• Štvrtácka minipátračka
          • Štvrtácka minipátračka

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            My štvrtáci sme boli počas Testovania 9 na návšteve v knižnici. Tu si pre nás pani knihovníčka Monika pripravila bohatý a zaujímavý program. Najskôr  sme riešili pracovné listy o remeslách, slovenských pamiatkach UNESCO, ľudových zvykoch a tradíciách. Na pomoc sme mali rôzne knihy, kde sme si mohli potrebné informácie vyhľadať, prípadne sme čerpali zo svojich vedomostí z hodín vlastivedy.  Po dokončení pracovných listov prišli do knižnice pani archivárky. Tie nám porozprávali o remeselných cechoch, ktoré v Skalici kedysi boli i o tom, ako mesto fungovalo a vyzeralo v stredoveku. Pýtali sa rôzne otázky, na ktoré sme pohotovo odpovedali a zase na oplátku sme sa my pýtali otázky o stredovekej Skalici, ktoré nás zaujímali. Nakoniec  sme išli s pani riaditeľkou knižnice na Mestský úrad, kde nám poukazovala rôzne reprezentačné miestnosti- Sobášnu sieň, Zasadačku, Konšelskú sálu a dostali sme sa i do kancelárie pána primátora. Ten sa s nami pozdravil, odfotil a poprial veľa úspechov v škole. Po návrate do knižnice sme ešte vrátili a požičali si knihy. Cestou do školy sme sa zastavili na zmrzline ;)

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Tento rok sa konala už po 21. krát. Ulice miest a obcí preto 7. apríla 2017 zaplavili žlté narcisy, ktorými sa vyjadruje spolupatričnosť a podpora tým, ktorí bojujú s rakovinou. Zbierka sa konala aj v našom meste, do ktorej sa okrem iných dobrovoľníkov zapojili aj niektorí naši žiaci. Vyzdvihnúť treba hlavne ochotu, s ktorou žiaci peniaze zbierali. Vystupovali veľmi kultivovane, ba priam až zapálene pre dobrú vec a pekne ľuďom vysvetľovali význam Dňa narcisov a prečo peniaze zbierajú. Ďakujeme. 

        • Hurbanov pamätník – okresné kolo
          • Hurbanov pamätník – okresné kolo

          • Dňa 6. apríla 2017 sa v kinosále na Sasinkovej ulici v Skalici uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník. Našu školu reprezentovali postupujúci z obvodného kola, a to Rafael B. (I. kategória – poézia) a Linda P. (II. kategória – próza). V neľahkej konkurencii sa obom recitátorom podarilo umiestniť na 2.mieste. SúZŠ Štvorlístok vyjadruje pochvalu za odhodlanie a prácu počas prípravy na súťaž a srdečne blahoželá. :) 

        • Zábavný vedecký park Vida v Brne
          • Zábavný vedecký park Vida v Brne

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            6.4. o 7:50 sme my šiestaci spolu so študentmi VIA HUMANA vyrazili do Brna. V Brne sme navštívili  Zábavný vedecký park Vida, kde si každý našiel svoj kúsok vedy, ktorý ho zaujíma.  Expozície sú rozdelené do štyroch celkov – planéta, civilizácia, človek a mikrosvet. Nedá sa napísať, čo bolo najlepšie, pretože všetko malo svoje čaro. Vyskúšali sme si ako funguje fyzika, poskladali sme živočíšnu aj rastlinnú bunku, zaujala nás hypnóza. Predpovedali sme počasie, videli vznikať tornádo, hrali nohami na klavíri, merali si tep srdca a intenzitu hlasu, učili sa znakovú reč, vytvorili sme tsunami a kopu ďalších zaujímavých aktivít. Na záver sme mali za úlohu vyšetriť vraždu mladej dievčiny, čo sa nám skoro podarilo. Plní zážitkov sme sa presunuli do nákupného centra, kde sme sa najedli. O 14:49 sme vyrazili domov. Všetkým sa nám výlet do Vida centra páčil a určite sa tam chceme ešte vrátiť. Silvia F., 6.ročník

