• Rodičia deťom
          • Rodičia deťom

          • Letné brigády rodičov sú v plnom prúde. Aj touto cestou by sme chceli poďakovať rodičom i deťom za dobrovoľnú pomoc pri oprave a údržbe exteriérových častí školy. Minulý víkend sme brúsili a natreli zadnú bránu, tento pondelok a dnes v sobotu sme brúsili drevené časti prístrešku, ktorý prepája hlavnú budovu s pavilónom jedálne. Predná brána sa zbaví starého náteru a získa nový vzhľad vďaka pomoci nášho rodiča. Do konca prázdnin potrebujeme ešte brúsiť a natrieť preliezačky, záhradný nábytok, drevené trámy prístrešku, brúsiť a natrieť mreže,.... 

            Rodičia, ktorí by chceli pomôcť, môžu sa prihlásiť na tel. čísle 0905/399 076. Najbližšie termíny brigád budú: sobota 27.7. o 8:30 hod., pondelok 29. a utorok 30.7. o  17.hod.  a tiež posledný augustový týždeň.

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Tím4L

        • ...také leto, ako má byť
          • ...také leto, ako má byť

          • Milí naši, 

            v zdraví si leto užite,
            čo-to pekné zažite:) 

            Prajeme leto napnené oddychom, pohodou a dobrou náladou. 

            šTVORlístok 

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/24
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/24

          • Slávnostné ukončenie školského roka je u nás už tradične spojené s krátkym programom, odovzdávaním ceny „Oskarko“ a rozlúčkovou bránou pre 9takov a 9tačky.

            Na začiatku stretnutia pani riaditeľka poďakovala deťom za prácu počas školského roka, rozlúčila sa s deťmi, ktoré zo školy odchádzajú a popriala nám, všetkým, pekné leto.

            O program sa tento rok postaral krúžok „Zábavných ľudí“. Zaujímavosťou je, že v krúžku pôsobil ako režisér aj náš bývalý žiak Juraj, ktorý si takto plnil jednu časť bronzovej úrovne DofE (Medzinárodná cena vojvodu z Edinbughu).  
            Divadielko „O štyroch kozliatkach“ bolo alternatívnym spracovaním klasickej rozprávky o neposlušných kozliatkach a vlkovi a hoci to vyzeralo s kozliatkami aj zle nedobre, nakoniec sa všetko vysvetlilo a diváci aj herci sa zabavili.

            Cena triedny „Oskarko“ je ocenením pre takého žiaka v triede, ktorý bol počas školského roka tým správnym človekom na správnom mieste. Vedel pomôcť, poradiť, či urovnať spory, zastať sa, usmiať sa. Bol to človek aktívny, iniciatívny, kamarátsky, spravodlivý – alebo inak výnimočný a trieda si ho zvolila v (často tajnom) hlasovaní.
            V tomto školskom roku si odniesli cenu Oskarko: Lea – Dorotka – Katka – Samko – Lucia – Nicolas – Matias - Agáta – Timotej.  Blahoželáme!

            Napokon všetci, malí aj veľkí, postavili „bránu“ pre 9takov a 9tačky, aby ešte raz, spolu, mohli prejsť do školy. Na rozlúčku si vybrali znelku zo seriálu „Pat a Mat“ a song „We Are the Champions“, lebo tak nejako to s nimi počas rokov na škole bolo:)

            Školský rok sa skončil 28. júna, čo znamená, že prázdniny sú o celé dva dni dlhšie:) a to je dobrá správa pre (asi) každého školáka.

