• SI ZAŽIL(A), SI ZAŹI...
          • SI ZAŽIL(A), SI ZAŹI...

          • Tak sa volá nová prebiehajúca aktivita v našej školičke. V hale na nástenke je nový priestor pre TEBA a ZÁŽITKY,POZVÁNKY, AKCIE, ČLÁNKY, NOVINKY, OZNAMY...

             

             A preto neváhaj a pochváľ sa, zdieľaj, propaguj a napíš!!!!

             

            Nech vieme MY VŠETCI čo si a SI zažil(a), alebo ešte SI a Ty  zažije(š). 

                                                  

        • Turistická vychádzka do Mokrého Hája
          • Turistická vychádzka do Mokrého Hája

          • V stredu, dňa 15. apríla, sa štvrtáci vybrali na turistickú vychádzku do Mokrého Hája. Ich výprava bola zároveň tréningom na už dlho očakávaný triedny výlet do Terchovej, ktorý sa už blíži.

            Išlo sa prevažne poľnou cestou. Počasie bolo krásne, slniečko príjemne svietilo po celý čas. Najväčšou námahou pre viacerých bol  najvyšší kopec Vintoperk.  Cestou hore štvrtáci  obdivovali pieskovňu, nad ktorou sa už týčila veža, kde sa potom oddychovalo. Roztiahli sa deky, desiatovalo sa, skákala sa guma, hrali sa karty, pozeralo sa cez ďalekohľad... Po odpočinku sa pokračovalo ďalej, pre niektorých našťastie už len dolu kopcom, do obce Mokrý Háj. Tu navštívili sestru pani učiteľky. Na ich pozemku videli poníka Bleska, malú ovečku a baránka, kocúra Murka, psa Ronyho, sliepky, tri agamy, korytnačku Lolu, rybičky, a toto všetko im poukazovala malá Karolínka, krsniatko ich triednej učiteľky. Štvrtáci sa tu vyhrali, vybehali so zvieratkami, oddýchli si tu a zabavili sa na veľkom dvore. Po rozlúčke zavítali do miestneho šenku, kde si dali nanuky, malinovky či lízanky, a späť do Skalice sa už odviezli autobusom.

            Výletníkom sa veľmi páčilo. Boli takí nadšení, že by išli peši aj späť do Skalice, no čas to nedovoľoval, tak možno niekedy nabudúce.

            Tur.vychádzka do Mokrého Hája
        • Hurbanov pamätník - okresné a krajské kolo
          • Hurbanov pamätník - okresné a krajské kolo

          • Hurbanov pamätník je peknou a užitočnou kultúrnou tradíciou, ktorá spája  milovníkov literatúry , umeleckého textu a jeho prednesu.  Prednes napomáha rozvoju dieťaťa v citovej aj rozumovej oblasti, prehlbuje jeho vzťah k materinskej reči, kultivuje jeho prejav  a podporuje jeho tvorivosť.

            Preto sme hrdí na naše žiačky Agátu L. a Simonu L., ktoré  toto svoje snaženie a lásku k prednesu zúročili pekným umiestnením v krajskom kole tejto súťaže. Agáta získala krásne 2. miesto v 3. kategórii a Simona  3. miesto v 1. kategórii. Obidve súťažili v prednese poézie.

            Dievčatám ďakujeme a želáme im veľa chuti do ďalšej práce!       ek

             

            V piatok 17.apríla 2015 sa v Skalici konalo okresné kolo Hurbanovho pamätníka. So cťou  na ňom  našu školu reprezentovali,  druhák Martin B., ktorého porota označila za talentovaného recitátora a získal pekné tretie miesto v próze, v prvej kategórii, žiačky,  Simona L. a Agáta L., ktoré sa umiestnili následovne:

            Simonka L.– 1. miesto  v 1. kategórii – poézia

            Agátka L. - 2. miesto  v 3. kategórii – poézia

             

