného mali možnosť behať medzi sliepkami a ovečkami na veľkom rozľahlom dvore. Vyfotili sa s dvomi agamami, korytnačkou Lolou a malá Karolínka, krstniatko pani učiteľky, musela byť pri tom tiež. V závere výpravy si dali nanuky a malinovky v miestom šenku a hurá na autobus do Skalice.

            Turistika 4.roč.
        • Stretnutie s budúcimi  prvákmi
          • Stretnutie s budúcimi prvákmi

          • V piatok, 26. júna, prišli na návštevu do našej školičky budúci prváčikovia spolu so svojimi rodičmi. Okrem vzájomného zoznámenia sa deti kreslili vlastné erby, vďaka ktorým sa o sebe navzájom všetci viac dozvedeli. Po práci sa s novými pani učiteľkami pobrali na školský dvor, kde sa vyšantili skákaním na malej i veľkej trampolíne, hraním hokeja, behaním...  Počas pobytu vonku si pochutili i na melóne. Odchádzali s úsmevom na tvári a s darčekom od našich detí.

          • Včeličky u Šmolkov

          • V piatok, 26. júna, navštívila štvrtákov p. Juríčková. Žiaci si vypočuli prednášku o včelách a včelárstve. Videli krátky film, v ktorom bolo všetko pekne ukázané a vysvetlené. Dokonca aj trúdy prišli na návštevu a tešili sa, že sa môžu pozrieť medzi deti. No najväčší úspech mal asi záver prednášky, a to ochutnávka rôznych druhov medu s oblátkami.

            Včely