            MA

          • Správa od naj... 9takov a 9tačiek

          • V septembri roku 2015 sme prvýkrát prekročili prah tejto školy.
            S veľkým nadšením sme začali jednu z možno najvýznamnejších etáp nášho života. V škole nás privítali s otvoreným náručím a plným balíčkom sladkostí – asi aj preto sme si to tu od začiatku veľmi obľúbili:-)
            Prvé dni v novej škole sme strávili spoznávaním sa a hľadaním nových kamarátstiev. A teraz, keď si na to spomenieme, máme pocit, akoby táto škola bola naším druhým domovom.
            Strávili sme tu 9 krásnych rokov, počas ktorých sme stihli veľa vecí. Okrem akademických znalostí sme sa naučili plno iných zručností, ktoré by sme v inej škole nezískali. Jedna z nich je aj naša obľúbená TRPEZLIVOSŤ a naučili sme sa aj, že „MylitSa je lucké“:)
            Počas 9. rokov sme zažili veľa emócií, od tých pozitívnych až k zopár negatívnym (napr. prijímačky).
            Na hodinách sme nielen šprtali, ale často sme sa aj smiali a snažili udržať si dobrú náladu – za každých podmienok:) 
            Táto škola nám darovala veľa spomienok, znalostí a samozrejme, veľa kamarátov. Zároveň by sme chceli zo srdca poďakovať všetkým učiteľom, prevažne pani učiteľke Milici a Vierke H., ktoré boli našimi triednymi, a v istých spomienkach aj navždy zostanú. Ďakujeme aj nepedagogickým zamestnancom, bez ktorých by táto škola nefungovala.
            Naše záverečné ĎAKUJEM patrí pani riaditeľke a pánovi zriaďovateľovi, ktorí tejto škole dali život.

            napísali 9taci a 9tačky :)

        • Šikovní kuchárikovia v profesionálnej kuchyni a pivovare
          • Šikovní kuchárikovia v profesionálnej kuchyni a pivovare

          • S veľkou ochotou nás prijala rodina Kadlecových vo svojej rodinnej firme. Mali sme jedinečnú možnosť nahliadnuť do portfólia firmy, a to Reštaurácie Jozef II. a remeselného pivovaru Wywar.

            Pán Kadlec s manželkou nás povodili do útrob profesionálnej kuchyne, kde sme mali možnosť poznať všetko, s čím sa zamestnanci kuchyne môžu stretnúť pri príprave chutného pokrmu pre hladových zákazníkov. Deti s pánom učiteľom sa neustále pýtali zvedavými otázkami na prístroje, spôsob prípravy jedla, bezpečnosť pri práci a praktické veci, s ktorými v kuchyni môžeme prísť do kontaktu.

            Samostatnou časťou bola návšteva pivovaru. Až dnes sme pochopili ako je náročné vyrobiť tento zlatý mok. Pán Kadlec nám dokonale popísal výrobu piva, nezabudol na maximálnu hygienu v kolobehu prác. Neskoršie sme sa presunuli priamo do pizzerie, kde sme si pochutili na rôznych kombináciách talianskeho jedla.

            Deň sa ešte nekončil a my sme zavítali do holíčskej cukrárne Bublinka, kde sme si pochutili na všakovakých vynikajúcich zákuskoch a delikatesách.

            Radi by sme sa ešte raz vrúcne poďakovali rodine Kadlecových za príjemný a plnohodnotne strávený čas, plný nových informácií a zážitkov, ktoré sme si osvojili.

            P.S. Viete, že naplnený sud piva váži 62 kilogramov. Pani servírka často prekoná až 10. 000 krokov za smenu. V kuchyni sa približne navarí 50 až 60 litrov polievky.

             

            Tlačovú správu podávajú šikovní kuchárikovia a šéfkuchár Igor Černin, 27. 06. 2024

        • Fantastický úspech mladých futbalistov a atlétok
          • Fantastický úspech mladých futbalistov a atlétok

          • Chlapci a dievčatá prvého stupňa sa neustále zlepšujú v pohybe za guľatým čudom. No predsa sme si nemohli nechať ujsť ani 25. ročník McDonald´s cupu, ktorý sme absolvovali v priestoroch futbalového klubu.

            Losovanie bolo náročné. Ku dvom favoritom sme boli pridelený spolu s jedným tímom. Po tvrdej drine a napätých dueloch sme v skupine skončili na treťom mieste. Dostali sme sa do súboja o konečné piate miesto. Svojho súpera sme zdolali po húževnatom výkone, ktorý v turnaji z našej strany gradoval s narastajúcim počtom zápasov. Kamarátov súperiaceho družstva sme porazili tesne 3:2. Radosti bolo neúrekom, veď sme porazili i silnejšie tímy.