        • Prechádzky za humnami
          • Prechádzky za humnami

          • PRECHÁDZKY ZA HUMNAMI
            je názov a logo novej aktivity, ktorú sme dnes uviedli do života s podtitulom:  „DNES DO HOLÍČA za x-kami“. Neznámych „x“ bolo zopár, napríklad koľko trvá cesta vlakom, koľko stromov a akých rastie popri chodníku od stanice, aká je najstaršia pamiatka v Holíči, komu patril zámok alebo aký je najnovší kostol, či erb Holíča. Zabavili sme sa na ihrisku pri zámku, tu sme objavili nielen bociany, ale aj skvelý „domček“ pre knihy a hneď sme si aj prečítali jednu rozprávku. Prešli sme sa samotným zámkom, posedeli pri zmrzline, vybehli na Kalváriu, našli veterný mlyn (a ten sa verte, či neverte točil!).  Za naj-znalcov Holíča sme nakoniec vyhlásili šiestackú dievčenskú trojicu: Veronika, Saška, Dáška. Bolo nás 22 a fotky hovoria za všetko. Myslím, že sme si to krásne užili. Pozrite sa:                                                                 (ma)

            Výlet do Holíča-15. 4. 2015
        • Fyzikálne pokusy
          • Fyzikálne pokusy

          • V štvrtok, dňa 9. apríla, navštívila našu školu pani z Levoče, ktorá všetkým ukázala zaujímavé pokusy z fyziky.  Veľmi pekne a zrozumiteľne to vysvetlila deťom prvého i druhého stupňa. Samozrejme, náročnosť bola iná. Žiaci mohli napríklad vidieť, ako sa obyčajná slamka vie zmeniť na píšťalku, ako sa mení jej výška tónu v závislosti od jej dĺžky. Ďalej sme mohli vidieť, ako sa dá hrať na sklených pohároch s vodou. Dozvedeli sme sa, od čoho závisí ich výška tónu. Teraz už vieme, že pri hraní sa nemáme dotýkať pohára, len treba mať namočený prstík, ktorým opatrne krúžime po jeho kruhovom obvode.  Videli sme aj veľa iných pokusov z fyziky. Na všetky boli využité bežne dostupné pomôcky a materiály. Ku koncu sme mali možnosť vyskúšať si jednotlivé pokusy aj sami. Bolo to super!

            Fyzikálne pokusy
        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • V mene celej rastlinnej i živočíšnej ríše, ktorá sa rozprestiera v lokalite Staré hory, ďakujeme  naším rodičom, deťom i učiteľom za vyčistenie okolia Starohorského potoka!

            Je určite veľa možností ako stráviť prvý, skutočne jarný víkend s nádherným počasím. Nadšenci, ktorým nie je ľahostajný stav našej prírody, ho využili na vyzbieranie a vyčistenie brehov potoka od odpadkov, ktoré tu ležali aj niekoľko rokov. Vyzbrojení rukavicami a igelitovými vrecami zápasili s ťažko prístupnými miestami, ale nenechali sa odradiť a za sobotňajšie popoludnie vyzbierali desiatky kilogramov odpadov. Deti i dospelí boli smutní z toho, čo všetko ľudia do prírody vyhodia. Vedeli ste, že: hliníkové plechovky sa rozkladajú 20 – 100 rokov, plasty sa rozložia približne za 500 rokov, polystyrén sa rozkladá 1000 rokov a sklo sa rozloží v prírode až za 4000 rokov? Naše deti to už vedia, a veríme, že tieto produkty do voľnej prírody vyhadzovať nebudú, ani keď budú dospelí J.    

            Únava, ktorá sa ku koncu u všetkých dostavila, bola vyvážená spokojnosťou a dobrým pocitom, že sme aspoň svojou malou mierou prispeli k aktívnej ochrane krehkej prírody.

            14. apríla 2015
        • OLYMPIÁDA Z MATEMATIKY - okresné kolo
          • OLYMPIÁDA Z MATEMATIKY - okresné kolo

          • ZNOVA MATEMATICKÝ TRIUMF 

            Hneď v stredu zrána po veľkonočných prázdninách sa v Holíči začalo veľké matematické súťaženie. Naša škola potvrdila miesto matematického favorita medzi školami a po veľkom úspechu v PYTAGORIÁDE na výsledkovej listine ZNOVA zažiarili mená našich detí: 

            8. ročník 1. miesto Rudko A.      2. miesto Barbora J.
            7. ročník 2. miesto Matúš S.
            6. ročník 1. miesto Ema R.        4. miesto Radko D.

