• Školské majstrovstvá Trnavského kraja v šachu
          • Školské majstrovstvá Trnavského kraja v šachu

          • Vo štvrtok, 10. 12.2015, sa v Senici uskutočnilo krajské kolo základných škôl v šachu. Konkurencia tu bola naozaj veľmi silná. Medzi chlapcami sa naši zástupcovia mohli stretnúť aj s účastníkmi majstrovstiev EÚ alebo majstrovstiev sveta. Dievčatá mali o niečo jednoduchšiu úlohu a Eme R. sa podarilo uhrať veľmi pekné 6. miesto spomedzi 13 hráčok. V konečnom zrovnaní škôl, ktoré sa zapojili do turnaja, naša škola obsadila veľmi pekné tretie miesto.

               

            Šach-šk.kolo Trn.kraja

             

        • Školské kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA
          • Školské kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA

          • V pondelok 7. 12. 2015 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda pre žiakov 3., 4. a 5. ročníka. Šiestaci, siedmaci a ôsmaci súťažili v utorok 8. 12. 2015. Táto súťaž je medzi žiakmi obľúbená, nakoľko ide o pomerne ľahké príklady. Žiaci majú k dispozícií 15 príkladov na 60 minút. Na to, aby sa stali úspešnými riešiteľmi, musia vypočítať minimálne 10. Nehodnotí sa postup ani jednotlivé kroky, stačí správny výsledok. Je tu ale dôležitý celkový čas počítania. Ak majú 10 správnych príkladov, pripočítavajú sa im body za čas. Za každé 4 ušetrené minúty (z tých 60-tich) sa pripočíta 1 bod. Takže deti musia počítať dobre a rýchlo. A ako sa im darilo? Pozrite si nasledujúcu tabuľku.

            pyt_3_4_5.pdf

            pyt_6__7__8.pdf

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a pani učiteľkám za prípravu ďakujeme. Veríme, že v okresnom kole sa im bude dariť rovnako dobre.

        • Chess in schools Londýn 5. - 6. 12. 2015
          • Chess in schools Londýn 5. - 6. 12. 2015

          • V uvedených dňoch sa konala v Londýne medzinárodná konferencia Šachu na školách, na ktorú som bola pozvaná spolu s predsedom Slovenského šachového zväzu prezentovať svoje skúsenosti o práci a výsledkoch  projektu Matematika na šachovnici. Tento projekt beží v našej škole už 7. rok. Súčasne sme tiež zapojení v projekte Šach na školách, ktorý je naozaj rozšírený už po celom svete. O tom svedčí aj návšteva zástupcov na tejto konferencii z rôznych krajín sveta. Svoje zastúpenie mali nielen štáty Európy, ale aj USA, Juhoafrická republika, Kanada a Izrael. Program tu bol nabitý, niekedy bežalo súčasne aj 5 blokov s rôznym zameraním. Ponuka bola teda veľmi rôznorodá a zaujímavá. Mohli ste počuť príspevky na témy: Šach v spoločnosti, Kedy je najlepší vek začať učiť deti hrať šach, Šach a deti s ADHD, Inklúzia a integrácia pomocou šachu, Nový horizont projektu Šach na školách, Tréning učiteľov na učenie šachu, ale aj Šach vo väzniciach, Šach a starí ľudia, Šach a futbal. Svoju prezentáciu som mala v bloku Šach a matematika spolu so zástupcami Maďarska, Nemecka a Talianska. Za SR bol aj Stanislav Vlček, vedúci projektu Šach na školách u nás. V závere sme boli sme aj s predsedom Slovenského šachového zväzu pozvaní na otvorenú hodinu šachu do Budapešti a dúfame, že spolupráca sa bude rozvíjať aj naďalej.

            Viera Haraštová

            http://chess.sk/Chess in Schools

            Fotogaléria

             

             

        • A prišiel aj Mikuláš
          • A prišiel aj Mikuláš

          • Už v piatok 4.12. sa u nás v škole zastavil Mikuláš so svojou hliadkou čertov a anjelov. Prešiel všetky triedy a v každej sa čo-to dozvedeli nie len o dobrých ale aj o „rožkatých“ deťoch. Našťastie si v každej triede pripravili básničku, riekanku či pesničku a Mikuláš sa predsa len nakoniec usmieval a rozdával malé sladkosti. Na druhom stupni si vypočul aj anglickú pesničku, dozvedel niečo o Egypte,  započúval sa do veršov z Maríny, zaspieval si koledu po záhorácky... Nezľakol sa ani deviatakov a tí ho zasa prekvapili hlasným čítaním v angličtine:)
            Je to od teba milé, milý Mikuláš, že sa u nás každý rok zastavíš. Ďakujeme. 