            A hádajte, kto mal najvernejších fanúšikov a neúprosného trénera ? No predsa štvorlístkáči. Ďakujeme rodičia, že ste nás podporovali a fandili v každej situácii. Boli ste naším šiestym hráčom.

            Dievčatá sa etablovali v okresných štruktúrach atletických súbojov družstiev. Rozdelili sa do jednotlivých disciplín podľa svojej výkonnosti, a pustili sa do vzájomných súbojov s kamarátkami z iných škôl.

            Naše dievčatá povzbudzovali spolužiaci, ktorí fandili z tribún. Verte, pomohlo. Niektoré štvorlístkové atlétky si vytvorili svoje osobné rekordy. Celkovo v súčte všetkých disciplín sme obsadili konečné piate miesto. Za čo blahoželáme dievčatám i pani učiteľke Blahovej, ktorá tím viedla a trénovala.

            Ďakujeme všetkým športovcom i ostatným deťom, ktorí sa venujú pohybu a športovaniu. Stojí to zato, dačo spraviť pre svoje zdravie a reprezentovať svoju školu.

            Igor Černin, 27. 06. 2024

        • Danubiana a Divoká Voda – Čunovo
          • Danubiana a Divoká Voda – Čunovo

          • Ak zistíte, že práve pondelok a utorok je plánovaná výluka vlakov a reštaurácia, v ktorej ste mali obedovať, je vyťažená firemným teambuldingom a napriek tomu sa odhodláte vyraziť do sveta, tak sa tomu hovorí alebo odvaha, alebo bláznovstvo:)

            Ak je však cieľov vašej cesty DANUBIANA, tak má zmysel riskovať nepohodu a neistotu.

            Danubiana je čarovné miesto na polostrove na Dunaji pri vodnom diele Čunovo, ktoré vzniklo z iniciatívy nadšencov a zanietených podporovateľov umenia, ktorí sa odvážili nielen snívať ale splniť si svoj veľký sen o múzeu moderného umenia na Slovensku ešte v časoch totality.

            Práve tento farebný a výnimočný svet sme navštívili s 5takmi a 5tačkami a 9takmi a 9tačkami v utorok 26.5.2024.

            Hoci to najprv vyzeralo, že nášmu výletu nebudú hviezdy železníc príliš naklonené, všetko dopadlo nadmieru dobre a o zážitky nebola núdza.

            Viac o výstavách sa dočítate na: https://danubiana.sk/danubiana/o-nas

            Za výletníkov rada napísala MA

        • Chemická show
          • Chemická show

          • V pondelok si naši deviataci pripravili pre žiakov krátky program v podobe chemických pokusov. Žiaci mohli vidieť viaceré efektné pokusy ako slonia zubná pasta, faraónove hady, modrá banka, chameleón a horiace ruky.

            Niektoré pokusy si mohli žiaci z publika aj vyskúšať. Dúfame, že sa deťom show páčila. 

            Ďakujeme deviatakom za profesionálny prístup a prevedenie. 

            DC

        • Exkurzia Schaeffler
          • Exkurzia Schaeffler

          • Naši ôsmaci sa v rámci kariérovej výchovy zúčastnili 25.6. 2024 exkurzie do firmy Schaeffler Skalica a do Strednej odbornej školy strojníckej. Počas exkurzie bol žiakom predstavený závod, systém duálneho vzdelávania, vybavenie školiaceho centra a všetky ich učebne s didaktickými pomôckami. Žiaci si niektoré učebné pomôcky aj sami vyskúšali, napr. robotov. Príjemne sme sa občerstvili v jedálni a ďalej sme pokračovali nazrieť do priestorov Strednej odbornej školy strojníckej.
            Ďakujeme za milé a veselé sprevádzanie.
            SH a ôsmaci

        • Ako môžeme recyklovať papier
          • Ako môžeme recyklovať papier

          • Juraj Š. (4.roč), nám predstavil v škole svoju recykláciu papieru.