        • Vlčie Hrdlo a pazúry ŠtB
          • Vlčie Hrdlo a pazúry ŠtB

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Nie je streda ako streda:) Kým v stredu 6.4. sa deviataci morili na Testovaní 9., ôsmaci si v laboratóriu SOŠ chemickej, v bratislavskej časti Vlčie Hrdlo, skúsili svoje prvé naozajstné laboratórne cvičenie. Oblečení v bielych plášťoch (ako ozajstní chemici:) žíhali nad plameňom, preverovali vznik solí, dokazovali existenciu niektorých kovov a prvkov, pracovali s roztokmi a látkami, ku ktorým by sa bežne nedostali. Konečne sa stretli zoči-voči aj s H2SO4 a HCl. Sympatických asistentov im robili súčasní študenti školy. Nemali to ľahké ani jedni, ani druhí. Najmä preto, že veľká časť učiva ZŠ je preberaná neskôr a až vtedy by teoretické a praktické skúsenosti mohli do seba zapadnúť:) Určite to však malo svoj zmysel aj takto. Najprv prax - potom teória. 
            Druhou zastávkou bola Escape Room z doby socializmu „V pazúroch ŠtB“.  Izby boli vybavené autentickým nábytkom, obrazmi a doplnkami, ktoré i patrili do hry. Hra bola originálna, prepracovaná a vraj zaujímavejšia ako tá naša prvá Escape Room, v Trnave. Streda, ako žiadna iná. Bolo o čom rozprávať a premýšľať. 

        • Vítanie jari
          • Vítanie jari

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            V sobotu 1.4. sme si pripomenuli dávnu tradíciu, ktorou sa ľudia na Smrtnú nedeľu rozlúčili so Zimou a privítali Jar. Verili, že s Morenou odplávajú aj zlé choroby a všetky neduhy, ktoré ich počas krátkych studených dní v zimnom období trápili. V škole naši šiestaci vyrobili Morenu, vypchali ju slamou, pekne namaľovali a obliekli do handričiek. Keďže v meste nemáme žiadnu veľkú vodu, za najbližšou sme sa vybrali na Baťov kanál. Aj tam sa však otvára sezóna až v máji, a tak najlepšia voda na odplávanie Moreny bola rieka Morava. Pán riaditeľ ju hodil čo najďalej a ona sa vzorne vznášala na hladine. Veríme, že doplávala až do Čierneho mora a k nám už konečne zavíta Jar. Milým spestrením nášho vyprevádzania Zimy bolo pletenie veľkonočných korbáčov pod vedením p. Švrčka. Deti potešili i vodníci, ktorí číhali na sprievod pod mostom. Keďže boli dobrí a nikoho neutopili, zobrali sme ich so sebou k Morave. Aj keď nás nebolo veľa, pobyt v prírode pod hrejivým jarným slnkom každému prospel.  

        • Deň učiteľov na prvom stupni
          • Deň učiteľov na prvom stupni

          • Fotky sú vo fototalbume :)
            Pri príležitosti Dňa učiteľov sme chceli potešiť naše deti viac ako zvyčajne, a tak sme tento rok pozvali do školy obľúbených hercov z divadla Clipperton s moderným spracovaním rozprávky Popoluška. Orechy, veľké ako kokosové, ukrývali oblek poľovníka, plesové šaty a nakoniec aj tie svadobné. Spoznali sme aj mnoho ďalších prvkov tejto klasickej rozprávky, avšak najviac deti rozosmiali scénky s kohútom, ktorý bol veľmi urečnený a hlúpa macocha s dcérou. Pani učiteľka Zuzka by sa skoro už – už vydala, len škoda, že črievička bola aj jej malá :-) Po skončení rozprávky dobrá nálada v triedach pokračovala,  pretože prváci potešili chuťové bunky svojich spolužiakov prípravou „smotanovej mňamky“, ktorú uvarili lepšie ako psíček a mačička, o ktorých si potom čítali a kreslili.  Tretiaci a druháci pokračovali vo svojom projekte tvorení mesta a štvrtáci utužovali kamarátske vzťahy v triede hraním kooperatívnych hier. Takže opäť iný, ale zaujímavý Deň učiteľov :-)   

        • „Odváž sa používať vlastný rozum"
          • „Odváž sa používať vlastný rozum"

          • Posledná informácia z IQ olympiády je z 24.4., kedy sa Janko Š. súťažil na krajskom kole súťaže a umiestnil sa na 31. mieste z 80 súťažiacich. Ďakujeme za reprezentáciu a veríme, že i on si rozšíril svoje obzory poznania a táto súťaž bola pre neho dobrou skúsenosťou.

