• OCENENIE
          • OCENENIE

          • Ďalším diplomom, na ktorý sme NESMIERNE HRDÍ je ocenenie spoločnosti EXAM testing, ktorá nás zaradila medzi 25% najúspešnejších škôl na Slovensku. Naši šiestaci svojimi výsledkami v slovenskom jazyku a literatúre, fyzike a dejepise získali z vyše 150 škôl krásne 3. miesto na Slovensku!!!   Wau!!!

        • Skalická olympiáda základných škôl
          • Skalická olympiáda základných škôl

          • Záver školského roka patril aj športovým súťažiam, medzi ktoré patrila i Olympiáda skalických základných škôl.

            Počas troch dní si naši žiaci zmerali sily so žiakmi iných skalických škôl v športových hrách a atletike. Počtom žiakov  sme síce malá škola, ale nestratili sme sa. Nedosiahli sme síce métu najvyššiu, ale čiastkové úspechy sme mali J. Sme dobrí v stolnom tenise, čo potvrdilo 2. miesto starších žiakov a 3. miesto mladších žiakov, tiež vo vybíjanej, kde mladšie žiačky vybojovali 3. miesto, máme kráľovnú v hode kriketovou loptičkou – Terka Tichá „hodila“ takmer 50 m a na stupni víťazov v skoku do diaľky stála naša ďalšia šikovná – Vendy Roháriková, ktorá skočila 436 cm. Zdá sa, že keď spojíme sily, sme silnejší, čo sa potvrdilo pri štafetách 4 x 60 m, kde dobehli staršie žiačky v zložení Roháriková-Tichá-Kapičáková-Kvaltínová na krásnom 2. mieste  a mladší žiaci v zložení Chocholáček-Budinský-Vajla-Lašák A. a žiačky v zložení Batková-Feriková-Jesenská-Hertlová na 3. mieste. Treba pochváliť snahu všetkých našich žiakov, ktorí reprezentovali našu školičku v ďalších disciplínach, a už teraz sa tešíme na ďalší športový školský rok.

            Skal.olympiáda škôl 2015
        • Za krásami Slovenska a po stopách Jurka Jánošíka do LM
          • Za krásami Slovenska a po stopách Jurka Jánošíka do LM

          • Bol to vydarený trojdňový poznávaci výlet pre žiakov 6. a 7. ročníka, ktorý mal tento rok svoju premiéru.

            Trasu SI – BA – LM – PP – Tatranská Lesná a späť sme precestovali so ŽSR. Vyskúšali sme nie len osobné vlaky a rýchliky s miestenkami, kde sme museli bojovať o svoje miesta:), ale aj TEŽ (tatranskú električku) a ozubený elektrický vlak zo Štrbského Plesa do Štrby. Lanovky sme vynechali, pretože sme boli riadni turisti a počasie nám prialo.

            Pretože v Liptovskom Mikuláši sme mali dohodnuté sprevádzanie mestom, dozvedeli sme sa  o pánovi menom Gašpar Fejérpataky-Belopotocký, ktorí zriadil v r.1823 prvú verejnú knižnicu a ochotnícke divadlo práve v LM. Vďaka nemu sa aj zachoval záznam o vypočúvaní a mučení Juraja Jánošíka, keď o prepis originálu požiadal (dnes už známeho básnika) Janka Kráľa a práve tieto originály sa neskôr stratili. Teraz už vieme, že Juro bol naozajstný zbojník:(  jeho legende však opäť radi podľahneme.

            Tatry nás privítali výborným počasím a Penzión Lesná v Tatranskej Lesnej skvelým ubytovaním, stravou a milými majiteľmi.  V piatok sme sa vydali na naozajstnú túru na Chatu pri Zelenom plese (1551 m nad morom) popri potoku Biela voda. Výškový rozdiel 626 m preveril naše pľúca , nohy  aj povahy. Tabuľkový čas 3:05 si dokonca mnohí o hodinu skrátili. (Pán majiteľ penziónu s dcérou to však vybehne za 50 min. ...) Cestou nadol dievčence odfotili horec aj orchideu, popásli sa na jahôdkach a pozbierali kamienky z potoka. Chalani zasa ako víchor zbehli dolu, aby o to dlhšie posedeli na zastávke :)