            Postup: papier zo skartovačky namočíte, rozmixujete mixérom, vytlačíte z neho vodu a na doske vyvaľkáte nový papier. Musíte ho nechať vyschnúť. Schnutie záleží od teploty.

            Takto vyrobený papier nám do školy doniesol. Deti skúšali naň písať, ale nevýhodou je, že sa ľahko láme.

            Jurko svoju prácu odprezentoval v 4., 1. a 2. ročníku.

            Jurko, ďakujeme.

             

            VH

        • Baletné predstavenie – Narodil sa chrobáčik
          • Baletné predstavenie – Narodil sa chrobáčik

          • Tento rok si naši prváci a štvrtáci boli pozrieť baletné predstavenie v SND v Bratislave - Narodil sa chrobáčik.

            Môžeme povedať, že predstavenie sa deťom veľmi páčilo. Oceňovali krásne kostýmy, kulisy, ale aj choreografiu. Ani nemali pocit, že je to balet.

            Prestavenie začalo narodením chrobáčika. Chrobáčik rástol a prežíval rôzne dobrodružstvá. Naháňal ho veľký pavúk a len tak-tak vyviazol. Pokukoval po krásnej lienke, ale od ostatných lienok dostal malý výprask. Nakoniec sa zaľúbil do slečny vlastného druhu a bola svadba. Samozrejme a potom – narodil sa chrobáčik.
            Deti sa tiež tešili na návštevu KidsHouse, kde sme strávili super hodinku blbnutia na atrakciách.

             

        • Štvrtáci v Terchovej
          • Štvrtáci v Terchovej

          • Štvrtý ročník tradične navštívil na konci školského roku oblasť Malej Fatry.

            Prvý deň sme splavovali 7 kilometrový úsek Váhu na pltiach. Pltníci boli vtipní a deťom porozprávali veľa zaujímavostí. Vysadili nás pod hradom Strečno, na ktorý sme šikovne vybehli a prezreli si jeho priestory a vypočuli jeho históriu. Autobus nás odviezol do Terchovej, kde sme sa ubytovali na chate Uhorčík. Izby boli veľmi pekné, aj keď sa nás tam 22 ledva zmestilo. Pri chate bolo vybudované ihrisko, čomu sa potešili hlavne naši chlapci s loptou.

            Druhý deň nás čakala túra do Jánošíkových dier. Počasie nám prialo. Svietilo slnko, ale chodníčky boli ešte dosť mokré. Zdarne sme sa všetci dostali do obce Štefanová, kde sme si dali dobrý obed. Po návrate do Terchovej sme išli navštíviť aj sochu Jánošíka a kúpili si suveníry.

            Tretí deň ráno sme navštívili Jánošíkove múzeum, kde si deti mohli vyskúšať aj ako sa ležalo na dereši. V neďalekom kostole sme si prezreli krásny drevený betlehem. V stredu teplota stúpala nad 30 stupňov a nás čakala ešte návšteva Trenčianskeho hradu. Celý spotení sme vyšliapali na hrad a absolvovali komentovanú prehliadku. Deti najviac zaujali veľmi dôvtipne urobené stoličky, na ktorých kedysi panstvo sedávalo. Slúžili len pre pánov a sedeli na nich obkročmo ako na koni.

            Domov sme došli unavení, ale myslím, že deti mali o čom doma rozprávať.

            Ďakujeme tiež Rastíkovej a Alžbetkinej maminke za zdravotnú starostlivosť o nás. Všetkým sa nám na výlete naozaj veľmi páčilo.

            VH

        • ... ešte raz spolu v Záhorskom múzeu
          • ... ešte raz spolu v Záhorskom múzeu

          • Myslím, že počas rokov, ktoré sme strávili na 2.stupni sme my - teraz už 9taci - nevynechali žiadnu výstavu a odkedy je tu pre nás (a pre všetkých návštevníkov) aj múzejná pedagogička, pani Soňa Spáčilová, chodíme do múzea ešte o kus radšej, pretože pani lektorka vie o výstave vždy pútavo porozprávať.