            Výborné umiestnenie je určite odmenou za prípravu nie len pre žiakov, ale aj pre pani učiteľky. Blahoželáme. 

             

        • Biologická olympiáda - okresné kolo
          • Biologická olympiáda - okresné kolo

          • Biologická olympiáda kategória E- Botanika, dňa 9. apríla v Senici s výsledkom 1. miesto : Agátka Langová. Perfektné umiestnenie s výrazným bodovým náskokom. Gratulujeme. Držíme palce v krajskom kole.

             

        • Veľká skalická pátračka – poďakovanie
          • Veľká skalická pátračka – poďakovanie

          • Mnohých pátračov prekvapilo, že ľudia, ktorých sa pýtali, či už len tak na ulici,  alebo v rôznych organizáciách, boli takí ústretoví a milí. Ochotne poradili a možno už 10 x zopakovali to isté a s úsmevom. Asi nedokážeme poďakovať všetkým, ale do tých miest, kde pátrači prišli najčastejšie, sme v stredu 1.4. počas hodiny etickej výchovy zaniesli malé poďakovanie vo forme plagátiku, ktorý pomohli dokresliť tretiaci. Ak sme na niekoho nechtiac zabudli ĎAKUJEME aspoň takto. Je skvelé byť v meste, kde si ľudia pomáhajú a podporujú zábavu.

             

        • Deň podľa Ámosa - 2.stupeň
          • Deň podľa Ámosa - 2.stupeň

          • Veľká skalická pátračka 2015

            Deň podľa Ámosa má pre druhý stupeň svoju tradičnú pátraciu tvár. (Tradíciu sme založili minulý rok vďaka Petrovi Farárikovi:)
            Decká a učiteľov sme náhodným žrebom vybrali do skupín, do ruky dostali zložky s úlohami a von s nimi! Počasie nebolo ideálne o to viac bolo treba plánovať. V škole ešte po slovensky, ale vonku už museli ôsmaci a deviataci komunikovať v ANGLIČTINE a to ich úlohy boli tiež v angličtine.
            Učitelia mali asi najnáročnejšiu učiteľskú úlohu NERADIŤ, NANAZNAČOVAŤ a v žiadnom prípade NEPOMÁHAŤ. Viete si predstaviť, koľko sebazapierania to stálo? Keď ste v knižnici a pátrači ani len netušia, že „dospelácke“ knihy sú radené podľa autorov v abecednom poradí. Keď hľadáte pamätnú dosku a práve ste okolo nej prešli. Cudzopasník vám visí nad hlavou. Lipa rastie priamo pred vašimi očami. „Černoch“ stojí za lešením. Spoje do Radošoviec jazdia podľa cestovného poriadku, ktorý je v zložke úloh. Pod hodinami sa odfotia len ľudia zo skupiny a ani nich nenapadne zavolať ďalších. Keď zabudnú odfotiť sami seba pri rozdávaní narcisov, alebo vylezú na Kalváriu bez toho, aby to vôbec bolo v úlohách :-D a učiteľ musí stále len MLČAŤ.
            Ale nakoniec nielen toto všetko, ale aj cenu skalického Trdelníka, mapu chodníkov v parku, staré fotografie, ešte staršie stromy a ďalšie a ďalšie úlohy NIEKTORÍ skvelí pátrači vypátrali a poradili si sami. Niekedy sa aj medzi sebou hádali a durdili, nikdy však sa však nepobili. Ľudí sa vypytovali, pekne zdravili a ďakovali. Dúfam, že si to všetko pekne užili a mesto lepšie spoznali (a my učitelia sme možno lepšie spoznali seba aj ich).
            Keď sa pozerám na celú VeSIPa znova. BOLO TO SKVELÉ.