            V sobotu sme si naplánovali vyhliadkovú jazdu TEŽ-kou z T. Lesnej na Štrbské Pleso a sledovali úchvatnú panorámu Vysokých Tatier. Poniektorí už rozpoznajú Gerlach, Vysokú, Bradavicu aj Slavkovský štít a vedia, že Sibír je aj na Slovensku.  Už vieme, že na Kriváň sa ide aj cez Jamské pleso (ktoré sme však videli len z diaľky) a v reštaurácii Furkotka robia skvelé halušky.
             

            .... ostatné zážitky a fotografie hľadajte u výletníkov, ktorí sa pocvičili v práci s mapou, orientácii v teréne, geografii SR, botanike, potrénovali sociálne zručnosti a komunikáciu, toleranciu a kompromis, overili si hodnotu peňazí, zoznámili sa s cestovaním a hlavne si užili skvelý školský výlet. (ma)

            Tatry 25.-27.6.2015


             

        • Hravo po anglicky
          • Hravo po anglicky

          • Štvrtáci sú skvelí v hraní malých predstavení a pretože sme si ich tento rok nacvičili zopár, na poslednej hodine sme si niektoré z nich radi zopakovali:
            1. Can you be my friend
            2. Look up!
            3. As big as a pig
          • Výprava za osamelými štvornohými priateľmi

          • Paulinka

            Naša trieda tretiakov dnes navštívila skalický psí útulok.Zaniesli sme psíkom granule,malé aj väčšie koberce, uteráky, pamlsky, aj hračky.Ja som sa spriatelila so psíkom Fidom, bol taký zlatučký!
            Musím ho prísť ešte niekedy vyvenčiť.

            Anetka
            Som rada, že sme mohli ísť psíkov vyvenčiť. Keď teta otvorila bránku, museli sme psíkov pevne držať, lebo sa cez bránku vyhrnuli veľkou rýchlosťou a ťahali nás kade-tade. Bolo to smiešne. Skamarátila som sa s fantastickým psíkom s menom Sparky.

            Robko
            Ja som viedol na prechádzku takého malého kučeravého psíka.

            Vilko a Ľubko
            My sme mali spolu veľkého, čierneho, ale pokojného psa.

            Nelka
            Môj psík Tomy bol tiež celkom pokojný a išiel pekne vedľa mojej nohy.

            Simonka
            Mne síce môj psík utiekol, ale hneď sa vrátil.

            Adamko L.
            Keď sme boli na tom psom maratóne – vychádzke, ten môj pes ma najprv riadne poťahal po ceste a potom ma tak olízal, že aj dva roky nebudem mať žiadnu ranu!

            Šimonko
            Mňa psík aj zvalil na zem a tiež ma celého pooblizoval.To sa tak zo mňa tešil. Mne sa páčili aj štyri malé mačiatka.

            Karinka
            Mne sa veľmi páčili Max a Fido. Fido bol taký zlatučký, že som si ho chcela aj bez dovolenia zobrať!

            Dianka
            Ja chodievam do útulku s Theuškou a vždy si beriem Ramzesa. Je to dobrý pes. Ani neťahá a ani nie je lenivý.

            Theuška
            Mne sa páčila aj cesta tam a späť. Videli sme koníky, žriebätko, kozu Lízu, ktorá mala len jeden roh, lebo maminka žriebätka jej ho trocha pokrivila a Líza si ho trením o maštal zlomila.V útulku som sa venovala psíkovi menom Sany. Bolo to super poobedie.

            Nuž  radosti bolo dosť na obidvoch stranách. Deti sa tešili z dobrého skutku a zo zážitkov, a psíci z detí, darčekov  a obohatenia ich jednotvárneho života.