            Mikuláš 2015
        • Exkurzia do Strážnice
          • Exkurzia do Strážnice

          • 3. decembra 2015 išli druháci, tretiaci a štvrtáci do Strážnice, aby navštívili tamojší skanzen. Boli v ňom privezené chalúpky z celej Moravy. Najprv navštívili obchod so suvenírmi a potom išli do prvého domčeka, pred ktorým sedeli Lucie. Boli celé biele, nemé a na varechách mali múku, z ktorej dali každému okoloidúcemu trochu na líčko. Na chodníku stretli Mikuláša, Anjelov a Čertov. V druhom domčeku videli, ako sa pečú vianočné oblátky. Vo vedľajšej izbe sedeli ženy a driapali perie. Tie rozprávali tajomné príbehy o vodníkoch a čiernych rytieroch. Tam sa im páčilo asi najviac. V ďalšej chalúpke videli, ako sa rozpúšťa olovo a lodičky z orechových škrupiniek. Zdobili si aj medovníčky. Keď sa vracali naspäť k východu zaspievali im koledovníci a zavinšovali Traja králi. Aj keď trochu zablatení, ale spokojní sa vrátili pred obedom do školy.  (Paulínka R., 4. trieda)

            Strážnice 3.12.15
        • Diplom Na ceste k Zelenej škole
          • Diplom Na ceste k Zelenej škole

          • V tomto kalendárnom roku 2015 sme sa aktívne zapojili do programu Zelená škola a toto je jeden z  mnohých výsledkov a zážitkov:)  
             
            Čo to presne znamená ?

            Zelená škola je výchovno-vzdelávací program určený pre materské, základné a stredné školy, ktoré chcú zmeniť seba a svoje okolie. Cieľom programu je podpora školských komunít, v ktorých si ich členovia vyskúšajú čaro i nástrahy spolupráce. Žiaci s pomocou učiteľov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene. Program na Slovensku koordinuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica. Národným garantom programu Zelená škola je sieť environmentálne-výchovných organizácií ŠPIRÁLA. Medzinárodným garantom je Nadácia FEE - Foundation for Environmental Education. 

              

             

        • EXKURZIA DO BA
          • EXKURZIA DO BA

          • To, že sme sa mnohí tešili už aspoň dva mesiace vopred, len pridalo na intenzite očakávania. Titanic a NR SR a potom ešte čosi z Bratislavy, ako skorší darček od Mikuláša pre 2. stupeň bol naplánovaný na štvrtok 26. 11. 
            Skupina siedmakov cestovala vlakom a ďalších 40 detí sa priviezlo autobusom priamo na výstavisko. Svoje zážitky z výstavy Titanic deti krásne spracovali do slohových prác v slovenskom i anglickom jazyku, dvojice odpovedali na kvíz k výstave a mnohí k opisu pridali aj svoje postrehy a názor. Viaceré  práce sú naozaj výborne zapísané a bolo by škoda nechať si ich schované v zásuvke. Verím, že sa nám podarí vymyslieť spôsob, ako ich prezentovať:)
            Ďalšou zastávkou bol parlament alebo NR SR a okrem skvele zvládnutej „lekcie“ o fungovaní a histórii parlamentu sme sa napokon trocha nečakane dostali aj na tzv. interpelácie poslancov a niektorí z nás mali možnosť vidieť a počuť i premiéra SR, niektorých ministrov a poslancov. Bola to veľká téma na všeobecnú debatu počas cesty z parlamentu na hrad a do mesta na vianočné trhy. My siedmaci a deviataci sme ešte pre tým „kukli“ aj na vždy skvelé a zábavné výstavy v Bibiane.

            Celkové hodnotenie exkurzie 1*.   

            Titanic
        • V našej škole sa už aj čaruje!
          • V našej škole sa už aj čaruje!

          • V piatok 27. 11. 2015 sa na malú chvíľu v našej škole čarovalo. Celé „čarovanie“ mal na svedomí žiak 7. ročníka JURAJ BUDINSKÝ.