            Deň Amosa -2.stupeň
        • Deň podľa Ámosa - 1.stupeň
          • Deň podľa Ámosa - 1.stupeň

          • Deň podľa Ámosa  - deň, na ktorý sa deti už veľmi tešia, pretože v tento deň oslavujeme Deň učiteľov tak, ako to hlásal učiteľ národa -J.A.Komenský „ Škola hrou“. Deti sa  neučia podľa rozvrhu, ale počas doobedia pracujú v skupinách pri riešení rôznych zaujímavých úloh.

            1.stupeň

            U prvákov ste mohli navštíviť Laboratórium u ničiteľov mýtov. Poznáte seriál, v ktorom sa partia ľudí rozhodla dokazovať, či niektoré mýty sú pravdivé alebo nepravdivé? Tak v takomto laboratóriu ste sa mohli ocitnúť v piatok v našej škole. Zaujíma vás, aké mýty sme borili? Tak napríklad: Myslíte si, že papier nedokážete zložiť vždy na polovicu viac ako 7-krát? Skúste si to. Je jedno, aký veľký je papier, či je novinový alebo z časopisu, vždy ho zložíte maximálne 7-krát. Viete, že dokážete spojiť dve knihy bez použitia lepidla tak, aby ste ich nevedeli od seba oddeliť (bez toho, aby ste knihy otvorili)? Aj toto sa nám podarilo dokázať. Skúšali ste, čo sa stane s  tekutinou v miske, kde vložíte na plastelíne zápalky, zapálite ich a zakryjete pohárom? Asi všetci viete, že zápalky zhasnú, ale všimli ste si niekedy, že do tohto pohára sa nasaje všetka voda z misky? Skúmali ste fakt, že voda v pohári vám otočí smer šípok, ktoré sa nachádzajú za pohárom? Viete roztočiť slamku položenú na vrchnáku plastovej fľaše bez dotyku, fúkania alebo búchania do fľaše? My už to vieme. A tiež sme vytvorili bublinových hadov len pomocou plastovej fľaše, utierky a saponátu. Ak neveríte, pozrite sa na fotografie.

            Do druháckej triedy prišla na návštevu teta Evička, ktorá nám ukázala, ako možno recyklovať staré noviny a naučila nás pliesť z papiera. A že to nie je ľahké sme sa všetci „na vlastné ruky“ presvedčili. Najskôr treba noviny nastrihať, vyrobiť roličky, zafarbiť ich a až potom môžeme začať pliesť. Treba sa však vyzbrojiť trpezlivosťou a šikovnými prstami. Každý z nás si vyrobil krásne červené srdiečko. Tiež sme si mohli pozrieť, aké rôzne košíky, anjeliky, veľkonočné sliepočky, vajíčka a iné výrobky sa dajú takto vyrobiť.

            V triede u piatakov sme sa hrali hru „Človeče nehnevaj sa.“ Deti sa rozdelili do štyroch skupiniek (v každej boli zastúpené deti každého ročníka). Rozdelili sme si farebné figúrky a hra sa mohla začať. Kockou sme hádzali na interaktívnej tabuli. Po hodení kockou sa nám zobrazila otázka alebo úloha. Ak ju skupinka detí správne vyriešila, mohli si posunúť figúrku na hracom koberci. Deťom sa darilo, i keď táto hra nebola najľahšia. Bolo treba „dať hlavičky dokopy“ a spoločne úlohy riešiť. Samé deti uznali, že každý člen skupiny, bez ohľadu na vek, bol skupine nápomocný.

            „Kuchtíci“ boli v triede štvrtákov. Tu sa celý deň pripravovali štyri dobrôtky dookola. Počas tohto vyučovania sa v triede každú hodinu menili žiaci prvého stupňa. Pani učiteľky si ich hneď na začiatku rozdelili k štyrom stolom tak, aby pri každom bol práve jeden štvrták, tretiak, druhák a prvák. Na každom stole bol pripravený jednoduchý recept, podľa ktorého mali postupovať.  Deti pripravovali krabiu nátierku alebo syrovú s cesnakom, ďalej kokosové guľky, nepečenú Marlenku alebo cestovinový šalát. V skupinkách si najprv museli pozrieť ingrediencie a následne priniesť všetko potrebné k svojmu stolu. Ich práca sa začala. Žiaci vážili, krájali, strúhali, miešali. Po náročnej hodine v „kuchyni“ sa mohli jednotlivé skupinky svojimi dobrôtkami vzájomne pohostiť.