            Návšteva útulku-26.6.15
          • Hotel sv. Ludmila

          • V nedeľu, dňa 21. júna, Hotel sv. Ludmila otvorila svoju Ružovú záhradu. Pri tejto príležitosti sme boli aj my. V bohatom poobedňajšom programe zasvietili i naši niektorí žiaci štvrtého a piateho ročníka. Prispeli asi tridsať minútovým programom sprevádzaný našimi deťmi - moderátorkami, v rámci ktorého zazneli rozprávkové skladby (flauty, gitary, spev) a zopár moderných tančekov so švihadlami, fit-loptami či tanec s akrobatickými prvkami. Program bol obohatený o krátku vtipnú scénku zo školského prostredia.

            Hotel za odmenu deťom pripravil malé občerstvenie, deťom chutilo a taktiež sa veľmi potešili héliovým balónikom, i keď niektorým uleteli.

            Hotel sv.Ludmila
        • Čitateľský maratón 2015
          • Čitateľský maratón 2015

          • Vo štvrtok, 18. júna, sa naši žiaci prvého stupňa zapojili do čitateľského maratónu v Mestskej knižnici Skalica. Ide o 7. ročník projektu s názvom „Čítajme si“. Cieľom je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. V posledných rokoch vytláčajú čítanie kníh moderné technické zariadenia, od počítača cez televízor až po mobil. Niektorí si možno neuvedomujú, že práve čítanie poskytuje deťom činnosť vo chvíľach voľna a podporuje ich fantáziu a prehlbuje cítenie. A preto čítajme!

            Čitateľský maratón 2015
        • Vyhodnotenie najlepších žiakov skalických škôl
          • Vyhodnotenie najlepších žiakov skalických škôl

          • Dňa 18. 6. 2015 sa v Kultúrnom dome v Skalici uskutočnilo vyhodnotenie najlepších žiakov škôl mesta. Keďže aj naša škola  je plne organizovaná , tak sa aj nám dostalo cti vybrať a odmeniť dvoch najlepších žiakov.

            Za deviaty ročník bola navrhnutá Terezka Š., ktorá sa na vyučovacie hodiny pripravovala pravidelne. Svedomite si plnila svoje povinnosti vždy a včas, má výborný prospech, je srdcom kolektívu a aktívne pomáhala triednej učiteľke.

            Druhým žiakom bol Rudko A. Je žiakom 8. ročníka a našu školu opúšťa, lebo pokračuje vo svojom štúdiu na Bilingválnom Gymnáziu v Sučanoch. Rudko našu školu reprezentoval vo viacerých olympiádach vždy zodpovedne. Tu sú výsledky:

             MO - okresné kolo – 1. miesto,

            Pytagoriáda – okresné kolo – 2. miesto,

            Dejepisná olympiáda – okresné kolo – 1. miesto,

            Olympiáda v anglickom jazyku  - krajské kolo – 3. miesto,

            Geografická Olympiáda . celoslovenské kolo – úspešný riešiteľ.

            Ďakujeme mladí priatelia, bolo nám cťou Vás učiť...

            Naj žiaci 2015
        • Viedeň- hlavné mesto Rakúska
          • Viedeň- hlavné mesto Rakúska

          • Naším cieľom bolo spoznať kultúrno-historické pamätihodnosti hlavného mesta Rakúska, rozvíjať jazykové kompetencie v nemeckom jazyku v reálnom živote. Vytvárať priestor pre posilnenie sociálnych zručností, priateľstva, spolupráce a utužovanie kolektívu. Myslím, že sa nám toto všetko podarilo naplniť v plnej miere a v plnej spokojnosti a radosti.

            Program:

            1. deň – štvrtok

            V ranných hodinách sme opustili vlakom Skalicu (8:02)  s príchodom do Viedne (10:48), po ubytovaní nasledovala návšteva sídla Habsburgovcov – Schönbrunn (prehliadka parku a zámockých priestorov panovníkov)- naozaj nádhera hlavne ružové záhrady a interiér nás ohromil, jeho majestátnosť a pompéznosť, asi tak ako potom neskôr pri každom sídle či stavbe. Nasledovala  návšteva Technického múzea (15 min od paláca), kde bola naozaj pestrá zbierka s množstvom technických hračiek, ktoré sme si mohli aj vyskúšať. Električkou sme sa potom presunuli smerom „Ring“ , videli sme ohromné budovy parlamentu, radnice a divadla, prestupom sme sa dostali až k  Hundertwasserhaus, niečo také netypicky zaujímavé treba naozaj vidieť.  A nakoniec na záver, sľúbená odmena:  presun na Prater, tu si pár odvážlivcov zažilo poriadny adrenalínJ. Na tento deň toho bolo naozaj dosť, ale o to lepšie sa nám zaspávalo, po toľkej nádhere a zážitkoch.