            Juraja veľmi zaujíma veda a neustále by sledoval a robil pokusy, a tak prišiel s návrhom, aby sme si na hodinách fyziky urobili pokusy so suchým ľadom.

            Priznám sa, mala som zo začiatku veľké obavy, a to hlavne o bezpečnosť a zdravie žiakov. Spoločne sme si naštudovali pokusy a nežiaduce vedľajšie účinky, ktoré by mohli nastať. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli, že budeme pokusy robiť na školskom dvore. No a potom nám prišlo ľúto, že by to videlo len 11 žiakov, a tak sme pozvali všetkých žiakov školy a pani učiteľky.

                     Čo je suchý ľad?

            Suchý ľad je zaužívaný názov pre pevné skupenstvo oxidu uhličitého, ktorý je v bežných podmienkach v plynnom skupenstve. Najčastejšie je používaný ako všestranný ochladzovač. Suchý ľad sublimuje, čiže sa mení z pevného skupenstva na plynné bez prechodu na kvapalné skupenstvo pri normálnom atmosférickom tlaku. Väčšinou sa predáva v tvaroch granuliek.

            V prvom pokuse sme si ukázali reakciu suchého ľadu s vodou. Do vedierka, kde bol ľad, sme naliali vodu. Z vedierka sa začal šíriť krásny rozprávkový dym.

            V druhom pokuse sme to vedierko pretreli saponátom a vytvorila sa nám veľká bublinka plná dymu. Bohužiaľ, malé bublinky sa nám nepodarilo vytvoriť, hoci pri skúške sa nám tvorili krásne.

            V treťom pokuse sme si ukázali, čím je nebezpečný plyn oxid uhličitý. Jeho hustota je väčšia ako hustota vzduchu, a preto sa drží pri zemi, resp. pri dne nádoby. Keď sme fúkali bubliny do nádoby, tak tie na ňom krásne, jemne plávali.

            Verím, že sa pokusy páčili, a ďakujeme Jurajovi a jeho rodičom za super nápad a kúpu suchého ľadu.

            Levočová

            Ľadový pokus

        • IBOBOR  2015/2016
          • IBOBOR 2015/2016

          • V tomto školskom roku sa informatickej súťaže iBobor zúčastnilo v našej škole 15 žiakov v kategórii Bobrík (4. ročník), v kategórii Benjamín 33 žiakov (5. – 7. ročník). Prihlásení boli aj kadeti – žiaci 8. ročníka, avšak kvôli prerušenej dodávke elektrickej energie sa súťaže v daný deň nemohli zúčastniť. Súťaž v našej škole prebehla v dňoch 12.11. - 13.11. 2015.

            Mali sme 10 úspešných riešiteľov:

            v kategórii Bobrík – Nelka P., Dianka Č., Anetka G.

            v kategórii Benjamín – Radko D. (63 bodov), Sárka O. (62 bodov), Juraj S. (61 bodov), Juraj B.(60 bodov), Tamarka M. (60 bodov), Miško V. (55 bodov), Ivko J.(50 bodov)

            Celkové poradie našich žiakov -  klikni na daný text

                                                                                                                         

            iBobor2015
        • O Červenej Čiapočke trocha inak
          • O Červenej Čiapočke trocha inak

          • V stredu 25.11.2015 sa žiaci 1. stupňa potešili, keď medzi sebou mohli privítať študentky zo Strednej odbornej školy J. Čabelku v Holíči pod vedením p.Černina. Tieto dievčatá neprišli len tak, prišli nám predviesť dramatizáciu rozprávky O Červenej Čiapočke. Ich prevedenie bolo troška iné ako klasická verzia, avšak veľmi aktuálne: Červená Čiapočka mala červenú čiapočku, aj košík s jedlom pre svoju starkú, aj stretla vlka, aj horár tam bol... ale správala sa a vyjadrovala ako mládež v dnešnej dobe. Že ako to je? Tak používala mobil, robila si selfíčko, v ruke mala cigaretku, vlka sa nebála, ba si s ním aj pripila, ba až celú fľašu vínka vypila ... čo zažila, bolo úsmevné a zároveň aj poučné. A ak na začiatku Červená Čiapočka neposlúchala svoju mamu, fajčila a pila alkohol, pán horár ju na konci z toho vyliečil a presvedčil, že je oveľa lepšie vybehnúť si do prírody alebo si zahrať futbal len tak pre dobrý pocit a svoje zdravie. Deťom sa táto rozprávka veľmi páčila a my ďakujeme študentkám za ich pekné vystúpenie.