             

            Deň Ámosa-1.stupeň

             

        • Matematická pytagoriáda
          • Matematická pytagoriáda

          • Niekoľko našich detí sa zúčastnilo okresného kola Matematickej pytagoriády v Holíči  a ako sa im darilo, si môžete pozrieť:

            3. ročník – Gučková Aneta – 12. miesto
            4. ročník – Šantavý Juraj – 3. miesto
                            Balážik Pavol – 5. miesto
            5. ročník – Bátková Emília – 1. miesto
            6. ročník – Budinský Juraj – 1. miesto

                             Romanová Ema – 2. miesto
                             Dujsík Radoslav – 3. miesto
                             Vajla Michal – 4. miesto
            8. ročník – Juríčková Barbora – 1. miesto
                             Antálek Rudolf – 2. miesto
                             Kapičáková Aneta – 3. miesto

            Blahoželáme a ĎAKUJEME  za peknú prezentáciu našej malej školičky.

        • Senické zrkadielko Anky Gamanovej
          • Senické zrkadielko Anky Gamanovej

          • Aj štyri dievčence z našej školy Agáta L., Cindy J., Veronika A. a Dáša V. si zažili svoju veľkú chvíľu na 44. regionálnej súťažnej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti okresov Senica a Skalica 2015, keď s predstavením „Viki“ túto súťaž vyhrali  a postúpili na krajskú súťažnú prehliadku detskej dramatickej tvorivosti Trnavského kraja Senickú divadelnú jar. Dievčence sú členkami Detského divadelného súboru Studnička zo Základnej umeleckej školy v Skalici. Predstavenie režírovala a pripravila Mgr. Jana Kutalová.  Skvelé, nech sa tak darí aj naďalej!
             

            Krajská súťažná prehliadka detskej dramatickej tvorivosti Trnavského kraja - Senická divadelná jar sa konala 16.4. 2015 a divadelný súbor Studnička s predstavením Viki sa umiestnil ako druhý. Dievčence určite chceli vyhrať a dali do divadielka celé svoje srdce a preto ich možno druhé miesto sklamalo. ALE! Byť druhý v celom celučičkom kraji si zaslúži veľký potlesk. Dúfame, že Viki uvidíme na živo aj v Skalici. BLAHOŽELÁME dievčencom aj pani režisérke. (ma)

            Čítajte viac: http://zahorie.sme.sk/c/7720478/studnicka-zo-skalice-vyhrala-senicke-zrkadielko-anky-gamanovej.html#ixzz3W5IH56oO

            Senické zrkadielko Anky Gamanovej-17.3.15
        • DEŇ VODY
          • DEŇ VODY

          • Svetový deň vody (angl. World Water Day) je určený na 22. marca už od roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne Organizácia Spojených národov (OSN).

            My sme si pripomenuli význam vody pre nás všetkých 30. marca, netradičnou diskusiou o VODE, ktorej sa zúčastnili žiaci a učitelia II. stupňa. Piataci predstavili  ,, Vodný ekosystém“ a prezradili nám dôležitosť vody v tomto prírodnom systéme, priblížili nám rozmanitosť života na tomto mieste.
            Šiestaci si pripravili svoj vlastný ,, Skleník“, mikrosvet, kde má voda svoje jedinečné postavenie. Siedmaci vstúpili do diskusie každý svojim postrehom na tému voda, kde nás niektoré informácie naozaj prekvapili a starší žiaci si pripravili fakty o vode v otázkach a odpovediach. Dozvedeli sme sa aj o tom, že voda má pamäť, energiu a množstvo iných zaujímavých vlastností. Nakoniec nás v jedálni čakal ,, VODNÝ BAR“, kde bola pripravená ,,vodovoda“ , ktorú skrášľovali  kúsky citrónov, pomarančov, jahôd a lístočky medovky.