            2. deň – piatok

            Raňajky v hoteli, odštartovali druhý deň, kúsok sme prešli pešo a už sme ho zbadali palácový komplex Belveder (kde v roku 1955 bola podpísaná zmluva o neutralite Rakúska zástupcami štyroch víťazných mocností po 2. svetovej vojne), presunuli sme sa  na „Ring“ okolo budovy štátnej opery, cez hradný park k Stefans Dóm, táto gotická stavba nás opäť všetkých ohromila, je krásna naozaj. Pešo sme bočnými uličkami prišli k Múzeu motýľov- unikátny zážitok. Nakoniec sme sa vrátili k Belvederu a umeleckým zážitkom ,,impresionalisticko-secesným“,v hlavnej úlohe s Klimtom sme dali bodku za týmito dvoma krásnymi dňami strávenými v srdci Rakúska.   A nakoniec presun na železničnú stanicu, odchod vlaku z Viedne (17:21) do Devínskej Novej Vsi,  príchod do Skalice (20:04).

            A nakoniec nejako takto, by sme o tom vedeli napísať aj v nemčine:

            Wien

            Wir haben die Hauptstadt Österreich Wien besucht. Wir sind hier zwei Tage geblieben und wir sahen fantastische Gebäuden. In Wien gibt es viele interessanten Sehenswürdigkeiten zu besichtigen. Wir sind mit dem Zug gefahren. Unseres Hotel war normal, nichts super, sondern auch nichts fruchtbar. Den ersten Tag sind wir allzu sehr gegangen, aber es war offensichtlich erforderlich. Die Denkmäler, wie wir am ersten Tag besucht oder gesehen, sind: Schönbrunn (ein wunderschönes Schloss der Habsburger mit großartigen Garten), Coffee Shop Wien, Technische Museum (mit vielen technischen Spielzeugen, sehr toll war das Teil über die Schwerindustrie), Maria-Theresien Platz (Museen sind hier, z.B. Naturhistorische, Kunsthistorische, Leopold, Albertina. Betrüblicherweise hatten wir nicht genug Zeit für die Besichtigung), Parlament, Rathaus (hier ist ein Mark gegenüber gewesen), Hofburgtheater, Universität Wien, Hundertwasserhaus und dann Prater (hier gibt es hervorragende Ringspiele und nach dem haben wir hier das Abendessen gegessen). Am zweiten Tag haben wir schon wieder gesehen, deshalb werde ich nur die neue nennen: Stephansdom (mit fantastischer gotischen Architektur und perfekten Skulpturen), Schmetterlingshaus (die Schmetterlingen waren wahre groß), Hofburg (ich verstehe nicht, warum musstet er so kolossal sein? Ja, klar, es ist schön und stolz, trotzdem denke ich es ist allzu groß), Volksgarten und zu Letzt Belvedere (anderes hübschen Schloss. Hier war die Bildersaustellung mit Bildern von Klimt und andere baustillen oder impressionistischen Künstler. Die Gärten waren auch herrlich). Nachdem wir das Belvedere verlassen hatten, gingen wir nur zu den Bahnhof. Hier hatten wir die Freizeit. Während dieser Zeit durften wir etwas kaufen oder bummeln und sich langweilen. Hier war ein Problem mit den Zugabfahrt, aber an Letzt war niemand verzweifelt, wenn wir für nächsten Zug warten mussten. Ich muss sagen, dass es ein interessanten Ausflug gewesen ist.                                                                                                                   R.A.(8.ročník)

             

            Viedeň
        • RUŠTINÁRI V PRAHE
          • RUŠTINÁRI V PRAHE

          • Vo štvrtok 11. 6. 2015 sa jedenásť ruštinárov siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka vybralo na dvojdňový poznávací výlet do Prahy. Náš cieľ bol jednoduchý: navštíviť najznámejšie miesta Prahy, zlepšiť sa v ruštine a v neposlednom rade si užiť atmosféru v tejto metropole. 