            Secesia zo zbierok Záhorského múzea a zberateľov, je názov poslednej výstavy, ktorú sme si boli spolu pozrieť ešte ako 9taci.
            Z depozitára sa do vitrín a na svetlo sveta dostali výnimočné kúsky porcelánu, publikácií, obrazov a najmä exkluzívne kúsky nábytku dievčenskej spálne penzionátu Vesna, ktoré navrhol samotný Dušan Jurkovič a Záhorské múzeum ich získalo do svojich zbierok len v minulom roku.

            Bolo nám tu pekne.

            Za 9takov a 9tačky zapísala MA

            Viac na: nábytok navrhnutý Jurkovičom

        • Vysoké Tatry ⛰️🌲
          • Vysoké Tatry ⛰️🌲

          • Tento rok sa šiestaci a siedmaci vybrali do Vysokých Tatier. V pondelok sme vyrazili skoro ráno vlakom 🚃 a poobede sme dorazili na ubytovanie v Hornom Smokovci. Cesta bola bezproblémová. Po ubytovaní sme vyrazili na krátku prechádzku po okolí a zastavili sme sa v Starom Smokovci. Po príchode na ubytovanie nás čakala teplá večera. 

            V utorok ráno sme po výdatných raňajkách vyrazili vlakom do Tatranskej Polianky, odkiaľ sme začali výstup na Sliezsky dom 🏔️. Cestu zvládli deti bez problémov. Na Sliezskom dome sme si dali spoločný obed, urobili sme si fotky a potom sme sa vydali na cestu dolu. Počas cesty sme na turistických chodníkoch stretli rôzne živočíchy alebo rastliny 🌿. Podarilo sa nám vidieť malú vretenicu🐍, jaštericu krátkohlavú🦎 a ďalšie tvory. Po zastávke v potravinách sme zamierili na večeru. 

            V stredu sme sa po raňajkách vydali na Štrbské pleso, odkiaľ sme zamierili k vodopádu Skok. Cesta bola podobná, o niečo kratšia. Na konci sme si užívali krásne výhľady na vodopád. Keď sme sa vrátili k Štrbskému plesu, žiaci si počas rozchodu mohli zájsť na obed alebo si kúpiť suveníry. Potom sme sa vlakom presunuli na ubytovanie. Po večeri sme sa začali baliť a užívali si posledné spoločné chvíle na izbách. 

             

            DC, VR, LV

             

        • Škola v prírode 3.A
          • Škola v prírode 3.A

          • Prvý deň na Amore

            Ráno sme zo školy vyrazili o 9:00. Hneď ako sme prišli, ubytovali sme sa. Pani učiteľky nám po vybalení obodovali izby, tak sme museli mať poriadok. Potom sme išli von a tam sme sa rozdelili do 4 tímov. Museli sme si vymyslieť názov, vlajku a pokrik a keď to všetci mali, ukázali sme si ich. Potom nám pani učiteľky povedali režim dňa a išli sme obedovať (mali sme vývar, rezeň a zemiakový šalát). Po obede sme mali siestu na izbách. Po sieste nás pani učiteľky zavolali von a tam každý tím dostal tašku, ktorú sme museli pokresliť a napísať svoj názov. S taškami sme potom zbierali rôzny prírodný materiál a z neho sme robili obrázky. My sme urobili slimáka, Múdre Hlavy urobili Krajinu, Fantastické dračice urobili 4 ročné obdobia a Sedmokrásky vytvorili sedmokrásku. Pani učiteľka nás vyskúšala aj čo vieme o veciach, ktoré sme vytvorili, spievali sme Čižíčka, slimáčku - ráčku a iné. Našej pani zdravotníčke sme ukázali Zajačí tanec. Potom sme sa hrali, behali po ihrisku a okolí, hľadali sme názov huby, ktorú sme našli. Na večeru sme mali guláš, čakali sme, kým nám rodičia zavolajú a hrali sme sa spoločenské hry. Umyli sme sa a uložili spať.