            Deň vody-30. 3.2015
        • Beseda s EleniS
          • Beseda s EleniS

          •       V  novembri minulého roka  sa dostala na knižné pulty rozprávková  kniha Pappilónia od pani Eleny Ševčovičovej
            / EleniS /, ktorá je nielen autorkou knihy, ale zároveň aj mamičkou Alexa a Sofinky, žiakov našej školy.

            Veľmi nás potešilo, že  práve v mesiaci marec, ktorý je zasvätený knihám, prijala naše pozvanie na besedu so žiakmi 1.stupňa.

            Ako sa Elenis dozvedela, veľa žiakov malo už knihu prečítanú a mali prichystaných aj veľa otázok.
            Prekvapením bolo odhalenie, že prvým zámerom EleniS bolo vytvoriť filmovú rozprávku. Okrem iného sa žiaci dozvedeli o spolupráci s Dašou Mambou a MC Erikom, ako náročné bolo  nájsť  pravé miesto na fotografovanie a ako pri fotení spolupracovali všetci členovia rodiny, že Koboltom na fotografii je Sofinkin a Alexíkov starý otec.               
            Autorka knihy mala vždy rada tajomno, magično, záhady a toto všetko vložila do knihy. Deťom chcela knihou urobiť radosť a popritom fotografiami ukázať krásnu Skalicu.   
            EleniS vyzvala žiakov, aby v živote kráčali za svojimi snami, či túžbami a aby vynaložili všetko úsilie k ich naplneniu.
               Na záver EleniS prečítala všetkým úryvok z knihy  a vyzvala ich do tanca.  Všetci si teda zatancovali na pesničku „ Ži svoj sen“, ktorá je súčasťou knihy.

            Elenis, ďakujeme a  želáme veľa tvorivých úspechov!!

        • Divadlo Clipperton - Zlatá rybka
          • Divadlo Clipperton - Zlatá rybka

          • Piatok 20. marca, posledný zimný deň, navštívilo našu školičku divadlo Clipperton z Banskej Bystrice s novou rozprávkou Zlatá rybka. Žiaci prvého stupňa so zvedavosťou čakali na každú ďalšiu scénu tejto rozprávky plnej humoru. Obsahovala množstvo nečakaných prekvapení, kde okrem tradičných postáv vystupovali aj postavy zo súčasných televíznych programov, ako je napríklad Ninja korytnačka alebo známa speváčka Lady Gaga. Vystúpenie sa nám veľmi páčilo a tešíme sa zasa niekedy nabudúce.

            Zlatá rybka-20.3.15

             

        • IMPULZ CREW, akcia Tour de school
          • IMPULZ CREW, akcia Tour de school

          • Piatok trinásteho! Podľa rozšírenej povery sa považuje za nešťastný deň. No pre niektorých z nás to bol deň plný úsmevu a radosti zo zážitkov z vystúpenia IMPULZ CREW, tanečnej skupiny mladých šikovných ľudí. Po privítaní nasledoval ich program pozostávajúci z rôznych tanečných štýlov, počas ktorého obdarovali našich žiakov rôznymi darčekmi. Páčilo sa nám, že jednotlivé tanečné prvky boli zrozumiteľne vysvetlené a predvedené. Ku koncu programu vyzvali našich odvážlivcov, aby prišli a skúsili sa niečo pekné tanečné naučiť s jednotlivými členmi skupiny. Ako prvé sa s nadšením prihlásili naše niektoré štvrtáčky. O chvíľu na to sa pripojili aj ďalšie dievčatá a chlapci z druhého stupňa.Veď pozrite sami v našom krátkom videozázname.

            Tanečná skupina IMPULZ CREW zožala veľký úspech u mnohých žiakov našej školy, a preto sme sa rozhodli zistiť o nich viac. Nech sa páči, tu ich máte.