            Vyrazili sme v skorých ranných hodinách z Hodonína a už atmosféra vo vlaku naznačovala, že tento výlet bude plný dobrej nálady. V Břeclavi sme prestúpili do nového vlaku (bol fakt luxusný!!!) a pokračovali sme ďalej do hlavného mesta Česka. Okolo obeda sme sa ubytovali v hoteli, nechcelo sa nám z neho vôbec odísť, lebo aj on bol nadštandardný. Po krátkom oddychu sme sa vybrali metrom do centra mesta.

            Začali sme Hradčanmi. Tu sme navštívili Zlatú uličku, baziliku sv. Jiří, Pražský hrad a katedrálu sv. Víta (tam sa nám z Hradčian páčilo asi najviac). Žiaci boli vzorne pripravení a vedeli o jednotlivých pamiatkach porozprávať svojím spolužiakom v ruštine. Potom sme sa presunuli na „pražskú Eifelovku“ – Petřín. Najprv sme si chvíľu odpočinuli a potom sme sa prechádzali v krásnych petřínskych záhradách. Niektorí si poctivo vyšliapali 299 schodov a mali nádherný výlet na celú Prahu. Hneď vedľa rozhľadne sa nachádzalo zrkadlové bludisko, aj tu sme sa skvelo zabavili, dokonca sme si zopakovali niečo z fyziky J Cieľ prvého dňa sme si splnili, a tak sme sa spustili pešo dolu z Petřína na večeru. Po ceste sme mali skvelú náladu a Prahe sme zaspievali hity ako Ve Skalici na rýnečku, Lemon tree alebo Bejvávalo dobře. S plnými bruchami sme čakali na Filipa (alias Juriho) a Mareka (nášho snowboardového inštruktora). Dočkali sme sa obidvoch a vybrali sme sa naprieč večernou Prahou. Marek nás zobral na Kampu – malý ostrov na rieke Vltava, k stene Johna Lennona a potom sme pokračovali na Karlov most. Tu sme natrafili na skupinku šikovných, mladých hudobníkov, pri ktorých sme si trochu zatancovali a zaspievali. Unavení z náročného prvého dňa sme sa pobrali v dobrej nálade späť na hotel.

            Nový deň sme začali výdatnými raňajkami a hneď ráno sme sa pobrali na Malú stranu. Filip nám čítal o pamiatkach v ruštine a my sme ho dopĺňali svojimi výkladmi. Videli sme chrám sv. Mikuláša, Karlov most (pre veľký úspech aj cez deň), prechádzali sme sa uličkami Starého mesta. O 11:00 sme boli nastúpení pred pražským orlojom a pozorovali sme unikátne divadlo. Boli sme aj na staromestskom námestí, prešli sme okolo Obecného domu a mali sme voľno na nakupovanie. Ďalej sme prešli na Václavské námestie a zvyšok voľného času sme sa rozhodli stráviť v parku. Veľký úspech mali najmä hry tichá pošta (kuřecí křidílka v KFC) a mestečko Palermo. Bohužiaľ, prišiel čas ísť po kufre do hotela a nastúpiť na vlak domov. Vo vlaku sme sa opäť nenudili a skvelo sme sa bavili. Naša dobrá nálada pokračovala aj Břeclavi, kde sme si skrátili čakanie na vlak menšou súkromnou diskotékou. Nakoniec sme sa s menším meškaním dostali do Hodonína, kde už na nás čakali rodičia.

            Žiakov sme sa spýtali, čo sa im najviac páčilo v Prahe a tu sú ich odpovede:

            .... zlatá ulička – domčeky ...

            ... zlatá ulička a veľmi dobrý kolektív ...

            ... super atmosféra a hudba v uliciach ...

