• Golf v telocvični, naozaj ?
          • Golf v telocvični, naozaj ?

          • Pravidelné športovanie je jednou z ciest, ktoré vedú k zlepšeniu zdravotnému stavu aj vtedy, ak niektorým z ochorení už trpíme. Pohyb eliminuje stresovú záťaž a pomáha relaxovať od každodenných povinností. Cvičenie nám pomôže tiež ľahšie zvládať záťažové situácie v škole a podporí vaše sebavedomie.

            V našej školičke si miesto našiel miesto aj jeden so športov, ktorý je ešte stále vnímaný ako netradičný:)
            Tým športom je golf a u nás máme zatiaľ tri deti, ktoré sa tomuto výnimočnému športu venujú.

            Ku golfu patrí nielen hráč ale i dobrý tréner.
            My takého šikovného trénera máme. Slovo dalo slovo. Máme ochotných rodičov, ktorí pomáhajú aj pri športovaní.

            Jedným z nich je golfový nadšenec Peter Petrovič, otec našej „štvorlístkáčky“ a tak si v stredu ,počas krúžku „Pohni kostrou“, popri iných pohybových aktivitách vždy jedna skupinka detí vyskúšala čaro hry zvanej golf.
            Pán Petrovič bol, spolu s rodinným asistentom, dokonale pripravený na všetko  
            Deti sa zoznámili s palicam aj mini „odpaliskom“. Zoznámili sa s prvotnými začiatkami, ktoré podstupuje nový golfový adept. Potvrdilo sa známe pravidlo, že dievčatá  sú spočiatku šikovnejšie.

            Deti tešili a boli nadšené, že si mohli vyskúšať niečo nepoznané.

            Pevne veríme, že sa s pánom Petrovičom stretneme v rámci projektu na budúci školský rok. Ďakujeme.

            IC a malí športovci, 21. 03. 2023

        • Šikovní kuchárikovia vo Františkánskom kláštore
          • Šikovní kuchárikovia vo Františkánskom kláštore

          • Na začiatku školského roka sme si so Šikovnými kuchárikmi predsavzali,  že preskúmame okolie z kulinárskeho pohľadu.
            Tuto, ľa, rovno pred očami vidno celý Františkánsky komplex!
            Nás samozrejme zaujímali najmä priestory, kde sa pečie skalický trdelník a vychutnáva vynikajúce vínko - Vínotéka u františkánov.  My nie sme iba malými majstrami v kuchyni, no najmä disponujeme zásobou potrebných informácií.

            Oslovili sme kamaráta piataka, ktorý sa spýtal svojej sestry a bolo vymaľované:) Škoda, že len nemala službu pani Katarína Juríčková, ktorá je jednou z tých, ktorí bravúrne svojou prácou vedia vyčarovať delikatesu delikates, a to skalický trdelník.

            K františkánom sme sa dostali veľmi rýchlo, veď naša školička je čoby kameňom dohodil. Ujala sa nás pani Dana Zahradníková, ktorá sa vie poriadne obracať vo Vínotéke. Bola pre túto chvíľu našou sprievodkyňou.  Ozaj, je teta jedného kuchárika!

            Prvou zastávkou bola samotná výroba trdelníka. Už o pár sekúnd sme sa presvedčili, že vyrobiť, vyladiť a do konečnej podoby dostať sladké potešenie nie je žiadna sranda. Pracovníci tvrdo dreli, aby v neposlednom rade boli všetci zákazníci spokojní. A práca im išla naozaj od ruky. A to neskutočné teplo, jaj !!! Počas zimy dá sa, ale cez leto si nevieme ani len predstaviť, čo je to za námahu. Zvedavé otázky nám  zodpovedali bezo zvyšku a pritom stále ďalej pracovali. To sa ešte máme s kuchárikmi čo učiť...   

            Potom sme zostúpili aj do útrob Vínotéky. Tu sme si obzreli vína skalického regiónu, ktoré Vínotéka ponúka.
            Pozreli sme si i nádvorie františkánskeho komplexu, kde sme trocha započúvali do tónov saxofónu. Držali sme palce nášmu spolužiakovi.
            Kultúrny zážitok sme ukončili v galérii, kde si pozreli diela skalických maliarov.


            Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí vytvorili pre deti neopakovateľný a pekný zážitok, 

            IC a šikovní kuchárikovia, 16.03. 2023

        • Langoše
          • Langoše

          • V našich domácnostiach sa občas pokúsime vybočiť zo svojich stravovacích návykov a doprajeme si niečo mimoriadne pre brušká. Šikovní kuchárikovia sa pripravili na poriadnu maškrtu. Smelo chceli zhotoviť langoše.

            Nápad to bol naozaj skvelý. No kto nám vypracuje lahodné cesto ? 

            Našli sme však výbornú kuchárku. Pani Hasičková je babičkou jedného z našich bývalých žiakov. Akonáhle sme oslovili „langošového mága“, neváhala ani sekundu.

            Cesto bolo hotové. A my sme sa mohli pustiť do práce. Pri dodržiavaní postupu sme vyčarili tie najkrajšie a najchutnejšie langoše, aké si len viete predstaviť.
            Ak si niekto myslel, že ostaneme len pri jednom, mýlil sa. Dali sme si po dva langoše, paráda !!!

            Ďakujeme veľmi pekne pani kuchárke za pomoc a múdre rady pri príprave langošov.

            Recept na cesto a postup priložíme neskôr.

            IC a šikovní kuchárikovia, 10. 03. 2023

             

        • Najbohatšie ekosystémy planéty Zeme
          • Najbohatšie ekosystémy planéty Zeme

          • V pondelok sa na našej škole konala prednáška o najbohatších ekosystémoch planéty Zeme.

            Prednáška bola konkrétne venovaná lesom mierneho pásma a zúčastnili sa žiaci prvého aj druhého stupňa. Prednáškou nás sprevádzali Miška a Tomáš, ktorí v súčasnosti vedú na Slovensku spriatelenú organizáciu Prales deťom SK, v rámci ktorej sa venujú odhaľovaniu environmentálnej kriminality, ale aj monitorovaniu veľkých šeliem a ich migračných koridorov.

            Videli sme krásne obrázky a videá zvierat priamo z prírody, ktoré sa im podarilo zachytiť vďaka fotopasciam. Žiaci mali možnosť diskutovať, pýtať sa a odpovedať na otázky.
            Dozvedeli sme sa, že každé zvieratko je prospešné a nemalo by byť označované za škodné. Cieľom prednášky bolo vysvetliť nezmyselnosť a utrpenie súvisiace lovom, kožušinovými farmami, odpadom v lese alebo zajatím zvierat pre potešenie človeka.

            Tešíme sa na ďalšiu spoločnú prednášku.

            DoT

        • Overený recept na skvelé DONUTY
          • Overený recept na skvelé DONUTY

          • Ingrediencie na cesto:

            250 ml mlieka, 80 g trstinový cukor, 3 ks vaječné žĺtky, 60 g tuk (maslo, bravčová masť), 500 g špaldová hladká múka, 35 g droždie, štipka soli.

            Postup prípravy

            V mlieku rozmiešame droždie, maslo (bravčovú masť), vaječné žĺtka a trstinový cukor. Nakoniec do zmesi vmiešame špaldovú hladkú múku a štipku soli. Spracujeme na nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť.

            Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 cm. Z cesta vykrajujeme krúžky s veľkosťou cca 7 cm tak a ak chceme mať veľkú dierku, stačí aby malo cesto 1 cm okraj.

            Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tam ich necháme ešte 20 minút kysnúť, potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 6-8 minút, respektíve vo fritéze  2 minúty z každej strany.

            Neskôr jednotlivé donuty zafarbíme a vyzdobíme podľa svojej fantázie.

            IČ 

        • 2. kolo Školskej online ligy ZŠ v šachu
          • 2. kolo Školskej online ligy ZŠ v šachu

          • Naši mladí šachisti sa zapojili vo štvrtok, 2.3. 2023 do celoslovenskej Školskej online ligy v šachu, ktorá sa hrala opäť na platforme lichess.org.