            Prihlásili sme sa do ďalšej logicko-matematickej súťaže. Prebehla on-line v týždni od 4.4. do 7.4.. Súťažili vybraní piataci až deviataci. Celkom sa v kategórii B (II. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) do školského kola on-line súťaže zapojilo 10 929 riešiteľov z čoho v našom kraji 1482. Tabuľku s výsledkami nájdete vo fotoalbumeJanko z deviatky je jediný náš finalista a postupuje zo 16. miesta v kraji. Tešíme aj z výsledkov ostatných riešiteľov, pretože úlohy neboli z preberaného učiva v škole. Išlo o logiku a zdravý rozum. Blahoželáme.

        • VeSIPa 2017 alias „Dvere času“
          • VeSIPa 2017 alias „Dvere času“

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Veľká skalická pátračka je našou troška bláznivou oslavou Dňa učiteľov už štvrtý rok. Vyháňame seba aj deti z druhého stupňa do ulíc mesta a pátrame. Hľadáme, počítame, čítame, recitujeme, pýtame sa, fotografujeme, kreslíme, učíme sa a bavíme sa v teréne. Aj tento rok sa 11 skupín rozbehlo do mesta hľadať svoje dvere do histórie. Fotografia ich zaviedla k budove a indície ich nasmerovali na osobnosť, ktorá bola a je spojená s týmto miestom. Tak sami pre seba, znova a opäť objavili kráľov, rytierov, veľavážených pánov, kňazov, grófov, ba i hudobníkov a umelcov či lekárov. Osobnosti Skalice, bez ktorých by dnešné mesto nebolo také, aké je. Skupiny študovali publikácie v škole a v mestskej knižnici, ba i konzultovali s odborníkmi v archíve, Záhorskom múzeu a v škole. Všetko to, čo sa dozvedeli, zakreslili a zapísali do svojho maxi plagátu. Svoju prácu potom predstavili ostatným na mini konferencii, za čo si vyslúžili diplomy EXPERTOV:) ako aj potlesk a uznanie pátračov. Spätná väzba odhalila, že najviac pátračov pobavilo: hľadanie dverí, meranie dverí bez metra, či pravítka, vymýšľanie fotky, na ktorej boli aj neboli, fotky s osobnosťou, zápis do mapy mesta v škole. zápis na časovú os, zákusok, čaj aj desiata:) Mnohí sa vyšantili aj pri spracovaní informácií a ich prezentácií. Táto pátračka bola nie len dverami do histórie, ale aj novým pohľadom na nás samých v nových situáciách. Bol to mimoriadny zážitok. Ďakujem/e. Poklona:) MA

        • Skalický šachový festival detí a mládeže
          • Skalický šachový festival detí a mládeže

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            V sobotu 25.3. sa v jedálni 3. ZŠ odohral ďalší ročník detského šachového festivalu, ktorý sa započítava do série náborových turnajov GPX prebiehajúcich po celom Slovensku. Kráľovskú hru – šach si prišlo zahrať 68 detí od 7 do 14 rokov. Opäť sa tu zišli hráči a hráčky nie len zo Skalice, ale aj Senice, Malaciek, Bratislavy, Nitry, Trnavy, Piešťan atď. Našu školu bolo reprezentovať 19 detí. Najmladší – naši druháci boli zbierať svoje prvé turnajové skúsenosti a z nich si najlepšie počínal Vilko V., ktorý skončil na peknom 50. mieste. A určite najlepším výsledkom sa môže pochváliť Ela R., ktorá v celkovom poradí získala úžasné 7. miesto a s prehľadom vyhrala kategóriu dievčat do 11 rokov. Tretie miesto si v tej istej kategórii vybojovala Adelka H. V kategórii chlapci do 14 rokov bol štvrtý Ferko J. (externý) a chlapci do 11 rokov bol na štvrtom mieste Filip M. V skupine dievačatá do 14 rokov bola Ema R. tretia. Musíme však pripomenúť, že naše dievčatá Ela R,, Kristínka D. a Ema R. bojujú o postup do celoslovenského finále vo svojich kategóriach. Absolvovali už niekoľko turnajov napr. v Hlohovci, Bratislave, Novej Dubnici. Ela je predbežne na druhom mieste v semifinálovej skupine západ, Kristínka je zatiaľ šiesta a Ema deviata. Tak budeme aj naďalej držať palce.