            Charakteristiky skupiny a akcie TOUR de school

            CHARAKTERISTIKA SKUPINY IMPULZ CREW: Tanečné BRATSTVO pôsobiace na slovenskej a českej scéne už nejaký ten čas. Spoločne tvoríme skupinku ľudí, ktorí sa venujú rôznym adrenalínovým športom. Nebojíme sa skočiť do čohokoľvek. Snažíme sa robiť všetko na 100%. Tvoríme programy a vystupujeme na rôznych akciách. Tancujeme nami vybrané štýly. Choreografie sú tvorené iba našimi nápadmi, v ktorých kombinujeme prvky breakdance, krump, electric, acrobatic, scenic, newstyle. Našou hlavnou myšlienkou je dať do choreografie dej pre väčší zážitok a lepší pocit z vystúpenia.

            CHARAKTERISTIKA AKCIE TOUR DE SCHOOL: Program a tanečné vystúpenia pre študentov základných a stredných škôl, ktorý spoločne vytvorilo 5 ľudí z rôznych tanečných skupín a rôznych tanečných štýlov. Tanečný team ľudí, ktorý chce predstaviť a rozvinúť tanečnú kultúru pre širšiu verejnosť a motivovať mládež pre aktívnejší štýl života.

            ÚSPECHY: My sme dlhé roky chodievali na súťaže kde sa dalo, a tých úspechov je veľmi veľa. Môžete pozrieť odkaz na našu FB fanpage (na našu stránku), tam sa všetko dozviete: https://www.facebook.com/impulzcrew

            IMPULZ CREW, akcia Tour de school
        • Hurbanov pamätník - školské kolo
          • Hurbanov pamätník - školské kolo

          •        Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku, sme v našej škole usporiadali školské kolo Hurbanovho pamätníka. Zúčastnili sa ho víťazi triednych kôl a členovia recitačného krúžku.

            Súťažilo sa v  troch kategóriách:

            1. kat. - 1., 2., a 3.  trieda  
            2. kat. - 4. , 5.,a 6. trieda  
            3. kat. - 7. ,8., a 9. trieda

            Porota súťažiacim, okrem druhých a tretích miest udelila tri prvé miesta a títo výhercovia nás pôjdu reprezentovať do obvodného kola Hurbanovho pamätníka, ktoré sa bude konať 24. 3. 2015 v Skalici. Tu sú mená držiteľov prvých miest: Martin B.(2.r.), Patrícia K.(5.r.) a Linda P.(4.r.).

                    Žiačky , Aneta  L.(8.r.), Veronika. A.(6.r.) a Simona L.(3.r.), ktoré sa minulý rok zúčastnili krajského kola HP v Trnave, automaticky postupujú do okresného kola, ktoré sa tiež uskutoční v Skalici.

                     Ďakujeme a blahoželáme všetkým súťažiacim, ktorí sa vzorne pripravili na recitáciu a víťazom želáme veľa úspechov v ďalších kolách.

        • Výmenná BURZA KNÍH
          • Výmenná BURZA KNÍH

          • Tak a už máme iba pár dní , kedy sa skončí marec - ,,Mesiac kníh“. Naša škola pripravila akciu, ktorá  bola zameraná na výmenu kníh. Kníh, ktoré nám otvorili bránu fantázie, niečo nás naučili, alebo nám iba spríjemnili všedné dni.  Ale ako to už býva, prečítanú knihu  odložíme do knižnice a ako keby sme na ňu zabudli.  A práve preto naša škola usporiadala  akciu pod názvom „Výmenná burza kníh“.  Každý, kto mal vo svojej knižnici prečítanú a odloženú knihu, ju mohol doniesť a tak prispieť k úspechu tejto prospešnej a zároveň aj zábavnej akcie. A naozaj , žiaci, rodičia, ale aj učitelia doniesli množstvo kníh, ktoré sa vďaka výmennému, čiže bartrovému  obchodu dostali k novým majiteľom. A tak knihy, ktoré nás sprevádzali a pomáhali nám kráčať životom, teraz vďaka tejto akcii, sprevádzajú životom nových majiteľov. A je jedno či je to dieťa, alebo dospelák. Preto  by sme sa chceli ešte raz poďakovať všetkým, ktorí svojou troškou prispeli k úspešnému priebehu akcie venovanej dobrému priateľovi človeka – knihe.

            Výmenná burza kníh-24.3.15