            Registrácia bola náročná a niektorým sa podarila až na poslednú chvíľu. Hrať sa začalo presne o 18:00 h.

            Je to súťaž družstiev, ale za družstvo môže hrať ľubovoľný počet hráčov. Do konečného poradia sa však ráta výsledok najlepších 4 hráčov v družstve.

            Hráči majú na svoju partiu len 5 min (bleskový šach) a organizátori zvolili pre tento turnaj systém Aréna. To znamená, že len čo hráč dohrá jednu partiu, hneď mu počítač pridelí ďalšieho voľného hráča. Niektorí teda za 1 hodinu môžu odohrať 6 kôl, ale niektorí aj 9 kôl.

            Do 2. kola turnaja sa zapojilo 39 škôl a nám sa podarilo uhrať 12. miesto. Boli sme naozaj radi, že sa zapojili aj naši mladší hráči. Hrali druháci až siedmaci.

            Hrali sme v zložení: Michal J., Veronika K., Zhen Zhen, Samuel S., Tommy J., Viktor K., Adam K., Marianna K., Andrej N., Karin Š, Nina B. a Viki M. Okrem troch hráčov to bola pre ostatných turnajová premiéra v online priestore. Ďalšie kolo bude 16. 3.

            Budeme držať palce.

            VieH

        • Donuty a šikovná mamička
          • Donuty a šikovná mamička

          • Naše bystré oči si neraz všimli, koľko šikovných rodičov a starých rodičov máme v štvorlístkovej rodine. Aké všakovaké dobroty možno vidieť, ak sa v jednotlivých triedach čo-to oslavuje.
            Už počas Vianočnej tržnice sme oslovili pani a pána Kadlecových s prosbou, či sa podujmú obohatiť šikovných kuchárikov svojou prítomnosťou a naučia deti prípravu donutov, ktoré vyzerali vynikajúco.

            Čas plynul a spoločne sme sa dohodli, že nastal ten pravý okamih na výrobu maškrty.
            Mamička našich švorlístkových detí ani na moment neváhala a tešila sa medzi nás.
            Pani Kadlecová sa pripravila namojveru profesionálne. Všetko mala prichystané a ingrediencie túžili skočiť na cesto samé od seba. Keď sme zazreli vykysnuté cesto - no jedna báseň!

            Šikovné ruky majsterky začali pracovať ako na bežiacom páse. Popri vykrajovaní donutok stačila naša pani cukrárka rozprávať o ingredienciách, ktoré potrebuje v celom zhotovovaní receptu a zodpovedala neúnavne na všetky zvedavé otázky detí. Nemyslite si, že všetku prácu spravila pani Kadlecová! Šikovní kuchárikovia sa takisto pustili do práce.

            Malé chutné skvosty sa nám podarili. Ako sme zvyknutí, hneď sme sa s chuťou pustili do našich výtvorov. Farebné nosy, či čokoládové fúziky nás vôbec neznervózňovali.

            Ozaj famózne!!

            Veľmi pekne ďakujeme rodine Kadlecových za skvelý kulinársky zážitok.
            Deti sa veľmi tešili a ešte dlho budú spomínať na mamičkovský prístup, s ktorým ste sa nám venovali.
            Veľká vďaka.

            Tešíme sa už teraz na skvelú tortu pred Vianocami:)

            IČ a šikovní kuchárikovia, 07. 03. 2023

        • Kúsok Aborigénskej kultúry u deviatakov
          • Kúsok Aborigénskej kultúry u deviatakov

          • Na hodinách geografie sme s deviatakmi preberali Austráliu a medzi pôvodných obyvateľov tohto najmenšieho kontinentu patria aj Aborigéni. Patria medzi najstaršiu dodnes fungujúcu kultúru sveta.