          • Prvý výlet Mravčekov

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            V piatok 24.3. sme boli v Holíčskom zámku. Tam sme išli vlakom zo Skalice. Boli sme na výstave poľovníckych trofejí. Na výstave sme videli jelenie parohy, srnčie parohy, parohy danielov a obrázky rôznych zvierat. Pred výstavou sme mali prednášku o zvieratkách, na ktorej sme počuli zvuky, ktoré vydávajú jelene, rôzne vtáky, diviaky, srnky a kačice. Po výstave sme išli na preliezačky. Medzitým Viki rozdala cukríky a potom sme išli do kaviarne, lebo nám bola zima. V kaviarni sme si dali teplý jablkový čaj s karamelom, trochu sme sa zohriali a išli naspäť na vlakovú stanicu. Už keď sme boli vo vlaku, ujo rušňovodič nám ukázal jeho kabínu so všelijakými gombíčkami a páčkami. Veľmi sa nám tam páčilo. Bol to super výlet.

        • Modely biómov Zeme - diorámy
          • Modely biómov Zeme - diorámy

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Myšlienka je jednoduchá - spoznať rozmanitosť Zeme cez vlastnoručne vyrobené modely vybraných typov krajín. Žiaci si ako tému svojho modelu vyberú jeden z hlavných typov krajín (biómov) Zeme. Fantázii sa medze nekladú a presvedčili ma o tom tohtoroční piataci. Všetky si ich môžete prezrieť v škole, určite ich neprehliadnete :)

        • Opäť o krok ďalej
          • Opäť o krok ďalej

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Na 22. marca pripravila SDA (http://www.sda.sk/) prvý seminár na rozvoj zručností pre debatérov zo ZŠ. Nakoľko sme už aj my trocha nakazení debatou a škola nás podporuje, tešili sme sa od rána. Cestovanie vlakom a MHD už zvládame hravo a okolo 14 hod. sme boli na mieste. 
            Stredoškolskí dobrovoľnici – akreditovaní rozhodcovia SDA - si nás rozdelili na skupiny a išlo sa rovno na vec: ,,Ako začať?  Z čoho sa skladá dobrý argument?  Čo robí S1 a S2? Aká je úloha N1 a N2? ,,Kto robí cross?” AHA! Tak tomu budete rozumieť, až keď to zažijete na vlastnej koži. Presne tak ako Karinka a Robko. Skúsili. V prvej cvičnej debate boli úžasní! 
            Zdar ďalším debatám!                                                    

            PS: Ak by ste chceli vidieť takú debatu v angličtine, tak 31.3.až 4.4.sa v BA koná „Bratislava School Debating Competition“. Stačí sa prihlásiť ako pozorovateľ na: http://www.sda.sk/en/pozvanky/bratislava-schools-debating-competition

        • Terchová od 10. do 12. 5. 2017
          • Terchová od 10. do 12. 5. 2017

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            Deň druhý: Zobudili sme sa okolo 6:30 a naraňajkovali  sme sa okolo 7:45. Na raňajky sme mali švédske stoly. O 9:00 sme začali túru po Jánošíkových dierach a skončili sme ju obedom o 12:00 v Penzióne Sagan. Zažili sme (super) turistiku pomedzi skaly a vodopády. O 13:30 sme sa vrátili do penziónu a o 15:00 sme sa išli zrelaxovať do vírivky a bazéna. Večera sa začala o 17:30 a mali sme brokolicovú polievku s pečeným hráškom a na druhé sme mali zemiakovú kašu s hovädzím rezňom a s oblohou.  O 18:30 sme išli na prechádzku na kalváriu a najviac sa nám páčil výhľad na obec Terchová. A o 20:00 sa začala párty.

            Dnešné správy písali Beny a Maťo B.

            Deň prvý:  Ráno sme sa stretli na parkovisku vo Františkánskej záhrade.  Autobus ráno meškal  45 minút. Cesta nám celkom dobre ubiehala. Na plti sme videli hrady (Starhrad,  Strečno) a rôzne skaly, s ktorými sa spájalo veľa povestí a zaujímavých príbehov. Keď sme sa doplavili, išli sme na hrad Strečno, kde sme prešli neuveriteľných 700 schodov. Boli sme napríklad na najvyššej veži hradu odkiaľ bol krásny výhľad alebo sa pozrieť na studňu, ktorá má 88 m. Po prehliadke sme si kúpili suveníry a išli na ihrisko. Tam sme sa pohrali a prezreli si stredovekú osadu. V hoteli nás privítala chutná večera – slepačí vývar a paprikáš. Po večeri a krátkej pauze v našich super izbách sme sa ešte išli pozrieť na sochu Jánošíka, ktorá bola postavená k tristému výročiu jeho narodenia. Po tejto prechádzke sme si  spravili herný večer, kde sme sa hrali spoločenské hry a pozerali sa hokej.