            Červená Čiapočka
        • MEDOVÉ RAŇAJKY aj v našej škole
          • MEDOVÉ RAŇAJKY aj v našej škole

          • Taký jednoduchý a sladký nápad! Pôvodná myšlienka zo Slovinska sa uchytila a kampaň Európske medové raňajky podporili aj slovenskí včelárí. 20.11. 2015 sme si pochutili na všakovatých medíkoch zo Skalice a dozvedeli sme sa čo – to o mede, včelách a ľuďoch. Na  raňajky bol chlieb s naozajstným maslom a skalickým MEDOM. Skvelé. Vďaka p. Blahovej a všetkým, čo pomáhalo chleby natierať. Zjesť ich nebolo vôbec ťažké:)

            Medové raňajky
          • Mladý technik

          • Naši deviataci, Radko B. a Rišo M., sa 3.11.2015 zúčastnili súťaže Mladý technik, ktorú organizovala SOŠ strojnícka Skalica. Spolu s ostatnými žiakmi z rôznych základných škôl si vyskúšali svoje vedomosti a zručnosti - museli vyplniť test, vyhotoviť náčrt podľa zadania, zhotoviť výrobok podľa daného postupu. Nič jednoduché, ak sa tomu venujete na hodine techniky od septembra :). Ale zvládli to. Získali 4. a 6. miesto a môžeme byť na nich právom hrdí.

        • MO Skalického okresu vo florbale
          • MO Skalického okresu vo florbale

          • Chlapci 3. a 4. ročníka sa 23.10.2015 zúčastnili MO Skalického okresu vo florbale. Hralo sa v telocvični ZŠ Strážnická ul. v Skalici. Mali sme len jedného súpera, domácich hráčov, a hrali sme na dva zápasy. Prvý zápas sme prehrali 1:4, druhý vyhrali 4:2, postup nám ušiel o jeden gól. Veľmi nás to mrzelo, ale taký je šport: športová šťastena je vrtkavá. Nevadí, potrénujeme a na budúci rok možno postúpime : -). Našu školu reprezentovali títo hráči: Maťko B., Riško Sch., Dan L., Ivan M., Vilko H., Filip D., Julko M., Ondrej P., Filip M.

              

             

             

        • Šachové Majstrovstvá Skalického okresu žiakov ZŠ
          • Šachové Majstrovstvá Skalického okresu žiakov ZŠ

          • V piatok, 6. 11. 2015, sa vo veľmi príjemnom prostredí Hotela sv. Ľudmila odohral ďalší ročník Majstrovstiev Skalického okresu žiakov základných škôl v šachu. Tento rok sa turnaja zúčastnili zástupcovia šiestich škôl nášho okresu a musíme skonštatovať, že sme radi zvyšujúcemu sa počtu žiakov a škôl, ktoré zastupujú. V dievčenskej kategórii hralo spolu 9 dievčat a okrem našej školy bola zastúpená jednou hráčkou aj ZŠ Bernolákova Holíč.  Naše dievčatá jej však veľkú šancu nedali. Jednoznačnou víťazkou sa stala Lívia S. (9. r.). Na druhom a treťom mieste skončili sestričky Ema (7. r.)  a Ela R (3. r.).

            V chlapčenskej kategórii to bolo napínavejšie. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl z nášho okresu a hralo 23 chlapcov. Prvenstvo sme si však nenechali zobrať. Celkovým víťazom sa stal Ján Š (8. r.). Na druhé miesto sa prebojoval zástupca ZŠ Vajanského a tretie miesto opäť patrilo našim a obsadil ho Richard M (9. r.). Prví traja v oboch kategóriách postupujú na Majstrovstvá Trnavského kraja.