            Najviac všetkých zaujal ich tradičný hudobný nástroj didgeridoo a tradičná zbraň, ktorá pôvodne slúžila na lovenie zveri – bumerang. Dnes už patrí skôr k najčastejšie kupovaným suvenírom práve z tohto kontinentu. Aborigéni vedia bumerang krásne vyzdobiť podľa ich tradičných symbolov, ktoré majú svoj význam. A práve pre takúto tvorivú úlohu sme sa rozhodli aj my na výtvarnej výchove.
            Žiaci si nakreslili bumerang, vystrihli si ho a podobne ako Aborigéni sa ho snažili vyzdobiť podľa tradičných symbolov, ktoré mali k dispozícii.
            Vznikli krásne originálne a svojím spôsobom tradičné Aborigénske bumerangy.

            Fotografie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

            ZuzŠi

        • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka
          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Dňa 3.3. 2023 sa v koncertnej sieni Františkánskeho kláštora konalo obvodné kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník.
            Súťaže sa zúčastnili i recitátori z našej školy. Vo veľkej konkurencii sa nestratili a získali i pekné ocenenia.
            Ninka B. obsadila v I. kategórii próza 3. miesto,
            Karin Š. získala v I. kategórii poézia 3.miesto a 
            Ninka H. získala v III. kategórii poézia taktiež 3. miesto.

            Všetkým recitátorom ďakujeme za skvelú reprezentáciu a oceneným srdečne blahoželáme ku krásnym umiestneniam.

            LuV

            Fotografie sú vo fotoalbume.

        • eTwinning vo Štvorlístku 
          • eTwinning vo Štvorlístku 

          • Naša škola využila nové a moderné možnosti spolupráce a začala pracovať na projektoch v rámci platformy eTwinning, ktorá združuje učiteľov a žiakov po celej Európe. 

            Tento mesiac spúšťame medzinárodný projekt Let´s Go Green, ktorý je zameraný na problematiku environmentálnej výchovy, zároveň však zlepšuje počítačové zručnosti, rozvíja kreativitu a v neposlednom rade umožňuje našim žiakom využívať naplno anglický jazyk pre komunikáciu, vypracovanie úloh a výstupov. Našimi partnermi sú školy z Turecka a Talianska.  

            Veríme, že projekt bude pre žiakov veľkým obohatením a zároveň inšpiráciou pre budúcu spoluprácu so zahraničnými školami. 

            AnK

        • Mladí chemici
          • Mladí chemici

          • Nedávno si naši siedmaci a ôsmaci obliekli biele plášte a navštívili laboratórium v Strednej zdravotníckej škole v Skalici.
            V laboratóriu každá skupinka strávila dve vyučovacie hodiny a podarilo sa im uskutočniť niekoľko chemických experimentov, pričom si budovali zručnosti práce v laboratóriu. Žiaci boli vopred oboznámení so zásadami bezpečnosti, pracovali disciplinovane a s nadšením. V laboratóriu sa uskutočňovali oddeľovacie metódy, plameňové skúšky či prípravy rôznych prvkov a zlúčenín.
            Na základe vlastných výsledkov žiaci vypracovali protokoly.

            Tešíme sa na ďalšiu návštevu.
            DoT

            Fotografie vo fotoalbume.

        • Majstrovstvá Slovenska 4-členných zmiešaných družstiev žiakov v rapid šachu
          • Majstrovstvá Slovenska 4-členných zmiešaných družstiev žiakov v rapid šachu

          • Dňa 15.2. sa naša škola zapojila do akcie Majstrovstvá Slovenska 4-členných zmiešaných družstiev žiakov v rapid šachu v Podunajských Biskupiciach. Každé družstvo mohlo mať náhradníkov. Tak sme vyslali zbierať skúsenosti dve družstvá v zložení:

            Družstvo A – Michal J., Andrej N., Samuel S., Veronika K. a Ema H.

            Družstvo B – Zhen Zhen, Karin Š., Samuel B., Adam K., Eduard K.

            Bol to pre nás naozaj náročný deň. Organizácia trochu zlyhala. Mali sme začať hrať o 10:00 a začalo sa hrať až o 12:00. V kultúrnom dome sa tlačilo 82 družstiev a to bolo cez 350 detí a, samozrejme, ešte doprovod.