            ... v bludisku zrkadiel – zoštíhľovacie zrkadlá ...

            ... rozhľadňa na Petříne ...

            ... kuřecí křidílka v KFC ...

            ... hudobníci na Karlovom moste ...

             

            ... Šváclavák (Václavák) ...

            ... katedrála sv. Víta ...

            ... Jurij  (Filip) ...

            ... hra „mestečko Palermo“ v parku ...

            ... privátna diskotéka na vlakovej zastávke ...

            ... pravá Praženica (Pražanka) ...

            ... Marek , SISI ...

            ... sprchovanie pod kohútikom ...

            ... sprievodkyňa ...

            ... super hotelové izby ... 

            ... ORLOJ ...

            Milý žiaci, touto cestou by sme sa vám ešte raz chceli s pani učiteľkou Levočovou poďakovať za super výlet. Boli ste dochvíľni, poslušní, tešila nás vaša dobrá nálada a aj my na tento výlet budeme spomínať v úsmevom. Sme rady, že aj vo svete robíte našej škole dobré meno. Ďakujeme.

                                                                                                       ... BEJVÁVALO, BEJVÁVALO  DOBŘE....        

            Praha 2015

                                                     

             

             

        • Druháci a knižnica
          • Druháci a knižnica

          • Naši druháci pravidelne každý mesiac chodili spoločne v rámci čítania do knižnice. Teta knihovníčka im čítavala z knižiek, ale tiež ich naučila veľa nových vecí. V utorok 16.6. si  pre nich pripravila malé koncoročné  preskúšanie. Druháci museli preukázať rôzne zručnosti, ako: orientovať sa v knižnici,  vedieť nájsť knižku podľa jej názvu, vedieť vysvetliť rôzne pojmy, napr.: autor, ilustrátor, poézia, leporelo a i., napísať, aké rozprávky poznajú a čo vedia o skalickej knižnici. Tiež mali tipovať, z ktorej z piatich vybraných kníh sú ukážky, ktoré im pani knihovníčka čítala. Druháci sa so všetkými úlohami veľmi usilovne popasovali a po všetkom tom pátraní, hľadaní, tipovaní, skúmaní a premýšľaní bola ich snaha náležite odmenená. Každý z nich dostal krásny diplom a malú sladkosť. A keďže aj druháci sa chceli pani knihovníčke odvďačiť za všetko, čo pre nich pripravovala, nakreslili jej veľký obrázok s krátkym ale výstižným: ĎAKUJEME!

            Druháci v knižnici- 2015
        • UNICEF v škole
          • UNICEF v škole

          • V pondelok 15.6. navštívila našu školu Miška - Junior ambasádorka UNICEF-u . Počas dvoch dvojhodinových workshopov sa prváci a druháci dozvedeli veľa nových informácií o organizácii UNICEF a o pomoci, ktorú poskytuje po celom svete. Prostredníctvom rôznych hier a aktivít spoznali, že všetci na svete sme v niečom podobní i rozdielni. Tiež sa dozvedeli viac o právach detí, každý si napísal na papierik nejaké svoje právo, túžbu ale aj povinnosť, ktorú má. Na záver každý dostal „osvedčenie“: Poznám svoje práva... 

            UNICEF 2015
        • LEGOLAND
          • LEGOLAND

          • V piatok 22.5. viacero detí z našej školičky spolu s rodičmi  sa vypravilo na veľký výlet do neznáma. Rodičia nám nechceli prezradiť, kam ideme, lebo to malo byť prekvapenie. No zopár detí to vypátralo a ráno po dlhej ceste autobusom sa nám to potvrdilo. Boli sme v LEGOLANDE. I keď sa ide do LEGOLANDU v Mníchove 7 hodín, tak to stojí za to! Je tam veľa atrakcií,  v cene lístku aj veľká výstava z LEGA. Majú tam aj malú továreň, v ktorej je možné vidieť celý proces výroby LEGA. Varia tam veľmi dobré jedlá. Jedna z atrakcií bola vyhliadka na celý areál LEGOLANDU. Najlepšia bola jazda loďkou po vodopáde, ktorú sme si s radosťo viackrát zopakovali. Najkrajšie boli celé mestečká, pamiatky a letisko postavené z LEGA.
            Takýto výlet odporúčame všetkým deťom a ďakujeme organizátorom, že to dobre vybavili.