            Paťko, Samko, Tobi a Dami

            Deň 2. Lesníci

            Hneď po raňajkách sme boli s lesníkmi. Stretli sme sa pri kúpalisku. Ukazovali nám prírodu, stopy zvierat, stromy a byliny a nakoniec sme prišli až na Kamenú búdu, kde pre nás prichystali rôzne aktivity, za ktoré sme potom získali sladkú odmenu. Dozvedeli sme sa veľa vecí a videli sme veľa zaujímavostí. Prešli sme až 4 km. Cesta naspäť bola super, lebo nás odviezli autami. Po obede nám pani učiteľky nachystali kvíz o lese. Predtým než prišli rodičia na opekačku, hrali sme sa aj s deťmi z Malaciek. Tí sú tu na sústredení z juda. A toto bol náš FANTASTICKÝ druhý deň v škole v prírode. Wuuuu!

            Fantastické dračice: Lili, Zoja a Miška

            Deň 3. Je nám teplooo!

            Ráno sme sa zobudili. Išli sme si dať rozcvičku a potom do jedálne, kde boli švédske stoly. Po raňajkách sme išli do izieb a hrali sme hry, kým pani učiteľky chystali aktivity, aby sme mohli hľadať poklad. Po hrách sme išli na obed a potom na chvíľu do izieb. Poobede sme dokončili aktivity s pokladom v spoločenskej miestnosti, pretože vonku bolo strašne teplo. Zistili sme, že to bol smotanovo-ovocný pohár. A aby sme sa aj schladili, mali sme 3 aktivity s vodou: najskôr sme nosili vodu vo vrchnákoch a kto naplní skôr pohár, vyhrá. Potom sme si ľahli na zem a museli sme zodvihnúť nohy a tam nám pani učiteľka dala misu s vodou a po jednom sme si dávali dolu ponožky a 3. aktivita bola prelievanie vody. Najskôr sme to robili s otvorenými očami a potom nám ich pani učiteľky zaviazali. Bola to sranda! Po večeri sme sa hrali na dolnom dvore. O ôsmej sme sa museli ísť umyť a už sme boli na izbách. My sme museli napísať aj túto správu. 

            Múdre Hlavy: Adamko, Edko, Riško a Vladko

             

        • Londýn 🎡
          • Londýn 🎡

          • Sobota    ✈️

            V skoré sobotné ráno za úsvitu slnka sme po skupinkách vyrazili z Františkánskej záhrady smer letisko. Povinnými kontrolami na letisku sme prešli bez problémov. Potom prišlo na samotný let, pre niektorých z nás to bol náš prvý let v živote. Michal opísal svoj prvý let ako bezproblémový, bezchybný, parádny. Po prílete lietadlom nás uvítalo typické anglické počasie, avšak to už k tomu patrí. Zobrali sme si naše kufre a nasadli sme na vlak smer ubytovanie. Po ceste sme si nabili oyster cards, aby sme sa ďalej mohli pohybovať bez problémov. Po vybalení na ubytovaní sme sa ďalej išli najesť do miesteho fastfoodu CFC a sobotňajší deň sme krásne zakončili prechádzkou po miestnom parku, kde sme sme mali zážitok zo spoločnosti veveričiek. Už sa nevieme dočkať čo nás ďalej čaká.

            Nedeľa 

            Keď sme sa skoro ráno zobudili, posilnili sme sa pestrými raňajkami a vyrazili sme do mesta. Prvá zastávka bola na Tower Bridge. Tam sme mohli vidieť rieku Temžu, križník Belfast, ale aj Tower of London, kde sme zavítali hneď potom. Mohli sme tam vidieť klenoty anglických panovníkov ako koruny, žezlá, šperky a mnoho ďalšieho. Taktiež sme tam videli aj mučiarne a 5 havranov, ku ktorým sa viaže zaujímavý príbeh. Potom sme prešli k pamätníku londýnskeho požiaru, od ktorého sme prešli ulicami Londýna k významným budovám, ako napríklad Národná banka. Potom sme si dali obedovú pauzu na posilnenie a plný energie sme pokračovali v ceste. Navštívili sme katedrálu sv. Pavla, videli sme Shakespeare's Globe, London Bridge a náš program sme zakončili na rozhladni Shard, z ktorého sme mohli vidieť Londýn zo sedemdesiateho poschodia. Potom sme sa priviezli metrom späť do našej štrvte, kde sme si dali večeru a unavení sme sa vrátili na hotel.