            Družstvo A sa v konečnom poradí delilo o 35-36 miesto. Obhájili si svoje nasadenie podľa šachového rebríčku. Výkon družstva bol naozaj dobrý, pohybovali sa na stoloch s nižšími číslami, to znamená, že mali silnejších súperov a všetci bojovali dobre.

            Družstvo B – jednoznačne vekom najmladšie družstvo na celom turnaji, nás veľmi milo prekvapilo. Všetci uhrali aspoň nejaký bodík a v konečnom poradí skončili na 65. mieste.

            Hneď ďalší deň sa začala hrať celoslovenksá školská online liga, ktorá tento rok bude deväťkolová. Do prvého kola sa nám podarilo zaregistrovať zatiaľ len Veroniku K. Dúfam, že do ďalšieho kola už prejdú registráciou aj ďalší hráči.

            Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a budeme im do ďalších šachových partií držať palce.

            VieH

             

            Fotografie vo fotoalbume.

        • Školské kolo Hurbanovho pamätníka
          • Školské kolo Hurbanovho pamätníka

          • Tento týždeň sa v našej škole uskutočnili triedne kolá Hurbanovho pamätníka. Žiaci súťažili v umeleckom prednese poézie a prózy. Všetkým účastníkom školského kola vyjadrujeme pochvalu za snahu a námahu počas prípravy na súťaž.

            Do obvodného kola, ktoré sa uskutoční 3.3 2023 postupujú:

            1. kategória – Nina B.  (próza) a Karin Š. (poézia), Sofia I. (poézia, automatický postup do okresného kola na základe minuloročného umiestnenia v krajskom kole)
            2. kategória – Ema G. (poézia) a Teo Š. (próza)
            3. kategória – Zuzana B. (próza) a Nina H. (próza)

            Víťazom školského kola blahoželáme a želáme im veľa úspechov v obvodnom kole!

            SiH a LuV

        • Medzinárodný deň darovania knihy - Book Giving Day
          • Medzinárodný deň darovania knihy - Book Giving Day

          • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Ďakujeme
            Ďakujeme za veeeeľa krásnych detských kníh, ktoré ste darovali.
            Knižky plánujeme označiť nálepkou #Book Giving Day a osobne poroznášať do detských ambulancií.
            To všetko po jarných prázdninách. 

            :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Milí štvorlístkáči!

            Zapojte sa s nami do celoslovenskej kampane Book Giving Day, ktorý sa každoročne koná 14. februára.

            14. február nie je len sviatkom zamilovaných. Patrí knihám, ich milovníkom a obdarovávaniu. Na celom svete sa oslavuje od roku 2013 International Book Giving Day – Medzinárodný deň darovania knihy.

            Pôvodnou a hlavnou myšlienkou kampane je darovať knihy tým, ktorí si ich nemôžu dovoliť. Organizujú sa zbierky kníh pre rôzne sociálne organizácie, krízové centrá, nemocnice ... Pridať sa môžete aj Vy!

            Ako?

            Do utorka 14.2.2023 môžete do našej školy priniesť nové alebo prečítané, a vo Vašich poličkách už nepotrebné, detské knihy. Vo vestibule školy bude pre ne pripravený box. Vyzbierané knižky poputujú do čakární detských ambulancií v Skalici, ktoré sú často "knihoprázdne". 

            https://darovanieknih.knihovnici.sk/

        • Krajské kolo OANJ so 4. miestom
          • Krajské kolo OANJ so 4. miestom

          • V Trnave sa 16. februára uskutočnilo krajské kolo olympiády z anglického jazyka.
            Súťaž sa skladá z 5 častí: písomnej (Grammar & Vocabulary), z čítania s porozumením, počúvania s porozumením a napokon rozprávania (opis obrázku a role play).

            V kategórii pre základné školy (1A a 1B) reprezentovali skalický okres, tak ako minulý rok, naši žiaci.

            Tomáš sa umiestnil na 4. a Laura na 7. mieste.
            Obaja získali nové skúsenosti a zručnosti, vyskúšali si svoje fungovanie v novej situácii a to sa určite ráta:)  
            Ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme im, aby pre nich angličtina bola stále tým jazykom, ktorý im otváre dvere do iných oblastí poznania. 