        • Poézia v meste
          • Poézia v meste

          • Fotky sú vo fotoalbume :)
            21. marec ako Svetový deň poézie vstúpil veľmi úspešne do života školy ešte minulý rok. Tento rok sme prípravu naň ešte zdokonalili. Najprv sme sa učili sami básne tvoriť, neskôr pochopiť význam poézie a odvážne sme sa rozhodli šíriť ju ďalej. Niektorí z nás vytvárali plagáty s touto tematikou, iní čítali a rozdávali básne v našom meste. Čítajte ďalej: 

            Svetový deň poézie očami poslov poézie v meste:

            Na SVETOVÝ DEŇ POÉZIE si pre nás p.učiteľka vymyslela netradičnú aktivitu. Vytlačila básničky a cez hodinu literatúry sme ich vyšli von recitovať a darovať ľuďom. Moja prvá 'obeť' boli dve staršie panie. Zarecitovala som im básničku od Květy Šafářovej - Stačí tak málo. Panie boli veľmi milé a básnička sa im páčila. Jedna z nich bola dokonca aj bývalá učiteľka slovenčiny. Nakoniec sme s nimi ešte porozprávali a popriali pekný deň, potom som sa vrátila k triede. Bol to pekný zážitok. Druhá 'obeť' bol postarší pár, ktorý ma odbil s tým, že nemá čas :/.. Potom som oslovila ďalšieho okoloidúceho, ktorý nahnevane zamrmlal "Ja mám svoje vlastné starosti." Zostávala mi ešte jedna básnička a tá nakoniec skončila u dvojice mladých slečien, ktoré si ich vypočuli a zobrali so sebou. Nakoniec sme si pred školou zarecitovali všetci spolu prednedávnom naučené „Mor ho!“ J.

            Ema R., 8.ročník

            Dnes sme na literatúre chodili po meste a rozdávali ľuďom úryvky z básní. Väčšine ľudí sme ju aj prečítali. Jedny tety si dokonca zaspomínali po prečítaní Maríny od Sládkoviča ako ju niekedy vedeli spamäti a jedna z nich povedala, že má doma túto knihu J. Iní sa ponáhľali, a tak sme im ju iba dali do ruky na pamiatku a verili, že si ju prečítajú doma. Keď som jednej pani čítala báseň a na konci mi za to poďakovala, mala som úplne super pocit. Určite sme všetkým ľuďom skrášlili deň. Snáď toto budeme robiť aj budúci rok.

            Barbora P., 6.ročník

        • Takto súťažili naši KLOKANI :)
          • Takto súťažili naši KLOKANI :)

          • Nad 90 % vyskočili žiaci:
            Ninka Ha. (1. ročník); Anetka S. (3. ročník); Ondrej P. a Ela R. (4. ročník); Ema R. a Juraj S. (8. ročník).

            Nad 80% sa dostali žiaci:
            Filip M. a Martin B. (4. ročník); Karin K. (5. ročník); Dorotka B., Juraj Š. a Tamarka M.(6. ročník); Michal V., Juraj B. a Radoslav D. (8. ročník); Ján Š. (9. ročník). BLAHOŽELÁME:)

            20.3. bol deň K = Deň klokana. Matematickí „klokani“ sa nasťahovali do jedálne a do podkrovia. Hotová invázia! „Klokanili“ druháci i deviataci.  Matematický klokan má tento rok veľké narodeniny. Už 20. rokov Klokan rozvíja logické myslenie, motivuje deti v prekonávaní samých seba, učí žiakov pozorne čítať, pracovať samostatne a poradiť si  aj s papierovými hárkami odpovedí. Je to matematika, ktorá baví. Výsledky budú zverejnené 10.4. a podľa kódu si ich nájdu aj samotní žiaci na http://matematickyklokan.sk/.