            Napísali deti našej školičky.

        • Prameň pri Kamennej búde - 2.pokus
          • Prameň pri Kamennej búde - 2.pokus

          • Úspešná petičná aktivita za „Deň bez učenia ako darček k MDD“ priniesla šiestakom skvelý voľný deň. V piatok 12.6. stačilo prísť do školy len s výletným batôžkom a hlavne s veľkou fľašou vody. Počasie vyhlásilo ďalší krutý letný deň s teplotou nad 30°C, ale lesy v Zlatníckej doline slnko celkom k zemi nepustili. Hrnček so štvorlístkom, ktorý ešte ráno naša štvorka narýchlo nalakovala, ešte rýchlejšie uschol, a naša misia bola jasná. PRAMEŇ POTOKA. Chalani si cestou hore, ako srnce, pobehali po brehoch potoka, namočili topánky a poškriabali lýtka. Dievčence sa nám svojím bystrým tempom stratili z dohľadu... Stretli sme sa pri prameni a HRNČEK si konečne našiel svoje správne miesto. Tak , ako sme sľúbili Klubu priateľov dobrej nátury.  V Kolibe sme sa potom trocha osviežili a počkali na ochotné mamky, ktoré nám pomohli s dopravou. Výletík ako sa patrí. (ma)

            Kamenná búda 2015
          • Beseda o trestnom práve

          • Vyučovací proces v našej škole sa nedeje len s pani učiteľkami. Medzi netradičné formy vyučovania patria aj besedy s ľuďmi inej profesie, ktoré sú pekným zážitkom pre naše deti.

            Patrila sem aj beseda žiakov 8. ročníka s príslušníkmi nášho štátneho bezpečnostného aparátu – s pani vyšetrovateľkou Ppl. Mgr. Ružičkovou a pánom prokurátorom Mgr. Žeňuchom, ktorá bola zorganizovaná v rámci Občianskej náuky – učivo trestné právo. Práve títo ľudia mohli podať fundované informácie z tejto oblasti a na príkladoch zo svojej praxe priblížiť našim žiakom, čo je len priestupok, ale čo už trestný čin, aké druhy trestov je možné dostať po porušení zákona, ktoré aktivity smerujú k jeho porušeniu... no bolo toho veľa, čo sme sa dozvedeli, a dozvedeli by sme sa ešte viac, keby bol čas. Čas bol však neúprosný a keď končila hodina, zdala sa nám krátka.

            Dostali sme však prísľub, že ak budeme chcieť niečo sa zasa dozvedieť, stačí len zavolať a ďalšiu besedu môžeme zasa mať. Super, ďakujeme!

        • Elektronické testovanie v našej škole
          • Elektronické testovanie v našej škole

          • Naša škola sa zapojila do Národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných školách s využitím elektronického testovania, ktorý bol odštartovaný v roku 2013 a realizuje sa pod hlavičkou NÚCEM-u. Prostredníctvom tohto projektu sa žiaci skúšobne testujú a overujú nové testové úlohy z vybraných vyučovacích predmetov.

            A tak sa v mesiacoch apríl – máj 2015 otestovali všetci naši žiaci z druhého stupňa, niektorí zo slovenčiny, niektorí z dejepisu, matematiky či informatiky.  Overili si tak svoje vedomosti a zároveň si vyskúšali zručnosti v práci s PC a v orientácii v testovacom prostredí. Je to iste krok dopredu, elektronické testovanie bude mať v budúcich rokoch svoje miesto v overovaní získaných vedomostí.

        • TESTOVANIE 2015
          • TESTOVANIE 2015

          • Skvelé výsledky našej školy!

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu zverejnilo 11. mája 2015 výsledky TESTOVANIA 9. Naša maličká školička obstála na výbornú.

            V slovenskom jazyku a literatúre sme prví v okrese Skalica !!!