            šTVORlístok

        • Expert Geniality Show – výsledky
          • Expert Geniality Show – výsledky

          • V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 11 796 žiakov z celého Slovenska zo 714 škôl. V každej kategórii súťažilo okolo 1 400 žiakov.
            Z našej školy súťažilo 17 žiakov.
            Súťaž prebehla papierovo aj online a tu sú naše výsledky:

            Tí žiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získavajú diplom Expert:

            Expert MOZGOLAMY: Ema M., Zuzana B., Dorota F.
            Expert DO YOU SPEAK ENGLISH?: Tomáš H., Mária G., Michal P., Ema V., Laura S.
            Expert OD DUNAJA K TATRÁM: Ema M., Timotej Š., Kristína U.
            Expert SVETOBEŽNÍK: Laura S.

            Tí žiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine priečke rebríčka v celkovom poradí, získavajú diplom
            TOP EXPERT:
            Ema M., Tomáš H., Timotej Š., Ema V., Laura S.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu všetkým, ktorí sa zapojili do tejto celoslovenskej súťaže:)

            šTVORlístok

            https://sutazexpert.sk/

             

        • Dejepisná olympiáda - aj s postupom na kraj
          • Dejepisná olympiáda - aj s postupom na kraj

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili okresného kola dejepisnej olympiády v priestoroch školy skalického gymnázia. Zastúpenie sme mali v každej kategórii.
            V kategórii F sa zúčastnila naša najmladšia žiačka Líza F., ktorá sa umiestnila na 3. mieste.
            V kategórii D sa umiestnila na 3. mieste Mária G.
            V kategórii E súťažil Jakub Š. a stal sa jednoznačným víťazom, ktorý postupuje do krajského kola.

            Za účasť a reprezentáciu školy ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a Jakubovi prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            SiH a ZuŠ

        • Karnevalové masky z Jesénie
          • Karnevalové masky z Jesénie

          • Dňa 8.2. 2023 sa niektoré deti z prvého stupňa zúčastnili krásneho popoludňajšieho programu v Jesénii Skalica -  zariadení pre seniorov,  ktorého náplňou bola tvorba karnevalových masiek.

            Cesta tam nebola krátka, ale všetci sme to bravúrne zvládli a našou odmenou bol teplý čaj a cukríky, ktoré nám ponúkli  v Jesénii.

            Po krátkom občerstvení nás už seniori čakali s pripravenými pomôckami a veru ich bolo veľa. Detičky si posadali k seniorom a navzájom si pomáhali pri tvorbe karnevalových masiek. Spoločne spolu debatovali, dostávali sladkosti a cenné rady do života a čas nám rýchlo ubehol.

            Nakoniec sme sa spolu odfotili a na pamiatku sme si masky zobrali domov. 

            Bol to naozaj veľmi príjemne strávený čas a radi sa tam ešte vrátime.

            NNS

        • Zajkovia v ŠKD
          • Zajkovia v ŠKD

          • Po vianočných prázdninách sa naši "Zajkovia" vrátili oddýchnutí a plní síl a tak sme toho využili a naplno sa venovali rôznym činnostiam v ŠKD.

            Naučili sme sa vyrábať snehové vločky trošku inak, aby sme privolali sneh, postavili sme ten najväčší bunker cez celú herňu a povenovali sme sa trošku dopravnej výchove a spoločne sme vytvorili mesto ZAJKOVO.

            Nezabudli sme ani na sviatok zamilovaných a napísali sme jednu, dve, aj tri valentínky do školskej pošty. A pre rodičov sme si pripravili krásne srdiečkové darčeky.

            A zďaleka to nie je všetko, čo sme stihli a už teraz sa tešíme na ďalšie činnosti ktoré nás ešte čakajú.

            NNS a Zajkovia 

        • Karneval
          • Karneval

          • Milé deti, srdečne vás pozývame na fašiangový karneval,

            ktorý sa uskutoční 13.2.2023 (v pondelok)  v čase od 14:00 – 15:30 hod. v priestoroch našej telocvične. 

            Tešíme sa na vaše veselé masky :)