        • Živá kvapka vody
          • Živá kvapka vody

          • Fotky sú vo fotoalbume :) 

            Veselá živá kvapka vody na školskom dvore bola tou povestnou čerešničkou na torte Svetového dňa vody. Tento rok si jednotlivé triedy dlho vopred pripravovali projekty a plagáty, ktoré sa na vodu pozreli z rôznych uhlov pohľadu. Vznikli naozaj zaujímavé a pútavé triedne diela, ktoré si môžete pozrieť na hlavnej nástenke a vo vestibule. Prečítajte si, ako sa na Deň vody pripravili jednotlivé triedy:

            My PIATACI:
            Vytvorili sme náš vlastný ,,Vodný ekosystém“. Nájdete v ňom naozaj všetko a každého, kto tam patrí - žije, pláva, lieta, fotosyntetizuje či parazituje :)

            Snažili sme sa na tomto malom priestore ukázať obrovskú rozmanitosť- BIODIVERZITU, ktorú tento ekosystém predstavuje.

            Naše heslo : Tam kde je voda tam je život!
             

            My ŠIESTACI:
            Každá jedna kvapka nesie svoj príbeh o tom, kde všade je voda prítomná, potrebná.

            Naše heslo: Každá kvapka sa ráta!

             

            My SIEDMACI:
            Voda je súčasťou každého živého organizmu. Je zložkou vonkajšieho, ale aj vnútorného prostredia človeka. Voda je v nás, ale aj okolo nás. Voda sme my všetci.

            Naše heslo: Voda som ja!

             

            My ÔSMACI:
            Vytvorili sme si vlastnú ,,ČISTIČKU VODY“ z obyčajnej PET- fľaše. Podarilo sa nám imitovať jeden z prírodných procesov filtrácie vody. Mechanicky znečistenú vodu sme pomocou čističky prefiltrovali a získali tak číru vodu bez nečistôt. Pomohli nám k tomu jednotlivé filtračné vrstvy od tej najmenej priepustnej vata, jemný piesok, hrubší piesok, až po hrubú štrkovú vrstvu a kamenie. Takýto pohyb vody je súčasťou prirodzeného pohybu vody v prírode.

            Naše heslo: Voda má pamäť!

             

            My DEVIATACI:
            Vieme, že Svetový deň vody (World Water Day) je určený na 22. marca už od roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne Organizácia Spojených národov (OSN) so zameraním na určitý aspekt vody. Tento rok je ním bola otázka: „Prečo plytvať vodou?". Pod drobnohľadom je teda zníženie produkcie odpadovej vody a jej opätovné použitie. Cieľom je znížiť podiel neupravovanej odpadovej vody o polovicu a zvýšiť jej bezpečné opätovné použitie.

            Pokúsili o preklad plagátu venovaného tohtoročnému roku vody z angličtiny do slovenčiny.

        • Maľovaná história
          • Maľovaná história

          • Od 16. marca máte o jeden dôvod viac nazrieť za dvere Mestskej knižnice. Steny zdobia obrázky maľovanej histórie a niektoré z nich sú „naše“. Medzi odmenené práce patria aj tie, čo namaľovali: Benjamín B., Ella S., Chiara B., Alexandra J.. Pohľadajte:)

        • Mimoriadne náročná Pytagoriáda
          • Mimoriadne náročná Pytagoriáda

          • Už 38 rokov sa malí aj starší matematici stretávajú na okresných kolách najznámejšej a najpočetnejšej z matematických súťaží na Slovensku. ... a možno už viac nebudú chcieť. V utorok 14.3. počítali najlepší z 3.,4. a 5. ročníka. V stredu sa na okresné kolo do Holíča vypravili starší žiaci z 6., 7. a 8. ročníka. No hneď po súťaži už všetci svorne kričali, že tento ročník bol až neprimerene náročný a v niektorých kategóriách nie sú v celom okrese ani len úspešní riešitelia, V minulých rokoch sme aj my bežne obsadzovali prvé priečky. Toto asi nebol práve najšťastnejší spôsob motivácie, však? 

        • Knihy dostali druhú šancu
          • Knihy dostali druhú šancu

          • Fotky sú vo fotoalbume :)

            V piatok 10.3. presne o druhej po škole sme odštartovali našu Výmennú burzu kníh. Stretlo sa nás pár nadšencov a záujem o darované knižky bol obrovský. Bolo veru z čoho vyberať aj s kým vymieňať. Dali sme knihám druhú šancu a nikto neodišiel naprázdno. Tak hurá kamaráti  do čítania !!!