            V matematike sme druhí najlepší !!!

            Skutočnosť, že naši žiaci dosiahli lepšie výsledky ako bol celoslovenský priemer, nás nesmierne potešila, pretože z pôvodných 15 detí, ktorí boli našimi prvými žiakmi v školskom roku 2006/2007, s nami do 9. ročníka zostalo len 7 statočných. 

             

             

            MAT

            SJL

            Percentuálna úspešnosť našej školy

            60,00 %

            75,60 %

            Percentuálna úspešnosť v rámci SR

            52,68 %

            62,58 %

            Rozdiel priemernej úspešnosti oproti národnému priemeru

             

            7,32 %

             

            13,02 %

             

        • Družobné stretnutie v Senici
          • Družobné stretnutie v Senici

          • V Základnej škole s Materskou školu na Ulici J. Mudrocha v Senici bolo 4. júna mimoriadne rušno. Konalo sa tu tradičné priateľské stretnutie štyroch škôl, ktoré už mnoho rokov spájajú putá vzájomnej výmeny skúseností pedagógov, ale i priateľstvá žiakov.

            V úvode sa žiaci školy predstavili s kultúrnym programom a potom sa už rozbehli športové a vedomostné súťaže pre reprezentačné družstvá všetkých štyroch škôl. Najlepšie sa darilo našim žiakom  pred druhou ZŠ s MŠ Senica, treťou ZŠ s MŠ Ratíškovice a štvrtou ZŠ Hodonín. Poradie nebolo tak dôležité ako priateľská a srdečná atmosféra,  ktorá vládla cezhraničnému stretnutiu.

            Družobné stretnutie v Senici-4.6.15

             

        • MDD v našom Štvorlístku
          • MDD v našom Štvorlístku

          • Medzinárodný deň detí je sviatkom všetkých detí. Aj  naše štvorlístkové deti ho mali možnosť patrične osláviť. 

            Tohtoročné MDD sa nieslo v duchu „Milujeme Slovensko“. Deti mali možnosť vyskúšať si svoje zručnosti, schopnosti, vedomosti, predviesť svoje silné stránky , v čom vynikajú. Z mnohých disciplín spomeniem aspoň niektoré. Na dvore prebiehal „Slovenský slalom“, kde sa deti snažili spolupracovať. Mali prejsť dvaja na jedných lyžiach vytýčenú dráhu. Keďže naším typickým jedlom  sú halušky, nemohli chýbať ani tie. Pomocou  lopárika  sa snažili deti trafiť halušky do vedierka. Tí, čo radi cestujú ,si   skúsili poskladať mapu Slovenska. Ako behal po skalách a kameňoch náš hrdina Jánošík, si deti mohli skúšať na „Jánošíkovej ceste“ plnej kamienkov.  Popri   ďalších súťažiach si deti mohli oddýchnuť na „Bratislavskom“ skákacom hrade a trampolíne. Kto  chcel, mohol si nechať namaľovať na tvár nejaké zvieratko alebo ornamenty. Deti pri týchto súťažiach získavali žetóny, za ktoré si nakupovali v našom školskom obchode.

            Celé poobedie sa nieslo v duchu dobrej nálady. Dúfame, že deťom i rodičom sa tohtoročná oslava MDD páčila. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie a stretnutia.

            MDD 2015
          • EKOPLAGÁT

          • Centrum voľného času v Skalici usporiadalo výtvarnú súťaž – Ekoplagát. Námety a technika výtvarných prác boli ľubovoľné. Súťaže sa mohli zúčastniť žiaci a študenti všetkých ZŠ , SŠ, ZUŠ a Gymnázia v okrese Skalica. Medzi nich patrili aj žiačky nášho ŠTVORLÍSTKA. Práce boli vystavené v ZOC MAX Skalica, kde sa dňa 3. júna konalo aj slávnostné vyhodnotenie súťaže. Piatačka Lea H. vyhrala v II. kategórii krásne prvé miesto. Srdečne jej blahoželáme a prajeme veľa tvorivých síl a nápadov všetkým  našim deťom, ktoré sa zapojili do súťaže.