            Výsledková tabuľka.pdf

            Majstrovstvá Skalica
        • Úcta k starším
          • Úcta k starším

          • Tak ako každý rok v októbri, v Mesiaci úcty k starším, aj tentoraz  sme 27. 10. 2015 boli navštíviť babičky a deduškov  v Domove  pre seniorov v Skalici pri Hájku. Pripravili sme si pre nich kultúrny program - žiaci z druhej triedy recitovali básničky, členovia dramatického krúžku zahrali scénku o zajkovi a pesničku. Štvrtáci zaspievali pieseň Bonjour, bonjour, dievčatá tretiačky a štvrtáčky zahrali na flautičky, Simonka zarecitovala básničku Zvončeková mamička  a tancom potešili dve dievčatá z 5. triedy.

            Babičky a deduškov vždy poteší rezký pohyb dieťaťa, hovorené slovo, nežný detský hlások... Pripomenie im to možno vlastné detstvo, svoje deti alebo vnúčatá. Skrátka, sú to vďační diváci a poslucháči.

            A preto ďakujeme všetkým deťom aj pani učiteľkám, ktoré takéto niečo s radosťou pre seniorov pripravili a spestrili im polhodinku ich života.

             ek

             

            Úcta k starším 2015
        • HALLOWEEN
          • HALLOWEEN

          • Prípravy na „Jesennú halloweensku parádu“ začali ešte pred týždňom. Naša škola sa postupne zapĺňala pestrými obrázkami jesenných stromov, tekvičiek, ale i pavučinami, netopiermi a opustenými hradmi. V utorok sme k tomu pridali i voňavé halloweenske medovníčky, ktoré sme sa učili zdobiť so Samkovou mamkou. V stredu pre prázdninami sme prišli štýlovo oblečení a učili sme sa tiež „štýlovo – tematicky“. Počítali sme tekvice na plese, tvorili sme záhadné príbehy, riešili jesenné tajničky. Počas veľkej prestávky sme stihli celoškolskú prehliadku masiek a po obede sme ocenili Sárku, ktorú deti hlasovaním posunuli na 1. miesto (vďaka však patrí všetkým, ktorí sa zúčastnili tohto mini plesu :-) . Najviac sme sa však tešili na poobedie, pretože sme sa na rôznych miestach školy venovali jesennému tvoreniu a vymýšľaniu: na školskom dvore sme vyrezávali tekvice, v prváckej triede vyrábali lampášiky, v jedálni sme varili jesenný punč a natierali chleby s masťou a cibuľou, u šiestakov vznikol strašidelný hrad aj s rekvizitami. Medzitým sme sa pozerali na rozprávky a filmy a keď sa zotmelo, za sprievodu svetielkujúcich lampiónov, lampášov a bateriek sme sa presunuli na dopravné ihrisko, kde sa konali súťaže v kotúľaní tekvice, prenášaní vedra, hľadaní jesenného pexesa a mnohé ďalšie. Zavŕšením tohto veselého dňa bolo spanie v škole, ktoré si tento rok užili tretiaci a piataci. Spalo sa im dobre, vraj lepšie ako doma :-).      

             

            Halloween 2015

             

        • Stredoeurópsky deň stromov
          • Stredoeurópsky deň stromov

          • Rozhodli sme sa pripraviť tento deň o čosi skôr, a tak 20. októbra hneď zrána už našu školičku zdobilo presne 9 čarokrásnych stromov. Každá trieda mala za úlohu vytvoriť si spoločne svoj vlastný triedny strom. A výsledok? Spolu 10 umeleckých diel a z každého ,,dýcha“ jedinečný príbeh. Ešte aj teraz zdobia vestibul našej školy a ak budete mať cestu okolo, príďte sa pozrieť!

            Európsky deň stromov
        • Deň zdravej výživy
          • Deň zdravej výživy

          • „Milujem tieto dni,“ skríkli niektorí žiaci pri pohľade na  preplnené stoly školskej jedálne v pondelok, 19.10. Tie sa totiž priam prehýbali pod množstvom zdravých dobrôt od výmyslu sveta. Pripravili ich rodičia našich žiakov, pani učiteľky  a tiež aj samotní žiaci, od prváčikov až po tých najstarších. Takto si totiž každoročne  pripomíname Deň zdravej desiaty u nás v škole.                      Hneď prvú triednicku hodinu žiaci spoločne s pani učiteľkami pripravujú vo svojich triedach zdravé a chutné prekvapenia a pani kuchárka s ostatnými pani učiteľkami ich aranžujú a označujú menovkami. No a potom nastane tá pravá chvíľa – ochutnávanie, hodnotenie a príde aj na výmenu receptov.