            Pondelok 
            Deň sme začali raňajkami na hoteli. Metrom sme sa presunuli z našej štrvte do centra, konkrétne k Big Benu. Ten sme si vyfotili z rôznych uhlov a ďalej sme pokračovali do katedrály Westminster Abbey.  Po prehliadke sme sa presunuli k Buckinghamskému palácu, kde  sme si pozreli výmenu stráží. Obed sme si dali v St. James parku. Keďže sa nám tam  veľmi páčilo, tak sme si dali chvílu prestávku a zrelaxovali. Po obede sme sa presunuli naspäť k Big Benu. Po ceste sme videli kráľovských strážcov na koňoch, ale aj typické červené telefónne búdky, pri ktorých sme sa mohli vyfotiť. U Big Benu sme nastúpili na loď, ktorá nás odviezla do Greenwichu, kde sme si pozreli starú plachetnicu, ale aj Greenwichské observatórium, ktoré je známe tým, že cez neho prechádza 0 poludník. V Greenwichi sme ešte zostali na večeru. Učiteľky nám kúpili pizzu, ktorú sme si medzi sebou rozdelili a zjedli. Deň sme ukončili spiatočnou cestou naspäť na hotel.

            Utorok

            V Utorok sme ráno vyrazili do mesta. Naša prvá zastávka bola v Madame Tussauds, kde sme si pozreli voskové figuríny celebrít. Po 2 hodinách sme išli na obed a popri metre sme mohli vidiet sochu Sherlocka Holmesa na Baker street; Na obed sme dostali rozchod. Mali sme navštíviť aj Windsdor, ale na poslednú chvíľu sme sa dozvedeli ,že je zavretý a potrebovali sme nový plán. Išli sme do Natural History Museum, kde sme mohli vidieť pozostatky dinosaurov a ďaľšie zaujímavé výskumy, a potom na koniec sme sa vybrali na nákupnú ulicu Oxford street, kde sme mohli nahliadnuť do parádnych obchodov a niečo si kúpiť. Potom sme si dali večeru v Hyde parku a unavení sme nastúpili do metra na hotel.

            Streda

            Ráno keď sme sa zobudili, tak sme sa išli posilniť výbornými raňajkami. Po raňajkách sme išli metrom zo zastávky Hounslow Central na zastávku Russell Square. A od tejto zastávky naše kroky smerovali do Covent Garden, kde sa nachádzalo veľa obchodov, boli tam skvelí ľudia a úžasná atmosféra. Potom sme išli do British Museum, kde sme strávili nasledujúcich pár hodín. Našou ďalšou zastávkou bolo námestie Trafalgar Square a National Gallery. Poslednou zastávkou dnešného dňa bola Piccadilly Circus a deň sme zakončili spoločnou výbornou ázijskou večerou. Už sme sa iba metrom dostavili do nášho ubytovania a plní nových zážitkov išli spať.

             

            SH a AK

             

          • Chemické reakcie

          • Ôsmaci na záver školského roka absolvovali laboratórne cvičenie zamerané na chemické reakcie. Úspešne uskutočnili neutralizáciu a tiež zopár redoxných reakcií. Pozrite si video, ktoré dievčatá počas cvičenia vytvorili.
             

            DC

        • Rozprávkový pochod v sobotu 22. 6.  (9:00 - 15:00)
          • Rozprávkový pochod v sobotu 22. 6. (9:00 - 15:00)

          • Radi by sme Vás pozvali na Rozprávkový pochod, na ktorom budú mať stanovište aj žiaci z našej školy. 

            Rozprávkový pochod sa uskutoční už tradične v Zlatníckej doline, dňa 22.6. od 9:00 do 15:00.