            Všetci dobre vieme, že výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie, poskytuje energiu, živiny. Ale my máme v tento deň možnosť vidieť, že zdravá výživa je aj  spojená s emóciami a s pocitom uspokojenia. 

            A tak som sa tých niektorých usmiatych a spokojných tváričiek  našich najmenších spýtala:

            Deti, čo sa Vám na dnešnom pondelku, venovanom zdravej desiatej, najviac páčilo?

            Kompletný zbor-  všetkóóóóó!!

            A čo najviac?

            Agátka P. - Mne sa páčilo, že sme mohli priniesť do školy pre všetkých jedlo a že sme ho v triede aj spoločne vyrábali.

            Barborka Fašková – Koláče ostatných aj svoj.

            Barborka Florková – mne sa páčili sušienky a všetko.

            Viktorka – Mne sa páčilo, ako sme vyrábali banány v čokoláde a ja som jedla koláče.

            Maťko K. - Mne chutili koláče Lenky Ondírkovej a ešte aj moje.

            Vierka L. - Najlepšie boli všetky chlebíčky.

            Vilko V. - Mne sa páčili také koláčiky, rohlíčky s nátierkou a že sme si nemuseli priniesť desiatu.

            Maxík B. - Mne chutilo úplne všetko.

            Beny B. - Mne všetky nátierky.

            XuanXuan – Mne chutil šalát a koláč.

            Majka – Najlepšie bolo, ako som chutnala banány v čokoláde. Bolo to tak dobre urobené!! To sme my robili, aby si vedela!

            Deň zdravej výživy-16.10.15
        • Festival Bridgin´ V4 v Pezinku
          • Festival Bridgin´ V4 v Pezinku

          • 1. ročník festival divadiel z krajín V4  pripravilo jazykové centrum The Bridge a jazykom, ktorý spájal predstavenia, krajiny, hercov a divákov, bola angličtina. Naši deviataci si pozreli predstavenie Dejiny Anglicka, časť I., od The Bear Educational Theatre z ČR a potom predstavenie Kukucheers zo Slovenska. Prvé predstavenie zahrali len dvaja herci, ktorí s minimálnymi rekvizitami a kostýmami dokázali baviť a vzdelávať publikum celú hodinu. Previedli nás dejinami Anglicka od roku 0000 do vlády Alžbety I. okolo r. 1600. Ich repliky a vystúpenie bolo naozaj skvelé a ich angličtina viac než prijateľná. Myslím, že sme si to krásne užili. Druhé predstavenie bolo na motíve Martina Kukučína – Rysavá jalovica. Prišli sme pripravení a pretože sme ovládali dej, postavy, správanie a postoje osôb, pochopili sme i toto spracovanie diela. Angličtina bola náročnejšia, no popasovali sme sa... Po predstaveniach sme všetci zašli do zámockého parku a, hoci celý deň viac či menej pršalo, zvládli sme nielen minipoznávačku stromov, ale aj prechádzku mestom. Sprievodcom sme boli sami sebe, pretože pripraveným je v cudzom meste lepšie. Aspoň to si myslia p. učiteľky, ktoré s deviatakmi na tomto festivale boli:)   

            Pezinok 2015
        • Šachisti v Štefanove
          • Šachisti v Štefanove

          • V sobotu sme začali s našimi deťmi šachovú sezónu 2015/2016 v Štefanove. Zúčastnili sme sa turnaja GPX (detské náborové turnaje), na ktorý si prišlo zahrať 42 detí. Našu školu reprezentovalo 9 detí a musíme sa pochváliť, že absolútnym víťazom sa stal Janko Š. (8.r.). Na deviatom mieste skončil Ondrej P. (3. r.), ktorý vyhral kategóriu chlapci do 11 rokov. Na svojom prvom turnaji sa darilo aj Ele R. (3. r.), ktorá v kategórii dievčatá do 11 rokov obsadila druhé miesto, a Dorotka B. (5.r.) tretie miesto. Svoj prvý turnaj absolvovala aj Sárka O. (5. r.), Mark K. (2. r.) a Jakub K. (5. r.) a vôbec sa im nedarilo zle. Za našu školu si ešte zahrali Matúš Š. a Tomáš H. (Matúš a Tomáš síce navštevujú inú základnú školu, ale trénujú u nás).

                        Všetkým deťom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Šach-Štefanov